Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Furnicile (Primul volum din seria Furnicile) de Bernard Werber


Editura: Nemira
Colecția: Nautilus
Categoria: Science fiction
Număr de pagini: 288



Furnicile de Bernard Werber este o carte science fiction, care face parte din trilogia cu același nume și este, de asemenea, un roman care a avut prilejul de a cuceri mii de cititori, adepți sau nu ai genului. 

Ce a însemnat pentru mine această lectură și cum am văzut-o eu? Trebuie să recunosc că întreagă trilogia m-a atras de foarte mult timp și chiar îmi doream să lecturez fiecare volum în parte, deoarece auzisem păreri foarte bune despre Bernard Werber și despre modul lui de a scrie o carte. Nu m-am îndoit că nu îmi va plăcea, iar când am început să lecturez primele pagii, am știut sigur, că această carte va fi printre preferatele mele. Așa a și fost. 

Ne cunoscând foarte bine subiectul, m-am afundat în lectură optimistă, cu gânduri pozitive și gata să povestesc despre tot ceea ce voi întâlni pe parcursul operei. Nu mare mi-a fost mirarea când am constatat că, încă din prima pagină, autorul a introdus, într-un mod tare subit, suspansul printre rânduri. 

Povestea m-a acaparat, încă de la primul contact, iar stilul alert mi-a facilitat și mai mult lecturarea. 

Furnicile, în general, nu reprezintă, aproape pentru nimeni, un punct de studiu sau o atracție, ci ele mereu sunt neglijate, luate în considerare doar atunci când aduc probleme. Cel puțin așa este în cazul meu. Bernard Werber, în schimb, a reușit să transforme acest subiect banal într-o adevărată artă, într-o operă, care te surprinde plăcut și te face, totodată, să îți dorești să fii un cercetător, dar și un căutător. 

Se va observa lejeritatea cu care autorul a transpus câteva dintre curiozitățile sale în mintea unui personaj, care, din păcate, nu mai este. Acest unchi a lui Jonathan Wells, poate fi, cu ușurință, dacă este să mă întrebați, un alter ego al autorului, deoarece mi se pare imposibil să scrii o carte cu furnici, fără a te fi informat înainte. Ca urmare, bănuiala mea se poate adeveri foarte ușor. 

De asemenea, am apreciat și faptul că autorul a umanizat furnicile, transformându-le în niște ființe care pot să vorbească, să comunice nu doar prin vechile obiceiuri, ci și printr-un limbaj destul de amplu. 

Această parte poate fi percepută doar ca o perspectivă a cărții, deoarece romanul lui Bernard Werber surprinde, totodată, și o perspectivă umanistică, care ni-l aduce în prim plan pe Jonathan, pe soția, copilul și câinele acestuia. 

Aceștia nu sunt plasați într-o atmosferă liniștitoare, ci, mai degrabă, atmosfera este una stranie. Faptul că aceștia locuiesc în casa unchiului lui Jonathan, aduce oarecum a straniu, în condițiile în care acea casă este destul de veche. Mai mult decât atât, la subsol, aceasta adăpostește o pivniță, în interiorul căreia, printr-un bilet, Jonathan a fost restricționat să intre acolo. 

Un alt aspect foarte important mi se pare curiozitatea eroului și ambiția pe care o are în a-și depăși statutul de fricos. Pe parcursul întregii opere se va observa, așadar, o evoluție, dar și dorința de ascensiune, de cunoaștere. 

Întreaga operă o pot pune sub apelativul de cercetare. Nu una bruscă sau exagerată, ci una necesară și informativă, care face plăcut romanul și îi oferă o tentă științifică. Știința nu este singura care stă la baza subiectului, ci și fantasticul, ficțiunea, care se împletește atât de bine cu informațiile exacte despre lumea furnicilor. 

Furnicile a fost atât o aventură, cât și o învățătură, o carte de cercetarea, din care am învățat foarte multe despre niște vietăți neînsemnate, cum ar fi furnicile. Mi se pare incredibilă lumea lor, dar modul în care autorul a descris-o, mi se pare de-a dreptul excepțional, demn de un premiu nobel. 

Aș avea atât de multe de spus la adresa acestei cărți, însă nu vreau să dezvălui magia, ci vreau să o descoperiți voi. O să rămâneți surprinși de imaginația cu care este înzestrat acest autor. 

Un cercetător, care nu ascultă de unchiul său. Oameni care dispar subit într-o pivniță. O lume a furnicilor infinită. Un autor bun. Și, nu în ultimul rând, o carte care face furori printre cititori. Așa aș putea descrie eu în câteva cuvinte Furnicile.

La un moment dat cele două povești se vor întrepătrunde. Cum? Rămâne un mister. Vă spun că o să rămâneți muți de uimire. 

Recunosc că acest roman mi-a plăcut foarte mult și de aceea îl recomand tuturor. Eu l-am găsit pe TârgulCărții.ro la un preț excepțional. Trebuie să aruncați și voi o privire. Nu veți fi dezamăgiți. 

Vă doresc lectură plăcută! 

Comentarii

  1. Foarte frumoasa recenzia. M-ai convins.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca prietenului meu i-ar placea cartea aceasta, el e cu cartile SF, eu sunt mai mult cu romanele si dezvoltare psihologica. Cu siguranta o sa i-o recomand.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa il cumpar si eu cu siguranta! Multumim pentru recenzie, draga mea!☺️

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai făcut curioasă, am s-o includ și eu în lista mea de lecturi. Mersi mult pentru recomandare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am reușit să fac asta!
      Cu drag! Mulțumesc și eu de vizită!

      Ștergere
  5. Nu am auzit până acum de această carte, pare să aibă un subiect interesant.

    RăspundețiȘtergere
  6. Îmi plac cărțile SF și deși nu am auzit încă de aceasta carte, o voi pune pe wishlist.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt o mare iubitoare a cartilor SF, dar m-a atras acest subiect si review-ul cartii

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud asta! Îți recomand cartea cu mare drag!

      Ștergere
  8. E una dintre cărțile mele preferate, mă bucur mult că ți-a plăcut și ție <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a plăcut chiar foarte mult! Să știi că abia aștept să îmi iau și următoarele două cărți!

      Ștergere
  9. Eu nu citesc mult SF, dar cartea asta pare faina.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu prea citesc SF, desi, in general iubesc fictiunea, dar acest titlu pare tentant! :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu prea am încercat de la Nemira, dar tu m-ai convins! Mersi! <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Subiectul sf e pe placul meu. Cred ca as citi pe nerasuflate cartea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag! Și eu am citit-o pe nerăsuflate.

      Ștergere
  13. Desi am o groaza de carti pe lista de asteptare, pare ca merita sa o pun si pe aceasta. Pare altfel decat cele cu care m-am obisnuit :) Interesant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că este foarte reușită. Mă așteptam să imi placă, dar nu chiar atât de mult.

      Eu ti-o recomand cu mare drag și sper să îți placă!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe