Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana


An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170





Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dacă răspunsul tău este afirmativ, atunci ai venit exact unde trebuie, deoarece astăzi am să îți vorbesc despre o carte scrisă de o autoare româncă, o carte plină de acțiune și de rebeliune, un volum simplist, dar cu o acțiune destul de complexă, care te va antrena pe tot parcursul lecturii. 

Volumul Mai presus de mândrie de Roberta Ariana este o carte pe care am citi-o atât de ușor, încât nu mi-a venit să cred că, a un moment dat, am ajuns la ultima pagină. Acest volum, încă de la început, mi-a implementat ideea de frică, de acțiune, dar și de planuri bine puse la punct. Roberta Ariana a reușit, într-un mod surprinzător, să mă introducă în acea atmosferă a cărților în care acțiunea se perindă în jurul Italiei. Tot această autoare a fost cea care, pentru prima dată în acest an, mi-a reamintit de romanele lui Dan Brown, căci, sinceră să fiu, atmosfera creată de ea se aseamănă foarte mult cu atmosfera pe care o implementează acest celebru autor în cadrul romanelor sale. 

Acest aspect a fost un atu, un punct foarte, deoarece am știu că, odată cu această atmosferă, se vor naște acțiuni și cazuri în care va trebui să mă implic. Cu alte cuvinte, mi-am asumat reputația de martor, de înfăptuitor, dar și ne vinovat. Dincolo de orice cuvânt, acțiunea a preluat controlul și m-a adâncit într-un vârtej în care evenimentele se derulau cu repeziciune, poate chiar cu acea repeziciune cu care eu nu am ținut pasul. Trebuie să recunosc, pe alocuri, acțiunea mi s-a părut mult prea alertă, iar tocmai din acest motiv, am ajuns să nu percep unele fapte în totalitate. Dacă am stat, însă, și am meditat, am reușit să înțeleg, în mare parte, pe ce cărări are de gând firul epic să succeadă. 

Ca urmare, raportându-mă la acțiune și la prezența acesteia, aș putea spune că predomină în fiecare pagină, iar descriere este exact atât cât trebuie, nici prea multă, nici prea puțină. Este de apreciat faptul că autoarea a știut cum să intercaleze modurile de expunere, apelând atât la dialog și monolog interior, cât și la o descriere și o narare a faptelor, fără de care povestea ar fi fost doar o simplă povestire. 

Personajele mi s-au părut dinamice, dar alese în așa fel încât să însemne ceva. Astfel, pe parcursul romanului vom face cunoștință cu Stefano Christian Allegri, un fost membru al Casa Nostra, cu Paolo Borsellino, Geovanni Falcone, dar și cu alți membri importanți ai mafiei, respectiv cu Antonia și Maria Navedo. Toate aceste caractere au fost atent selecționate, unele chiar inspirate din viața reală, din istoria tragică a Italiei. Despre cine este vorba? Aici vorbim despre Paolo Borsellino și Geovanni Falcone, doi magistrați italieni foarte importanți, factori esențial în lupta contra mafiei, ambii asasinați în anul 1992. 

Istoria, faptele istorice, de fapt, orașul Palermo, personajele cu un spirit libertin, dar puternic, dar și acțiunea plasată într-un trecut particularizat prin apropierea anului 1993, m-au determinat să cataloghez această carte ca fiind una creată din pasiunea pentru tot ceea ce însemnă cultura italiană. Numele personajelor, orașul în care se petrece acțiunea, ancorarea ei într-o perioadă critică, au determinat-o pe autoarea să aducă la suprafață aspecte adânc îngropate prin intermediul unei istorii care se repetă în cadrul romanului Mai presus de mândrie. 

Evadarea lui Stefano, lupta lui pentru supraviețuire, dar și încercarea de a se înțelege fac din acest roman un adevărat volum destinat acelora care își doresc ca sângele să le pulseze în vene mai repede decât de obicei. Într-un mod deosebit, dar atât de simplu, autoarea a reușit să acapareze, să introducă suspansul în acele momente în care aștepți mai puțin, dar și în acele clipe critice, în care ta aștepți ca totul să se termine. 

Chiar nu am avut cale de scăpare și tocmai datorită acestui aspect, am căzut în plasa acțiunii și a mafiei, am ajuns să iau parte la o serie de întâmplări nefaste și critice, violente și pline adrenalină. Aceste momente, de altfel, le consider definitorii, mai ales în ceea ce-i privește pe acei cititori care sunt fani înfocați ai acestor cărți. Iar dacă ar fi să cataloghez această carte, aș pute spune, pur și simplu, într-un cuvânt că această denotă acțiune. Suspansul nu se ascunde, iar faptele rele și trădarea ies în evidență mai mult decât m-aș fi așteptat. 

Lupta pentru o viață cât de cât normală și decentă, eterna cursă după supraviețuire, dar și dorința de a fi un tip remarcabil, îl determină să Stefano să lupte și să încerce din răsputeri să se ascundă, dar să obțină, în același timp, ceea ce și-a dorit de atât de mult timp. Libertatea s-ar putea să nu îi mai fie cunoscută, căci odată ce captivitatea a pus stăpânire pe sufletul lui, acestuia îi este destul de greu să raționalizeze anumite evenimente și situații. Sub influența adrenalinei și a pericolului, Stefano poate fi în stare de orice, iar alături de Antonia va face o echipă remarcabilă. 

Dar luptă el doar pentru sine? Nu mai este și viața altcuiva în jos? Cine este, de fapt, Stefano și cine va deveni la finalul acestei lungi curse? Ce se va alege de el după ce va sfârși această alergare? Supraviețuirea implică adrenalină, dar și lupta împotriva unei organizații alcătuită doar din mafioți. 

Va mai vedea Stefano lumina zorilor? Va mai avea acesta prilejul de a se bucura de secolul XXI? 
Într-un roman de debut cuprinzător și plin de adrenalină, Roberta Ariana reușește să aducă la viață termenul de mafie italiană și tot ceea ce implică această ștampilă, care și-a pus amprenta asupra multor suflete. 

Datele cu un caracter real, elementele verosimile împletite cu o ficțiune care atinge cote impresionante, condus spre o atmosferă tipică unui roman polițist, dar și de aventură, un roman în care frica se ascunde în spatele fiecărui cuvânt. Bandele mafiote, dintre care amintim Casa Nostra au un rol definitoriu în formarea punctului culminant, dar și în cadrul întregii acțiuni, care nu te va lăsa, nicidecum, să poposești în ideea că ai obosit. Fie că ești zdruncinat sau nu, tu trebuie să continui și să fii la curent cu ceea ce i se va întâmpla personajului principal.

Recunosc, eu nu sunt chiar adepta acestor cărți cu o acțiune atât de alertă, dar Mai presus de mândrie mi-a plăcut, mai ales pentru că, pe întreg parcursul lecturii, mi s-a înfiripat în minte întrebarea: De ce se numește cartea așa? De ce tocmai acest titlu?

La final, bineînțeles, misterul este destăinuit, iar autoarea demonstrează, încă o dată, că pasiunea ei pentru scris s-a soldat nu doar un roman simplu, ci cu un roman care implică acțiune, cooperare, dar și grija de sine.

Puțin previzibilă și pe alocuri extrem de alertă, cartea Mai presus de mândrie a fost, per total, o carte pe care o recomand acelor cititori care au nevoie de un impuls pentru a ieși din ceea ce însemnă viața de zi cu zi. Pentru o zi de vară, pentru un concediu sau o vacanță, această carte va fi perfectă!

Țin să mulțumesc autoarei pentru posibilitatea de a citi această carte! Pentru doritori, ea se poate achiziționa la un preț foarte bun de pe librăria Libris.ro, cu doar un click aici

Comentarii

  1. O recenzie frumoasa as always. Cartea pare draguta, o sa o pun pe lista 💚

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc tare mult! ❤ Astept cu drag parerea ta despre carte!

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa recenzia, cred că mi-ar placea sa citesc această carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru apreciere. Sper sa te încânte si pe tine.

      Ștergere
  3. O carte simpatica, ma bucur ca autoarea este romanca!

    RăspundețiȘtergere
  4. Se vede ca ti-a placut mult aceasta carte,pare ca ai facut recenzia dintr-o rasuflare.

    RăspundețiȘtergere
  5. O recenzie care te determina sa iti doresti sa citesti cartea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se vede ca ti0a placut cartea, ai povestit cam tot . :) Cartea pare draguta... cred ca o pun si eu pe wishliste

    RăspundețiȘtergere
  7. Oho ce acțiune interesantă e aici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumim pentru recenzie, nu stiam de aceasta carte dar cred ca este o lectura placuta

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte buna recenzia ta. M-ai facut sa-mi doresc sa citesc si eu cartea

    RăspundețiȘtergere
  10. Pare chiar interesantă. Mulțumim pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cartea pare una drăguță. Cred că mi-ar plăcea! Mulțumim de recenzie!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe