Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Simon și Planul Homo Sapiens de Becky Albertalli

  Simon și Planul Homo Sapiens

An apariție: 2017
Autor: Becky Albertalli
Categoria: Literatură universală
Colecție: Epicwave
Ediție: Necartonată
Editura: Epica
Număr de pagini: 272


Simon Spier, un adolescent in varsta de saisprezece ani, gay nedeclarat, prefera sa-si pastreze dramele pentru musicalul de la scoala. Insa cand un e-mail ajunge in mainile cui nu trebuie, secretul sau e pe cale de a fi aruncat in lumina reflectoarelor. Acum, Simon e de fapt santajat: daca nu o face pe petitorul pentru mascariciul clasei, Martin, orientarea lui sexuala va fi cunoscuta de toata lumea. Mai mult, intimitatea lui Blue, pseudonimul baiatului cu care corespondeaza prin e-mail, va fi pusa in primejdie.

Cand in grupul sau de prieteni iau nastere momente tensionate, iar discutiile lui cu Blue devin tot mai pasionale pe zi ce trece, Simon isi da brusc seama ca penultimul an de liceu este unul extrem de complicat. Si cu toate ca are o aversiune fata de schimbari, el stie ca trebuie sa gaseasca o cale de a iesi din zona lui de confort, inainte de a fi impins cu forta de acolo – fara sa-si indeparteze prietenii, sa se autocompromita sau sa rateze o sansa la fericire cu cel mai derutant si mai adorabil baiat pe care nu l-a cunoscut niciodata.

Puțini sunt acei cititori care nu au auzit de această carte sau nu au zărit-o pe vreun site de socializare. Eu, de asemenea, am fost atrasă de acest exemplar încă de când a apărut și, nici acum, nu știu care sunt motivele pentru care nu  l-am achiziționat. Dacă stau bine și mă gândesc, poate că un motiv ar fi faptul că nu prea obișnuiesc să citesc o carte, în momentul în care apare. Vâlva care se produce în mediul virtual este de neconceput, iar eu mă număr printre acele persoane care sunt mai sceptice. De aceea, prefer să las timpul să treacă, ca, mai apoi, să mă bucur și eu de o anumită lectură, în cazul de față, Simon și Planul Homo Sapiens. Gusturile mele diferă destul de mult și nu sunt acel gen de cititor care să își găsească liniște doar în cărțile Young Adult. Eu prefer, în general, cărțile care nu sunt tocmai atât de cunoscute. De această dată, însă, am zis să dau o șansă acestei cărți, deoarece subiectul  se promitea a fi unul diferit.

Am avut așteptări foarte mari de la acest volum și stilul autorului, personajele, acțiunea au ajuns într-un loc numit inima mea. Dacă mi-a plăcut această carte? Mi-a plăcut foarte mult, dar cel mai mult m-a atras acest subiect, deoarece eu nu am mai citit astfel de volume. Subiectul abordat este unul mai special, în condițiile în care autorul știe cum să îl facă plăcut și, totodată, știe să își acapareze cititorii. El, pot zice, se joacă în momentul în care scrie, iar acest aspect vine ca un plus la tot ceea ce voi avea de menționat.

Așadar, timpul petrecut împreună cu personajele nu îl pot considera unul pierdut. Dimpotrivă, pot spune că am avut parte de o experiență plăcută. Modul în care autorul le-a construit, calitățile pe care le posedă, toate acestea te fac să te îndrăgostești. Astfel, în timp ce personajele se îndrăgostesc între ele, tu ajungi să le îndrăgești pe fiecare în parte, dar mai ales pe Simon. 

Cine este Simon? Simion este un adolescent de șaisprezece. Este o fire deschisă, cu puțini prieteni, însă acești prieteni și-au câștigat apelativul de prieteni adevărați. Alături de ei, Simin se simte în largul lui, iar pe lângă aceștia, familia îi este mereu aproape. Și totuși, parcă se ferește de ei în anumite perioade din viață, mai ales că  au tendința de a face tam-tam din aproape orice situație. 

Vârsta adolescenței aduce, de altfel, și multe probleme. Probleme tipic adolescentine. Probleme care, la început par foarte grave, însă, treptat, devin nimicuri. Ceea ce contează este cine îți este aproape. Simion preferă să se deschidă, nu în fața părinților, ci în fața unui necunoscut, pe care, cu timpul, ajunge să îl îndrăgească. Cine să fie, oare, acest tip misterios?

M-am bucurat din plin de faptul că autorul a știut cum să construiască fiecare capitol, în sensul că, lejeritatea și comoditatea se instalează în momentul în care Albertalli alege să diversifice capitolele. Ceea ce mi-a plăcut este că el scrie câte un capitol care să evidențieze întâmplările și gândurile tuturor personajelor, dar îi dedică, în special, lui Simon câte unul. Aceste capitole sub consemnate sub forma unor e-mailuri, unde putem afla ceea ce gândește, în principiu, Simon și Blue

" Te simți vreodată prizonier în tine însuți? Nu știu dacă are noimă ce zic. Bănuiesc că mă refer la faptul că uneori se pare că toată lumea știe cine sunt, mai puțin eu. " 

E-mailurile nu sunt obișnuite, mai ales că personajele aleg să comunice prin prisma unor porecle, Simion fiind Jacques, iar misteriosul îndrăgit fiind Blue.

Într-o altă ordine de idei, ce am mai apreciat eu este suspansul pe care autorul știe cum să îl introducă, mai ales că nu ne oferă prilejul de a afla cine este Blue cu adevărat, decât în ultimele pagini. M-am îndrăgostit, efectiv, de fiecare personaj în parte. M-am îndrăgostit de stilul autorului care este unul lejer și accesibil pentru oricine. Într-un univers în care dragostea este la orice pas, Simon și Planul Homo Sapiens completează acest tablou imaculat. 

După cum poate v-ați dat seama, Simion nu preferă fetele, ci el are o atracție de nedescris față de băieți. Un singur băiat, însă, și acela necunoscut, i-a furat inima. Cine să fie oare Blue? Cât timp îi va lua lui Simion pentru a-l recunoaște pe cel care, inițial, se află la același liceu cu el?

Apreciez de asemenea și curajul de care acest personaj principal dă dovadă. Cu inima în dinți, el pornește spre o nouă lume, o lume pe care ne-o face și nouă cunoscută. Așadar, eroul nostru ajunge să își recunoască situația și orientarea sexuală în fața întregului Univers. Ce părere vor avea părinții lui despre acest aspect? Cum vor reacționa? Îi vor fi alături? Dar cum rămâne cu prietenii? Să fi fost ei atât de conștienți de faptul că Simion este homo?

" Asta este ceea ce oamenii nu înțeleg. Chestia cu recunoașterea orientării sexuale. Nici măcar nu are legătură cu faptul că sunt gay, fiindcă în adâncul sufetului meu știu că familia mea n-ar avea nimic împotrivă." 

" Dar sunt sătul de treaba cu recunoașterea orientării sexuale. Tot ceea ce fac este să îmi recunosc orientarea sexuală. Încerc să nu mă schimb, dar continui să mă schimb, în toate aceste feluri imperceptibile. "

Simon și Planul Homo Sapiens este o lectură presărată cu peripeții la tot pasul, iar pe lângă acest aspect, opera mai are și un caracter comic, care este evidențiat prin prisma replicilor pe care autorul alege să le substituie personajelor. Amuzantă, cu o doză de iubire, dar și cu un echivalent al curajului, Simon și planul Homo Sapiens reprezintă una din acele lecturi, care merită citite și nu doar pentru că abordează un subiect mai unic, ci pentru că oferă exact ceea ce este nevoie. Nu voi uita cât de minunată a fost această lectură pentru mine, iar timpul acordat citirii este  unul extrem de scurt.

În momentul în care tinzi spre lecturi simple, dar care să îți ofere, totodată, o anumită stare de bine, acest roman poate fi soluția. Când autorul începe să scrie și să cladească lumi destinate adolescenților, orizontul cititorilor este invadat și prin această scriere a reușit să mă cucerească și pe mine, o cititoare care apreciază originalitatea. 

Recomand acest roman tuturor adolescenților și nu numai, mai ales dacă sunt adepții literaturii Yong Adult. Pentru mine Simon și Planul Homo Sapiens va reprezenta mereu o lectură binevenită, indiferent de anotimp. 

Tu ești pregătit pentru a face cunoștință cu un personaj unic? Ești pregătit pentru a te îndrăgosti de niște personalități care nu îți permit să fii trist? Ele te înviorează și te înseninează. Tot ceea ce trebuie să facă este să îți dorești să le cunoști. 

Mulțumesc, Libris.ro pentru exemplarul oferit spre recenzie. Nu uitați că în cadrul acestei librării online găsiți o sumedenie de titluri la un preț foarte bun. De asemenea, nu ezitați să verificați promoțiile lunii, poate vă face ceva cu ochiul. Tot ce trebuie să faceți este apăsați aici. Cărțile își așteaptă un nou proprietar. . 

Comentarii

  1. O recenzie foarte buna! Chiar m-ai convinsa sa ii dau o sansa! Felicitari si la cat mai multe recenzii!😊😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult pentru apreciere! Cât mai multe să fie! :*

      Ștergere
  2. Foarte interesanta cartea, iar recenzia e draguta. Keep up with the good work!

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi la inceput nu ma pasiona subiectul, recenzia ta mi-a trezit curiozitatea asupra cartii, cred ca merita o sansa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu zic ca merita sa ii dai o șansă. Se va dovedi a fi o lectură plăcută și lejeră pe care o poți citi în câteva ore.

      Ștergere
  4. Pare foarte interesanta cartea, acum chiar sunt curioasa sa citesc cartea. ✨

    RăspundețiȘtergere
  5. Recunosc, nici n-am auzit de ea pana acum! Insa pare interesanta carte, asa ca o trec pe lista!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că te-am determinat să îți dorești să o citești!

      Ștergere
  6. Nu am auzit de acest titlu, chiar daca zici ca e foarte prezent in online. Voi citi si eu cartea, m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu daca mi-ar placea sa citesc cartea... ma simt deranjata de subiectele la moda, de subiectele care vor sa influenteze masele, subiecte cu care nu sunt de acord.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De aceeași părere am fost și Eu, doar că aveam nevoie de o lectură mai ușurică. Am ales-o pe aceasta și nu îmi pare rău. Uneori, prin acea vâlvă poți descoperi cărți faine.

      Ștergere
  8. Un subiect intrigant..da, chiar mi-ar placea sa citesc cartea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări pentru recenzie! Acum îmi doresc să mi-o achiziționez și eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți mulțumesc mult! Mă bucur că te-am determinat să îți dorești să o achiziționezi! Sper să fie o lectură plăcută!

      Ștergere
  10. Felicitări pentru recenzie! O trec pe lista mea de lecturi!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Îți doresc lectură plăcută și sper să o achiziționezi cât mai repede!

      Ștergere
  11. Eu sunt una dintre cei putini care nu au auzit de carte. Citesc in general ce-mi face cu ochiul, ce-mi spune ceva inca din titlu sau al carui autor il apreciez si nu prea ma iau dupa ce apare pe retelele de socializare fiindca acestea sunt deobicei din genul romance.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti respect părerea si, de asemenea, ma regăsesc și eu în ceea ce ai comunicat tu.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe