Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...

Secretele succesului de Dale Carnegie - Review


An apariție: 2018
Autor: Dale Carnegie
Categoria: Psihologie Practică
Editura: Curtea Veche
Număr de pagini: 291





Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obții ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obținut“.

Dar ce anume își doresc oamenii? Ei bine, de cele mai multe ori, e vorba despre o carieră ascendentă, prieteni de încredere, o familie iubitoare, un trai decent… și altele asemenea. Desigur, motivele pentru care un om își dorește ceva anume sunt complet personale, însă metodele prin care își poate atinge obiectivul sunt general valabile. Iar metodele din cartea de față au fost testate de peste 15 milioane de cititori de pe cinci continente, pe parcursul a trei sferturi de secol. Volumul de față a ajuns, cu timpul, să fie cea mai vândută carte motivațională publicată vreodată.

Sfaturile lui Dale Carnegie va arăta cum să deveniți un interlocutor agreabil, de ce e bine să faceți complimente dezinteresate, când e cazul să vă retrageți dintr-o dispută, ce anume trezește dorință de cooperare a partenerilor, cum să faceți o bună impresie de la prima întâlnire, cât de important e zâmbetul, prin ce strategii vă puteți autopromova în ochii celorlalți, în ce fel puteți adresa critici fără să provocați resentimente, de ce e recomandat să vă admiteți propriile greșeli înainte de a le face reproșuri altora, cât de adevărat e proverbul care spune că „vorba dulce mult aduce“, cum să răspundeți la plângerile altora, unde se termină sinceritatea și începe brutalitatea, de ce nu funcționează pe termen lung strategia de a da ordine, cum să vă ajutați ajutându-i pe ceilalți — și multe altele.

Carnegie dovedește că, în cele din urmă, ceilalți ne vor trata exact așa cum ii tratăm. Comportamentul interlocutorilor îl oglindește pe al nostru.


Cunosc stilului de scriere a lui Dale Carnegie din diferite citate, respectiv fragmente pe care au avut ocazia de a le întâlni  pe rețelele sociale și, încă de la primul contact cu stilul lui, am știut că, fără dar și poate, cărțile lui mi se vor potrivi. Când vine, însă, vorba despre acesta, este destul de greu să te decizi asupra cărților pe care vrei să le citești. Este destul de greu să o prioritizezi pe vreuna și să o desconsideri pe alta, tocmai pe motiv că fiecare în parte are o esență, un subiect, dar și diferite morale care au un efect halucinant dacă sunt citite la momentul potrivit. 

La urma urmelor, văzând mai multe cărți de-ale lui pe Libris.ro  m-am decis asupra uneia. Motivul nu este unul intrinsec, ci efectiv m-am dus pe premisa părerilor din jur raportate la această carte. Astfel, Secretele succesului a ajuns să-și facă loc în biblioteca mea și, cel mai important dintre toate, în sufletul și mintea mea. 




Cărțile motivaționale, dar și cele care au la bază idei foarte complexe nu sunt pentru toată lumea și tocmai de aceea nu am speranța ca această carte să fie pe placul tuturor. Pe mine m-a prins, deoarece am fost mereu atrasă de ideile generale, dar și de cele mai personale, derivate din experiențe proprii, chiar dacă, de cele mai multe ori, ele seamănă între ele. Pentru mine, astfel de cărți, sunt motivația extrinsecă perfectă de care am nevoie. Pentru mine, o astfel de carte nu doar că mă trezește la realitate, ci mă determină să-mi pun în ordine gânduri, să-mi organizez mai bine viața și să meditez cu precădere la ceea ce-mi doresc, ci nu la ceea ce și-ar putea dori alții. 

Unele cărți vin la momentul potrivit și cred cu tărie că acest fapt s-a adeverit și în cazul cărții Secretele succesului, care, din punctul meu de vedere, este o adevărată comoară pe care o voi reciti ori de câte ori simt nevoia. Chiar dacă nu pare a avea o continuitate, deoarece fiecare capitol în parte surprinde idei aparent diferite, într-un final, o idee de aici, cu una de dincolo, formează un adevărat cumul de experiențe, un adevărat cufăr pe care-l poți deschide de fiecare dată când simți nevoia. 

Principiile pe care se bazează cartea, dar și ideile complexe, care de fiecare dată pot fi îmbunătățite se adresează tuturor acelora care au un grad de receptivitate ridicat la ceea ce se întâmplă în lumea afacerilor, respectiv la ceea ce se întâmplă în spatele unei afaceri. Căci, până la urmă, totul pornește de la tine, cartea autorului fiind doar impulsul de care majoritatea dintre noi avem nevoie. 

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult? Există multe părți care mi-au atras atenția în timp ce citeam acest volum, însă mi-a rămas foarte bine întipărită în minte ideea de critică. De ce criticăm? Când trebuie să o facem? Și primordiar, înainte de toate, cum criticăm? 

"Critica este inutilă, pentru că ea plasează persoana pe o poziție defensivă și o determină, de obicei, să se justifice. Critica este periculoasă, deoarece rănește mândria prețioasă a unei persoane, îi diminuează simțământul stimei de sine și stârnește resentimente. 
B.F. Skinner, psiholog de renume mondial, a demonstrat, prin intermediul experimentelor sale, că un animal recompensat pentru conduită bună va învăța mult mai repede și va reține ceea ce învață într-o manieră mult mai eficientă decât un animal pedepsit pentru comportament greșit. Studiile ulterioare au arătat că același principiu se aplică și oamenilor. Criticând, nu inspirăm  schimbări durabile și trezim adesea resentimente. "

În altă ordine de idei, Carnegie ne îndeamnă să zâmbim, să fim noi, să ascultăm pentru a fi ascultați, să recunoaștem greșeala înfăptuită de fiecare dată, să încercăm, chiar și atunci când simțim că nimic nu mai merge bine, să onorăm, să procesăm corect și, cel mai important, să ne impresionăm pe noi înșine, ci pe nimeni altcineva, lăsând, în același timp, nu vorbele să spună ceva, ci faptele să vorbească. 

"Atunci când avem dreptate, e mai bine să încercăm să câștigăm oamenii cu blândețe și vu tact de partea modului nostru de gândire, iar atunci când ne înșelăm- iar asta se va întâmpla surprinzător de frecvent, dacă suntem sinceri cu noi înșine-, să ne admitem greșelile imediat și la modul entuziast. Această tehnică nu doar că va produce rezultate uimitoare, însă, crezi sau nu, e mult mai plăcută, în asemenea împrejurări, decât încercarea de a te apăra. "

Nu știu dacă tu ai citit sau nu această carte, dar dacă te-ai identificat măcar puțin în cuvintele mele, atunci neapărat ar trebui să fie următoarea ta lectură! 

"Când ne înșelăm, putem recunoaște acest lucru față de noi înșine. Iar dacă suntem abordați cu blândețe și tact, putem să-l recunoaștem și față de alții, chiar dacă ne mândrim cu franchețea și atitudinea noastră deschisă. Însă nu și dacă cineva încearcă încearcă să ne bage pe gât cu forța un lucru neplăcut."






Comentarii

  1. O carte motivationala pe care chiar mi-ar placea sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag! Mi-a plăcut și mie foarte mult!

      Ștergere
  2. Cu siguranta ar fi urmatoarea mea lectura aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna foarte interesant si cu siguranta mi-as dori sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. imi plac cartile de acest gen, am citit multe candva, acum am renuntat, multe principii le stiu, nu ca le si urmez :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt eu fana cărților motivaționale dar cei de la libris au și variante pe placul meu. Lectură plăcută! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Eram la începutul liceului când l-am descoperit pe Carnegie. Între timp am ajuns să apreciez mai mult alți autori, dar da - e un punct de plecare în zona de personal improvement. Totuși, e mult să punem cartea în zona de psihologie, chiar dacă o numim psihologie practică, pentru că D. Carnegie nu a studiat psihologia și nici nu a practicat-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu sunt la început.
      Ideea din spate cred că, până la urmă, poate fi interpretată de fiecare în parte. E un punct de plecare, deoarece poate da un impuls. Posibil și din acest motiv să o fi încadrat în această categorie.

      Ștergere
  7. Am si eu o carte de la autor, dar sunt sigura ca si asta e minunata. Imi place stilul sau de a scrie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am trecut "Secretele succesului" pe lista de prioritati deoarece vreau sa o citesc. A se citi, trebuie.
    Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, e geniala cartea aceasta! O am, am citit-o acum 3 ani, dar cred ca o voi reciti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Super oferta și zic oferta pt ca sunt pe cale sa o cumpăr și eu acum. 😅

    RăspundețiȘtergere
  11. Ador cartile motivationale iar aceasta ma atrage maxim! Trebuie sa o am si eu!💜

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare,mare drag ți-o recomand. Sunt sigură că va fi pe gustul tău. Mai mult decât atât, aștept cu drag părerea ta.

      Lectură plăcută!💙

      Ștergere
  12. Ma prind tare cartile de acest tip! Chiar pare interesanta, o sa o pun pe lista, poate poate o sa o achiziționez si eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar zilele trecute am dat o noua comanda pe Libris, in urmatoarea comanda o sa o includ si pe aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am citit și eu această carte și mi-a plăcut tare mult. E una dintre cărțile care ar trebui citite de toată lumea.
    Mai am câteva cărți de-ale lui :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că ar trebui să fie citită de cât mai mulți.

      Ștergere
  15. Si eu tot din citate stiu cate ceva despre stilul autorului. Ma faci curioasa sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Foarte interesanta cartea si felicitari pentru review!

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu nu prea rezonez, din pacate, cu astfel de carti.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Am vizionat Split. Ce impresii mi-a lăsat?

Split. Impresii. Parcă mă aflu mereu într-o continuă căutare. De această dată, m-am gândit să aleg un film, pe care să nu-l vizionez doar de dragul de a mai adăuga încă un film pe care să îl trec alături de altele.  Având puțin timp liber, dar fiind, totodată, puțin obosită, aveam nevoie de ceva care să mă țină trează, să mă facă să vreau să continui ce am început.  Întâmplător, cu ceva vreme în urmă am dat peste o secvență din acest film Split . Din câte știu eu, acest film a fost creat după cartea Mințile lui Billy Milligan . Nu știu dacă este adevărat, însă la baza acestora se află un personaj care suferă de personalitate multiplă.  Evident, subiectul este unul sensibil și de aceea am decis că acesta este filmul pe care trebuie să îl vizionez. Ca personaj principal îl avem pe actorul  James McAvoy , care îl film se prezintă sub numele de Kevin Wendell Crumb .  Acesta a fost diagnosticat ca având personalitate multiplă sau, din câte am înț...

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor! În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One , un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor. Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces. Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil. Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun ...

Blogatu.ro împlinește 11 ani de activitate

Când simți că ai ceva de spus și consideri că unele dintre gândurile tale ar putea fi idei folositoare pentru alții, alegi să împărtășești aceste gânduri în mediul virtual, creându-ți un blog, o pagină unde să te exprimi și unde să fii înțeles.  Un blogger reprezentativ în acest sens, care a ales să împărtășească cu noi idei care să ne ajute în viața de zi cu zi este Marius Călugăru . De aceea, vă anunț cu drag că Blogatul.ro împlinește 11 ani de activitate. A trecut mult timp de când a fost postat primul articol pe site și acest timp a adus cu el perfecționarea. Ce m-a impresionat cel mai mult pe mine? Care a fost articolul care mi-a atras cel mai mult atenția? Articolul Cum am slăbit 31 de kg în 12 luni fără dietă - 7 pași pentru o slăbire sănătoasă este cel care m-a intrigat cel mai mult. Știu că trăim într-o țară în care ne confruntăm tot mai mult cu kilogramele în plus, România fiind printre primele țări în care mâncarea nesănătoasă și grasă aduce urmări nefa...