Treceți la conținutul principal

Cum m-am apucat de citit

                                   Cum m-am apucat de citit


 • Eram doar o puștoaică când am început să descopăr adevărata magie a cărților, iar modul prin care cititul a devenit un hobby și o pasiune pentru mine mi-a marcat trecutul, prezentul,viitorul și, totodată, mi-a schimbat percepția despre oameni, mi-a îmbogățit cunoștințele și vocabularul, m-a ajutat să devin OM.Am citit multe secvențe prin intermediul cărora am descoperit cum alte persoane ca mine, simplii muritori, au fost atrași de anumite cărți, însă povestea mea pe cât este de simplă, pe atât este de valoroasă pentru mine.
 • Încă de când eram la o vârstă foarte fragedă, rafturile bibliotecii mele erau pline ochi cu exemplare de la diferiți autori, însă tot ce apreciam referitor la aceste cărți era coperta sau, eventual, mirosul, până într-o zi când totul  a luat o întorsătură neașteptată.
 • Fără griji, cu zâmbetul pe buze și, de cele mai multe ori, obosită psihic, m-am avântat într-o zi oarecare pe străzile din oraș. Trebuie să precizez că în momentul respectiv, am părăsit incinta școlii și îmi croiam drum spre casă, după o zi care pentru mine era la fel de plictisitoare și mohorâtă precum au fost și celelalte. În fața mea,la o distanță de aproximativ trei-patru metri se aflau o mulțime de adolescenți care erau nerăbdători să ajungă la locuințele lor. Păstrând distanța, am observat că din ghiozdanul unei eleve s-a strecurat o bucățică de hârtie și a căzut pe jos. Neștiind ce s-ar putea ascunde in interiorul ei, am alergat și am luat-o în mână, cu scopul de a o înapoia persoanei respective. Conștiința îmi spunea să grăbesc pasul și să îmi fac treaba, adică să dau respectivei eleve ceea ce îi aparținea, însă o altă latură a mea, îmi spunea "Deschide-o! Deschide-o! Este doar o hârtie. Nu e ca și cum ar fi un secret însemnat pe ea!" Mi-am ascultat vocea lăuntrică și m-am retras pe o bancă, unde să fiu doar eu, și am început să citesc:

"Nu cunoaștem decât ceea ce îmblânzim, zise vulpea. Oamenii nu mai au timp sa cunoască nimic. Cumpără lucruri de-a gata de la neguțători. Cum însă nu există neguțători de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Dacă vrei să ai un prieten, îmblânzește-mă! "


 • Era un fragment dintr-o carte! M-a animat un sentiment pe care nu l-am mai simțit până atunci și am realizat că trebuie neapărat să o caut pe acea fată pentru ai înmâna hârtia, însă nu putea să scape așa ușor, urma să îi adresez întrebări referitoare la acel fragment care mi-a stârnit emoții, curiozitate și, cel mai important, m-a făcut să mă îndrăgostesc de lectură. În scurt timp am aflat și numele cărții, acesta era particularizat prin intermediul titlului "Micul prinț"  de Antoine de Saint-Exupery. Am păstrat biletul, cu voia respectivei fete, ca pe o dovadă fie că pasiunea pentru citit se naște în cele mai neașteptate momente.
 • Așadar, pe scurt, acesta este povestea mea. Datorită acestei cărți potrivită atât pentru copii, cât și pentru cei mari, eu sunt astăzi ceea ce sunt. Iubesc să citesc și am devenit un om în adevăratul sens al cuvântului. Această povestire mi-a lărgit orizonturile m-a ajutat să îmi depășesc condiția, mi-a definit spiritul critic și m-a introdus în universul iubitorilor de lectură și în lumea celor cu așteptări mari de la viață, m-a făcut dependentă de lectură și, am ajuns la concluzia că o viață în care lectura nu își face simțită prezența, nu e viață.

În cadrul editurii Libris avem cărți noi , cărți beletristică .

Articol ce răspunde provocării Libris, cu ocazia ediției a XIV a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov.

      

Comentarii

 1. Nu-mi mai aduc aminte cum a inceput pasiunea mea pentru citit, dar stiu ca printre primele carti citite s-a aflat "Toate panzele sus" si ani de zile m-am jucat "de-a expeditia!. :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Si pasiunea mea pt citit a inceput de mica. Ii citeam bunicii mele rubrici din ziarele vechi si era tare mandra de mine. Pacat ca nu mai am atat de mult timp acum, dar incerc pe cat posibil sa citesc cat pot!

  RăspundețiȘtergere
 3. Acum mult timp, am citit Mary Poppins pe aleea ciresilor, credeam atunci ca voi calca pe urmele surori mele, dar m-am inselat. Am abandonat cartile in biblioteca, si le bagam in seama rar. Am crescut si recunosc ca acum imi este oarecum rusine ca pe vremea aia...lumea asta nu m-a atras. Totusi...acum la varsta mea, ma pierd cu drag printre randurile cartilor. Ma vad luptand cot la cot cu personajul principal, devorez pagina dupa pagina si ma furnica mainile cand termin cartea si trebuie sa aleg alta.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…