Treceți la conținutul principal

Discuție cu doamna Livia Furia

                         Interviu cu Livia Furia
 • Am descoperit-o pe doamna Livia Furia în urmă cu câteva luni prin intermediul multitudinii de grupuri create pe paginile de socializare, dar și datorită Editurii Celestium, în cadrul căreia, dânsa și-a publicat primul volum dintr-o serie, cunoscut de către cititori sub numele de Hotarul. Ochii mei s-au ațintit de foarte mult timp asupra acestui volum și voiam să-l procur cu orice preț. Cu timpul am realizat ceea ce mi-am propus și, astfel, am avut posibilitatea de a descoperi lumea fantasticului pe care autoarea a creat-o în cadrul acestei cărți. Am citit Hotarul, categoric, și mi-a plăcut foarte mult. Pentru mine, genul acesta de lectură era necunoscut, dar, încet, încet, am reușit să descopăr ceea ce presupune acest gen, de fapt. Am rămas surprinsă într-un mod foarte plăcut, deoarece chiar simt o atracție față de acest gen și nu am putut să nu mă gândesc la faptul cum ar fi să îi adresez doamnei Livia, o serie de întrebări, prin care eu, dar și cititorii, să descopere mai multe lucruri cu privire la ceea ce a scris această autoare.
 • Sunt foarte mulțumită, deoarece am reușit să îi adresez acesteia o serie de întrebări care m-au făcut și mai curează despre ceea ce va urma să apară în continuare. Abia aștept să pot să mă răsfăț cu continuările cărților care vor urma, dar până atunci, însă, am să vă las să descoperiți ceea ce am descoperit și eu prin intermediul interviului luat.
 • Inițial, nu m-am gândit câte întrebări o să îi adresez, dar treaba a mers foarte bine și cred că și voi sunteți curioși de răspunsurile autoarei.

1.În  ce condiții v-a venit ideea ce constă în scrierea acestei cărți?


 • Răspuns:
După ce am terminat de scris ultima carte la acea vreme, acum mai bine de cinci ani, am hotărât să mai scriu una a cărei acțiune să se petreacă, cronologic, după celelalte, și care să continue saga celor trei prieteni, Adrian, Miki și Răzvan.

2. Ce v-a determinat să abordați acest subiect?
 • Răspuns:
Întâmplări din viață. Din tinerețe am fost interesată de subiectul morții și asta se regăsește în toate cărțile mele.

3. Ce părere a avut familia dumneavoastră când le-ați comunicat că doriți să vă apucați de scris?
 • Răspuns:
Le-am spus după ce am scris. În perioada aceea locuiam deja singură și nu am ținut să le spun alor mei despre proiect, decât mult mai târziu.

4. Acesta este doar primul volum din Hotarul, de ce acest nume?
 • Răspuns:
Inițial, a avut alt nume. Acesta (Hotarul) a fost sugerat de o prietenă bună, Leila Sandra Coroian, după ce a citit manuscrisul.

5. În ceea ce privește ultima carte, Hotarul,  v-ați gândit câte volume vor mai urma și ce nume vor fi abordate pentru fiecare în parte?
 • Răspuns:
M-am gândit la trei cărți care să povestească întâmplările prin care trec trei grupuri de prieteni. Am scris primele două volume, Hotarul și În balanță, urmate de o jumătate din al treilea volum. Pentru că al treilea se îndepărta de genul fantasy, devenind tot mai mult horror, l-am lăsat neterminat. Anul acesta m-am gândit să introduc în serie, alte două cărți care tratează aceeași temă, Blestemul oglinzilor și Alegerea.

6. V-ați așteptat ca scrierile dumneavoastră să placă atât de mult cititorilor?
 • Răspuns:
Sincer, m-am gândit că există cititori pentru fiecare carte, dar m-am așteptat la mai multe critici. Chiar și un alt cititor, care era mai mult exigent, a fost mulțumit și mi-a transmis că este o carte bună, care merită să fie citită de câți mai mulți oameni.

7. Cam atât despre această carte. Doresc să vă întreb unde putem găsi cărțile scrise înaintea începerii acestei serii?
 • Răspuns:
Din nefericire nu mai sunt disponibile. M-am gândit că, dacă această carte va atrage atenția suficient de mult, să reeditez și celelalte cărți.

8. Și o ultimă întrebare.. Doresc să vă întreb dacă aveți un mesaj pentru cei care vă îndrăgesc atât de mult cartea? ( printre care și eu)
 • Răspuns:
Le promit că voi continua să scriu și că voi face tot posibilul pentru a aduce în lumina tiparului și celelalte cărți ale seriei, pentru a se putea bucura în continuare de povești deosebite.

Mulțumesc din suflet autoarei pentru răspunsurile oferite. Sper că v-a plăcut acest articol.

Recenzia cărți o puteți găsi aici.
Dacă doriți să achiziționați cartea, o puteți face cu un simplu click aici.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…