Treceți la conținutul principal

Discuție cu doamna Livia Furia

                         Interviu cu Livia Furia
 • Am descoperit-o pe doamna Livia Furia în urmă cu câteva luni prin intermediul multitudinii de grupuri create pe paginile de socializare, dar și datorită Editurii Celestium, în cadrul căreia, dânsa și-a publicat primul volum dintr-o serie, cunoscut de către cititori sub numele de Hotarul. Ochii mei s-au ațintit de foarte mult timp asupra acestui volum și voiam să-l procur cu orice preț. Cu timpul am realizat ceea ce mi-am propus și, astfel, am avut posibilitatea de a descoperi lumea fantasticului pe care autoarea a creat-o în cadrul acestei cărți. Am citit Hotarul, categoric, și mi-a plăcut foarte mult. Pentru mine, genul acesta de lectură era necunoscut, dar, încet, încet, am reușit să descopăr ceea ce presupune acest gen, de fapt. Am rămas surprinsă într-un mod foarte plăcut, deoarece chiar simt o atracție față de acest gen și nu am putut să nu mă gândesc la faptul cum ar fi să îi adresez doamnei Livia, o serie de întrebări, prin care eu, dar și cititorii, să descopere mai multe lucruri cu privire la ceea ce a scris această autoare.
 • Sunt foarte mulțumită, deoarece am reușit să îi adresez acesteia o serie de întrebări care m-au făcut și mai curează despre ceea ce va urma să apară în continuare. Abia aștept să pot să mă răsfăț cu continuările cărților care vor urma, dar până atunci, însă, am să vă las să descoperiți ceea ce am descoperit și eu prin intermediul interviului luat.
 • Inițial, nu m-am gândit câte întrebări o să îi adresez, dar treaba a mers foarte bine și cred că și voi sunteți curioși de răspunsurile autoarei.

1.În  ce condiții v-a venit ideea ce constă în scrierea acestei cărți?


 • Răspuns:
După ce am terminat de scris ultima carte la acea vreme, acum mai bine de cinci ani, am hotărât să mai scriu una a cărei acțiune să se petreacă, cronologic, după celelalte, și care să continue saga celor trei prieteni, Adrian, Miki și Răzvan.

2. Ce v-a determinat să abordați acest subiect?
 • Răspuns:
Întâmplări din viață. Din tinerețe am fost interesată de subiectul morții și asta se regăsește în toate cărțile mele.

3. Ce părere a avut familia dumneavoastră când le-ați comunicat că doriți să vă apucați de scris?
 • Răspuns:
Le-am spus după ce am scris. În perioada aceea locuiam deja singură și nu am ținut să le spun alor mei despre proiect, decât mult mai târziu.

4. Acesta este doar primul volum din Hotarul, de ce acest nume?
 • Răspuns:
Inițial, a avut alt nume. Acesta (Hotarul) a fost sugerat de o prietenă bună, Leila Sandra Coroian, după ce a citit manuscrisul.

5. În ceea ce privește ultima carte, Hotarul,  v-ați gândit câte volume vor mai urma și ce nume vor fi abordate pentru fiecare în parte?
 • Răspuns:
M-am gândit la trei cărți care să povestească întâmplările prin care trec trei grupuri de prieteni. Am scris primele două volume, Hotarul și În balanță, urmate de o jumătate din al treilea volum. Pentru că al treilea se îndepărta de genul fantasy, devenind tot mai mult horror, l-am lăsat neterminat. Anul acesta m-am gândit să introduc în serie, alte două cărți care tratează aceeași temă, Blestemul oglinzilor și Alegerea.

6. V-ați așteptat ca scrierile dumneavoastră să placă atât de mult cititorilor?
 • Răspuns:
Sincer, m-am gândit că există cititori pentru fiecare carte, dar m-am așteptat la mai multe critici. Chiar și un alt cititor, care era mai mult exigent, a fost mulțumit și mi-a transmis că este o carte bună, care merită să fie citită de câți mai mulți oameni.

7. Cam atât despre această carte. Doresc să vă întreb unde putem găsi cărțile scrise înaintea începerii acestei serii?
 • Răspuns:
Din nefericire nu mai sunt disponibile. M-am gândit că, dacă această carte va atrage atenția suficient de mult, să reeditez și celelalte cărți.

8. Și o ultimă întrebare.. Doresc să vă întreb dacă aveți un mesaj pentru cei care vă îndrăgesc atât de mult cartea? ( printre care și eu)
 • Răspuns:
Le promit că voi continua să scriu și că voi face tot posibilul pentru a aduce în lumina tiparului și celelalte cărți ale seriei, pentru a se putea bucura în continuare de povești deosebite.

Mulțumesc din suflet autoarei pentru răspunsurile oferite. Sper că v-a plăcut acest articol.

Recenzia cărți o puteți găsi aici.
Dacă doriți să achiziționați cartea, o puteți face cu un simplu click aici.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana

An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170

Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dac…

Recenzie - Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia

An apariție: 2018
Autor: Francesca Zappia
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Editura: Storia
Număr de pagini: 377In lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca.


Fiecare dintre noi avem …