Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Anna în veșmânt de sânge de Kendare Blake

Anna în veșmânt de sânge

Nume autor: Kendare Blake
Număr de pagini: 318
Editura: Corint
Colecția: Leda Edge



Cas Lowood a mostenit o vocatie neobisnuita: uciderea celor morti.

La fel ca tatal sau, Cas strabate tara in lung si-n lat impreuna cu mama lui, o vrajitoare inofensiva, si cu pisica lor, care simte prezenta duhurilor. El cerceteaza legende si folclor local, incercand sa tina pasul cu mortii criminali, evitand lucrurile enervante precum viitorul si prietenii.

Cand ajung intr-un oras necunoscut cautand o fantoma pe care localnicii au botezat-o Anna in Vesmant de Sange, Cas se asteapta ca totul sa decurga conform planului: urmareste, vaneaza, ucide.

In schimb, el descopera o fata prinsa intr-o urzeala de blesteme si manie, o fantoma cum nu a mai infruntat niciodata. Inca mai poarta rochia pe care a imbracat-o in ziua din 1958, cand a fost ucisa cu salbaticie, o rochie odata alba, acum siroind de sange. De cand a murit, Anna i-a ucis pe toti cei care au indraznit sa paseasca in casa parasita, in stil victorian, in care locuise. Insa lui, dintr-un motiv oarecare, ii cruta viata.


Prinsă într-un vârtej al misterelor, înfricoșată datorită unui val de situații neașteptate, păcălită de o fantomă cuceritoare, eu, ca cititor, am avut prilejul de a cocheta cu personaje desprinse din povești, acele povești de groază, care se perindă în minte și care, mai apoi, se transformă în coșmaruri de neuitat. Neimaginabile drame, situații hipnotizante și greu de digerat. Asta reprezintă volumul Anna în veșmânt de sânge. Pe de altă parte, însă, este o lectură inegalabilă, sobră, înfricoșătoare, ademenitoare și cutremurătoare, o lectură în prezența căreia aerul tinde să o ia pe poteci necunoscute, părăsind cititorul și făcându-l să creadă că se află într-o buclă a timpului, o buclă în care totul este posibil. Chiar și supraviețuirea pe bază de cărți și nu în prezența aerului. 

După cum vă puteți imagina, acest volum din serie m-a făcut să îmi măresc ochii, să mă mir de anumite aspecte, să devin un detectiv, în căutare de fantome. 
În mâinile lui Kendare Blake, mi se pare că totul este o joacă, o joacă de v-ați-ascunselea. O joacă, care nu se mai termină, nici după ce ai ajuns să citești ultima pagină. 

Este uimitor cum o carte poate avea un impact atât de mare asupra unui cititor, însă și mai important este faptul că aceasta tinde să trăiască mereu.  O astfel de operă nu este o lumânare, care arde și se evaporă, neexistând mai apoi, ci Anna în veșmânt de sânge este, la propriu, un foc mistuitor, un foc care arde și arde, chiar și atunci când încerci să-l potolești. 

Pot să menționez că pentru mine, această lume a fantomelor, a vânătorilor de fantome, a fost un spațiu străin. Treptat, însă, m-am lăsat în mâna autoarei, deoarece eram sigură de faptul că nimic rău nu avea să mi se întâmple. Poate este cazul să spun că am devenit, oarecum, dependentă de personaje, de Cas Lowood, de Anna, de Carmel, de Mark, iar acest lucru se reflectă și în premisa care spune că m-am atașat extrem de mult de ele. 

În ceea ce îl privește pe Cas, acesta este doar un băiețel, un băiețel, care, aparent, pare doar o ființă nesemnificativă, dar treptat toată acțiunea se va contura în jurul lui și a Annei, fantoma pe care el o vânează. 

Acest Cas se transformă cu timpul într-un erou adevărat, stabil, sigur pe sine și pe puterile sale. Cas este un luptător, un descendent care duce munca tatălui său mai departe. Tatăl lui era un vânător înrăit, un om căruia îi plăcea să apere lumea de spiritele rele. Cas, îi va lua urmele. Cas va fi cel care va prelua controlul, ținând în siguranță pe toată lumea.

Cu pumnalul moștenit de la tatăl său, eroul ajunge să facă furori, devenind neînfricat. Vânătoarea face, acum , parte din viața lui. O zi înseamnă pentru el, un nou început, o nouă fantomă închisă în lumea prielnică ei. În ceea ce îl privește pe el, lumea trebuie să fie în siguranță, dar mai presus de toate, mama lui ocupă primul loc. 

Ce m-a impresionat pe mine a fost puterea cu care autoarea i-a înzestrat, făcându-le a fi cele mai puternice personaje, atât din punct de vedere emoțional, cât și fizic. 
Nu vi-l imaginați pe Cas ca fiind un erou din benzile desenate, ci imaginați-vi-l ca fiind un băiat care are control asupra propriilor puteri, asupra propriilor gânduri și asupra propriului trup. 
Pe umerii lui se află tot greul, mai ales că trăiește cu gândul că trebuie să ucidă una dintre cele mai puternice fantome: Anna. 

Aflat într-un loc total nou, prietenii vin într-un ritm molcom, mutările dese, neajutându-l pe Cas să aibă timp pentru prietenii de lungă durată sau chiar pentru relații. Da, și el are dreptul de a fi îndrăgostit, chiar dacă timpul îl presează mereu, șoptindu-i că nu poate avea încredere, decât în propria mamă. 

Un alt aspect care mă determină să percep volumul ca fiind unul cu tentă grotescă este faptul că acel cadru în care se petrece acțiunea ne prezintă una dintre cele mai vechi case existente în toată povestea. Explorând fiecare colțișor, spiritele captive acolo parcă doresc să se răzbune, iar unele dintre ele chiar o fac, curmând viața unui elev. 

Moartea acestuia este precum o bombă atât pentru protagoniști, cât și pentru cei care citesc, însă nu am să vă divulg cine este această posibilă victimă. Misterul se accentuează, evadând din cufere adânc îngropate sub pământ, iar atmosfera se transformă, fiind, așadar, de această dată, una cât se poate de înfricoșătoare. 

Apare, totuși, o întrebare: cine este criminalul? După gândirea lui Cas, Anna ar putea fi doar o variantă, însă cine poate spune cu exactitate că ea, deja moartă, poate să ucidă un băiat, aparent, neimportant?

"-Între timp, du-te până la bibliotecă și încearcă să afli tot ce poți despre felul în care a murit fata asta. Cunoașterea înseamnă putere, doar știi."

Unde te mai pomenești oare că frica s-a instalat în mădularele mele, determinându-mă să îmi fie frică de ceea ce avea să urmeze, dar făcându-mă, totodată, să îmi doresc să aflu misterul care stă în spatele morții Annei

Cuvintele sunt de prisos pentru a descrie ceea ce am simțit în momentul în care am lecturat această carte. Au existat momente în care m-am bucurat pentru personaje că au învins sau, dimpotrivă, m-am posomorât că ele nu au reușit să iasă învingătoare, dar cel mai mult, mi-a plăcut caracterul personajului masculin Cas. Pentru mine, el este un erou, un purtător al puterii și un doritor al cunoașterii și al biruinței. Cas este genul de personaj care te încântă, dar te înfioară, în același timp. 
Kandare Blake a reușit să surprindă o evoluție prin intermediul acestui volum, dar cel mai mult m-a surprins pe mine ca fiind șocată, animată de gânduri de admirație la adresa personajelor, dar și la adresa acțiunii și a tuturor aspectelor pe care ea le-a surprins într-o succesiune de pagini, aparent, puține. 

"-De când a murit tata, completez eu. Înainte de asta, el a umblat cu voi, iar eu l-am urmat. Moartea e lumea mea. Tot restul, școala și prietenii, nu înseamnă decât lucruri care-mi stau în drumul spre următoarea fantomă."

Dar să fie, oare, prietenii un impediment în îndeplinirea idealului?
Misterele nu contenesc să apară, iar acțiunea a ajuns să mă surprindă din ce în ce mai mult. Răsturnările de situație sunt la tot pasul, iar Cas Lowood trebuie să cugete asupra fiecărui mister. 

"-Totul se întâmplă cu motiv, Theseus Cassio. Ai mai puțin de o săptămână la dispoziție să-l deduci."

Într-o lume nesigură, viața fiecărui personaj se află în mâinile lui Cas. Viața lor depinde de el, dar să nu uităm că și Anna face parte din peisaj. 
Dintr-un personaj animat de dorința arzătoare de a o distruge pe Anna, Cassio se transformă în altă persoană. O persoană care vede dincolo de aparențe. O persoană care își schimbă părerea despre fantoma Anna, care începe să îl bântuie, determinându-l să viseze urât. 

Ce se petrece oare între cei doi? Ce l-a determinat pe Cassio să își dorească să nu o mai vâneze? 
O Anna bună și o Anna rea. În final, o singură Anna. Un personaj care încearcă să își ascundă partea rea în fața lui Cassio

Cine va învinge? Binele sau răul? Cum se va termina povestea?
Când misterele sunt la tot pasul, viața lui Cas este un fir de ață. Moarte sau viață? Iubire sau ură?
Într-un volum adolescentin perfect, Kendare Blake reușește să concentreze o sumedenie de emoții animatoare, care nu părăsesc cititorul nici după ultima pagină. O astfel de lectură îți accelerează bătăile inimii, dar le și oprește. 
Tu îți dorești să vezi care este treaba cu toată povestea aceasta? Vrei să vezi de ce este în stare acest personaj?

Vă recomand cu mare drag această carte, mai ales pentru cei care sunteți în căutare de idei noi, de lecturi ușoare, dar plăcute în același timp. 
Pentru doritori, cartea se poate achiziționa cu doar un click aici, de pe  cea mai mare librărie online, Libris.




Comentarii

  1. Din cele povestite de tine, cu siguranţă este o lectură perfectă pentru cei pasionaţi de cărţi horror/SF. Eu tot zic că trebuie să încerc şi acest gen de lectură, dar parcă nu găsesc niciodată timp pentru ele. Chiar sunt curioasă dacă mi-ar plăcea.
    PS: un pont, sper să nu îl iei în nume de rău, dar încearcă să faci recenzia mai comprimată. Încearcă să stârneşti curiozitatea cititorului din scurt. Articolul este super bun, dar pentru mulţi poate fi mult prea lung ;) Kisses

    RăspundețiȘtergere
  2. "O Anna bună și o Anna rea." Parca ma descrie perfect pe mine :))
    Sper sa nu visez urat ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta carte, cu prima ocazie o sa o citesc si eu.☺️

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu îmi plac cărțile de acest gen. Dar pentru cei cărora le plac este perfect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea e genul meu literaratura cu fantome. Dar, din cate ai spus, nu este nici al tau, si cu toate acestea cartea te-a captivat. Asa ca o sa fac si eu o incercare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Merită să o citiți, chiar dacă, cel mai bine, s-ar putea să îi acapareze pe adolescenți

      Ștergere
  6. M-ai făcut tare curioasă. Recunosc faptul că, citind titlul, am crezut că este vorba despre o poveste romantică, dar fantome care bântuie case în stil victorian... deja sună captivant și cu siguranță vrea și adolescenta din dotare să o citească și ea. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce carte interesantă, îmi place cum ai scris, ai dat detalii cât să ne faci curioși, dar nu suficiente încât să divulgi secrete! Nu sunt o fană a genului, dar niciodată nu strică să ieși din zona de confort și să faci experimente!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este.
      Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase, de asemenea!

      Ștergere
  8. Am vruuuut de atâtea ori să le cer și eu celor de la Leda această carte, dar niciodată nu am avut curajul să dau e-mail cu titlul acesta. Totuși am citit de la această autoare „Trei coroane întunecate”, care mi-a plăcut mult, chiar dacă pe la început era foarte plictisitoare. Am și o recenzie a cărții: http://pierdutiinliteratura.blogspot.ro/2017/06/recenzie-trei-coroane-intunecate-de.html

    Frumoasă recenzia pe care ai făcut-o! Sper să îmi iau și eu cartea, momentan am cerut volumule 2&3 din seria „Instrumente Mortale”!:)))

    xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag!
      Aștept și eu volumul 2. Sper să îmi placă și acela.
      P.s și eu am instrumente mortale. Am citit doar primul volum, însă abia aștept să continui seria.

      Ștergere
  9. Cred ca cei de la editura ar trebui sa-ti preia ideea din fotografie si sa faca o noua coperta patata de sange, ar avea impact mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu m-am gândit la asta.
      Cert este că nu cred că o vor reedita.

      Ștergere
  10. Pe mine ma prindeau, cand aveam timp, genul asta de cartis si seriale. Mi se pareau chestii usor de consumat si de urmarit care ma relaxau. Stiu ca placerea rasfoitului e de neinlocuit, dar in format ebook o gasesc? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună! S-ar putea ca să fi pe elefant.ro în format electronic. Nu știu exact. Merită căutat, totuși.

      Ștergere
  11. Hmm. Pare o carte cam de fete. Nu știu ce să zic. Sună bine. Poate o voi lua în limba engleză

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu aștept să citesc cel de-al doilea volum, deoarece am văzut că deja este disponibil în librării!
    p.s felicitări pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi place ca ai incercat sa audci o tenta de sange in fotografie.
    recenzia este frumoasa!
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe