Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Smaralde Sărate de Laura Talmaci

Smaralde Sărate

Editura: Floare de Iris
Autor: Laura Talmaci
Număr de pagini: 84
Categoria: Poezie


Smaralde sărate: o carte de poezii pe care să o citești altfel în funcție de vârstă. O avalanșă de mișcări sufletești care te poartă într-o lume ce merită a fi descoperită. O invitație de a întreprinde o nouă călătorie: eterna călătorie a Sufletului călăuzit de pasiunea sa de a descoperi cine este. O călătorie deopotrivă zbuciumată și liniștită pe oceanul Cunoașterii de Sine.


Am citit o carte asupra căreia am reflectat foarte mult, o carte care mi-a răpit doar câteva minute din timp, însă, tot această carte, este cea care vorbește prin cuvintele pe care autoarea le-au folosit pentru a crea un tablou al adevărului, al cunoașterii și al conștientizării. În momentul în care Laura Talmaci și-a pus gândurile pe hârtie, poate, nu s-a gândit la impactul pe care acestea le vor avea asupra cititorilor.

Oricât de stabil ai fi din punct de vedere emoțional, cuvintele acestea nu au cum să nu te zguduie, deoarece reflectă purul adevăr, un adevăr crunt pe care oricine îl percepe, dar puțini au curajul de a-l recunoaște, de a-l exterioriza și de a-l comunica.

Fiecare silabă, fiecare cuvânt li propoziție poate fi un fulger, deoarece rapiditatea cu care ești atacat de toate acestea nu se poate exprima în cuvinte. Realitatea este sumbră, însă trebuie să fie privită ca atare, deoarece noi facem parte din ea. Ea face parte din nou.

În contextul acestei mici cărți de poezii, autoarea își oferă prilejul de a se raporta la tot ceea ce consideră semnificativ, de aceea, cu această ocazie, o să amintesc faptul că ea pune, în mare parte, baza pe lume, pe ceea ce ne înconjoară, începând de la sentimente și până la oameni. Ea are puterea de a-și exprima o părere despre lumea în care trăim și, deși, uneori nu recunoaștem, atributele pe care ea le aduce lumii sunt adevărate. Ura, fățărnicia, invidia și multe altele sunt caracteristici ale acestei ere, o eră în care binele se înstrăinează, iar răul devine din cea în ce mai cunoscut. Răul este cel care alungă bunătatea și își croiește drum liber pe orice potecă, indiferent de perioadă, vârstă sau locul în care poposește vreo ființă umană.

Astfel, consider că tot ceea ce autoarea scrie este un tumult de adevăr. Sunteți pregătiți pentru a descoperi părerea ei despre acest univers uman?

" Trăiesc într-o lume
Plină de invidie și ură. 
O lume-a durerii, 
O lume-a uitării.
A uitării de bine...
A uitării de sine.

Vii și tu cu mine!? " 

De asemenea, autoarea ne vorbește despre nelipsita iubire. Oare este aceasta în concordanță cu timpul? Să fie ele aliați sau dușmani? Un lucru este cert, când iubești îți dorești ca timpul să nu mai treacă, îți dorești să îl controlezi, să fie precum un ceasornic căruia poți să îi deconectezi bateriile. Și, totuși, nu este așa. Întrebarea rămâne aceeași: Ce este timpul?

În mintea și în sufletul autoarei, el este mort, căci doar așa, considerându-l mort, fericirea și iubirea se trăiesc până la epuizare. 

" Te aștept să vii.
Te aștept de mult
În brațele-mi pustii
Măcar un minut.
Să-ți dau din iubirea
Pe care o port
Și fericirea
Timpului mort. " 

În viziunea ta, cum este timpul? 
În iubire, ca oriunde de altfel, nu poate să lipsească nici dezamăgirea, una dintre cele mai frecvente și dureroase momente fiind acela când aceasta își face simțită prezența. Această dezamăgire pe plan sentimental, atrage după sine și regrete, regrete ce țin de domeniul trecutului, dar care își pun amprenta pe un timp prezent și pe un viitor apropiat. 

" Iubirea e o durere
Ce sufletu-ți apasă,
E o furtună neagră
Într-o pădure deasă.

Fi-va
Oricât de greu,
Voi fi mereu
Tot eu. "

Aceste poezii vorbesc și, chiar dacă ele sunt consemnate doar în cadrul unei pagini, acest lucru nu le influențează, ci rămân la fel de crude și de dure, respectiv la fel de adevărate. Ca urmare, ceea ce autoarea reușește să transmită este universal valabil, în condițiile în care fiecare dintre noi trecem prin dezamăgiri, deoarece nu întotdeauna ne iese ceea ce ne-am propus. Important este să nu renunțăm și să nu uităm cine suntem cu adevărat. Drumurile anevoioase nu trebuie să reprezinte un impediment pentru o ființă construită din ziduri apărătoare.

Umanitatea, noi, suntem cei care, fără să conștientizăm, suntem predispuși schimbării, iar de aceea, sunt de părere că băgarea noastră de seamă trebuie să sporească și, de ce nu, aceasta trebuie aprovizionată cu o serie de ochii ai minții, care au rolul de a veghea mai bine decât până acum.

" Clipă de clipă
Oamenii se transformă în
Rătăcitoare umbre.
Noul a devenit mai vechi,
Eternitatea - o cădere.
La toate tu rămâi intact

Și lasă umbrele să-ți cânte:
La mulți ani! " 

Citind aceste versuri și toate celelalte poezii, m-au răvășit o mulțime de emoții, emoții pe care, cu efort, le-am ținut în frâu, deoarece într-o astfel de situație, ele s-au simțit libere, ele s-au simțit acasă.

Pentru a înțelege în profunzime ceea ce reprezintă acest volum de poezii, de fapt, trebuie ca atenția să nu fie focalizată pe nimic altceva, ci doar asupra a ceea ce autoarea încearcă să comunice. Dacă atenția aceasta nu va lipsi, veți conștientiza că la baza cărții se ascund o sumedenie de factori cheie, care vă pot facilita înțelegerea lecturii.

Ca urmare, cred că vă puteți da seama că am iubit această carte. Am trăit fiecare cuvânt în parte, iar amalgamul de sentimente și emoții s-a dovedit necruțător și sper ca aceasta să fie prezent în toate acele locuri în care se citește cartea Smaralde Sărate. 
Smaralde Sărate este precum o cascadă care te spală deoarece mască, o cascadă în care, dacă ai intrat, nu mai ieși așa cum ai fost inițial, ci ieși de acolo cu  altă viziune asupra a tot ceea ce înseamnă viață, iubire, prietenie, familie. O altă viziune despre ceea ce constitui tu.

Dacă recomand această carte? Cu siguranță. Recomand acest volum tuturor, indiferent de vârsta la care vă aflați, deoarece fie că ești adolescent, fie că ești în vârstă, o idee sau chiar mai multe tot se leagă de sufletul tău. Să rămâi fără nimic, nu există, însă există o mare probabilitate ca tu să te pricopsești cu stilul autoarei și cu ceea ce a scris ea și, mai apoi, din acest volum să înveți ceva. Ești pregătit pentru a descoperi ceea ce se află printre rânduri?

Mulțumesc, Editurii Floare de Iris pentru exemplarul oferit spre recenzare și, mai mult de atât, mulțumesc pentru posibilitatea de a mă delecta cu o lectură pe gustul meu. Deși nu sunt o adeptă a poeziilor, această carte mi-a plăcut extrem de mult. Doritorii pot să achiziționeze acest volum cu doar în click aici. 

Steluțe:

Lectură plăcută!

Comentarii

  1. Ce frumos :) mi-a captat atentia inca de cand am citit titlul postarii! <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu iubesc foarte mult poezia si, exact ca in cazul acuarelei in pictura, cred ca o anumita categorie de emotii si trairi, nu poate fi redate decat prin intermediul versurilor, respectiv suprapunerea tuselor transparente de culoare. După recenzia ta, cred ca mi-ar placea foarte mult Smaralde sarate.
    Felicitari pentru articol, chiar m-ai facut sa-mi doresc carticica asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cât de frumos te-ai exprimat! Îți mulțumesc pentru apreciere și mă bucur tare mult că am reușit să te conving în ceea ce privește cartea!

      Ștergere
  3. De obicei nu obisnuiesc sa citesc poezi, prefer proza!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-a atras coperta, care este simpla, dar de efect, asa, nu stiu.
    M-as fi asteptat la o poveste, un roman, nu la poezii. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am mai citit de mult timo poezii. Pare o carte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am mai citit poezii, cartea pare interesanta. Titlul si comert ă mi-au atras atentia

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai de mine, cat timp a trecut de cand nu m-am lasat purtata pe pagini de poezie! Am uitat cum să mă bucur de ele :(

    RăspundețiȘtergere
  8. O vreau si euuuu! Neaparat! Dupa atâtea povesti citite, este timpul sa citesc si poezii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Intotdeauna poeziile sunt binevenite.Multumesc pentru recomandare

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe