Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Antidepresiv de Ioana Duda


Autor: Ioana Duda
Data apariției: mai 2018
Număr de pagini: 160
Colecția: Radical din 5



Judecăm ușor, iertăm greu și iubim tot mai puțin. Nu. Nu suntem singuri. Ne-am însingurat. Ce ar fi dacă tu, tu, sau tu, ori tu ai face primul pas? Hai, rupe lanțurile. Sparge zidurile. Nu îți mai fie teamă. Spune te iubesc mi-e dor de tine ia-mă în brațe, ține-mă strâns, îmi e teamă, ajută-mă, iartă-mă, hai să bem o cafea. Hai, îmbrățișează. Pupă. Sărută. Pleacă. Fii bun. Ai compasiune. Așteaptă. Ce mai faci? Ești bine? Spune, ești bine? Ce te doare? Sunt aici, nu te teme. Ce îți dorești? Întreabă și spune toate astea. Spune ce simți. Spune mereu adevărul. Privește-te în oglindă și spune-ți adevărul, oricât ar durea. Vei fi liber. Adevărul e frumos, limpede, te eliberează. Timpul nostru, aici, e scurt. Nimeni nu ne garantează că apoi mai există ceva. Asta, viața asta, de acum, e tot ce știm și avem. Nu irosi timpul. Trăiește. Bea vin. Mănâncă prăjitură, ciocolată și vată pe băț. Fă sport. Ia un copil în brațe și dansează cu el. Sau ia-te în brațe și dansează cu tine. Dar dansează. Cântă. Cumpără-ți rochia, ori blugii, ori tenișii pe care îi dorești atât de mult. Privește munții și înoată în mare, până hăăăăt, departe, în larg. Sau stai la mal și fă castele de nisip. Fă dragoste. Simte viața cum curge prin tine. Taci mai mult. Ascultă mai mult. În tăcere te vei auzi cel mai bine. Nu mai lupta. Abandonează-te. și, cel mai important, visează. Niciodată, orice s-ar întâmpla, nu uita să visezi.

În viață, tot căutând, ajungi să dai, la un moment dat, peste cărți care reușesc să te scoată din sfera normalului, peste lecturi care să îți încânte viziunea, dar și să îți întreacă așteptările. Ca cititor sau ca simplu iubitor de lectură, ajungi să descoperi lumi fictive pe care tu nici măcar nu ți le-ai putut imagina, personaje create după tipare clasice sau introduse într-o eră modernă. Iar, tot ca cititor, ajungi să dai, când nici măcar nu te-ai așteptat, peste o simplă cărticică care să trezească în tine o emoție profundă, care aștepta de foarte mult timp să iasă la iveală. O carte cu care să te identifici, stări și trăiri pe care să le simți, chiar dacă în fața ta se află doar  bucată de hârtie cu câteva cuvinte pe ea. Antidepresiv de Ioana Duda este una dintre acele cărți simple, dar atât de profunde. O carte care prin intensitatea cuvintelor te determină să te identifici cu autoarea, respectiv cu sinceritatea pe care aceasta a folosit-o în crearea operei sale.



Ce constituie, de fapt, această carte? Din punctul meu de vedere, Antidepresiv de Ioana Duda este o cărticică formată dintr-o serie de povestiri, care nu au fost puse întâmplător într-un astfel de volum. De ce? Chiar dacă, de cele mai multe ori, evit cărțile de povestiri, Ioana Duda a reușit să construiască un univers aparte care să mă atragă și pe mine în acel colțișor al creației atent gândită. Substanța din spatele cuvintelor, realitatea atât de dură, dar necesară, frazele care marchează anumite momente din viața autoarei sunt aspecte care te vor acapara în cel mai scurt timp. Citind Antidepresiv vei ajunge să uiți noțiunea de timp, dar vei cunoaște o realitate pe care tu, cel mai probabil, nu ai fost capabil să o evidențiezi. 

O consider pe Ioana Duda ca fiind o persoană extrem de sinceră, o autoare care are cuvintele la ea, un personaj în propria carte, un echivalent al cititorului din ziua de astăzi. Dar, de altfel, ea poate fi și acel impuls de care fiecare dintre noi avem nevoie, un pas spre ascensiune, un imbold într-o lume în care sinceritatea și bunătatea sunt pe cale de dispariție. 


"Cât de ușor judecați, etichetați, loviți, scuipați, răniți, înhățați. Aruncați cuvinte. Răutăți. De abia așteptați să prindeți o ușă către suflet, să îl terfeliți fără vreo remușcare. Fără să vă gândiți."


Cu alte cuvinte, autoarea ne vorbește despre viață. Despre viața ei, în care, incontestabil, te vei regăsi și tu. Total, nu are cum. Parțial, chiar și eu m-am regăsit în ceea ce ea a trăit. Cel mai important, însă, cuvintele folosite de ea pentru a crea această operă nu doar că sunt esențiale, dar ele denotă și sinceritate, iar pe alocuri brutalitate și o cruzime a realității pe care mulți nu o recunoaștem din cauza fricii de care suntem animați. 

"Și îmi voi reaminti adevărul care m-a salvat de atâtea ori: sunt lucruri în viața asta pe care nu le putem controla. Iar asta nu e bine sau rău. Este. Ca viața."

Experiența de viață, imaginile din trecut care au marcat prezentul, dar și nota realistă a tuturor trăirilor nu sunt altceva, decât aspecte care se împletesc într-un mod profund și natural, aspecte care au tendința de a crea un univers mistic cu rol cuprinzător, încă din momentul în care conștientul realizează că ia legătura cu evenimente și cuvinte trăite în adevăratul sens al cuvântului.

Opera autoarei, dar și realismul m-au determinat să îmi doresc să nu judec, să acord atenție, să pornesc spre un drum nepredispus răutăților. Căci dacă există oameni animați de răutate, iar ție nu-ți convine, ce-ar fi ca schimbarea să vină, în primul rând, din partea ta? Sunt atât de sigură că mulți se vor identifica măcar cu o poveste consemnată în această carte, la fel cum sunt sigură și de faptul că nu va fi nevoie de vorbe sau de șoapte pentru a reliefa anumite aspecte. Când citești Antidepresiv, cuvintele care alcătuiesc tumultul de informații, vor fi de ajuns. Ele se vor transforma într-o melodie, care va atinge atât note mai grave, cât și mai ascuțite.

Și  viața nu  este doar despre rău și bine, ci și despre iubire, despre speranță, despre iertare, despre recunoaștere și nicidecum despre perfecțiune. Ioana Duda reușește să evidențieze prin prisma câtorva cuvinte o serie de aspecte de care ne lovim în viață, dar o succesiune de idei asupra cărora ar trebui să medităm. Ioana Duda este un om curajos, care se exprimă în cel mai natural mod posibil și poate tocmai din acest considerent, am avut impresia că Antidepresiv este, de fapt, un dialog offline dintre mine și autoare.


"Sunt om. Și tu te minți așa, nu? Recunoaște. Eu le spun tuturor că nu este nimic dacă greșesc. Că e uman. Că e important să încerci și să înveți din greșeli. Să alegi și apoi să îți asumi repercusiunile. Minciuni."

Ca un ultim aspect, însă, mă întreb: mi-a plăcut sau nu această carte? A fost sau nu o lectură plăcută? Chiar dacă nu sunt adepta povestirilor, se pare că de această dată autoarea Ioana Duda a reușit să mă atragă prin stilul atât de natural, respectiv prin subiectele abordate. Cu puternice tente realiste, cartea Antidepresiv a fost și va fi, cu siguranță, o lectură plăcută, dar și un adevărat tren al amintirilor. Vă provoc să descoperiți misterul care se ascunde dincolo de cuvinte! Vă provoc să citiți Antidepresiv!

Pentru doritori, cartea Antidepresiv de Ioana Duda se găsește pe site-ul editurii Herg Benet, pe Elefant.ro, dar și pe Libris.ro.

Voi ați citit această carte? V-ar plăcea să o citiți?





Comentarii

  1. Încă o carte de la Editura Herg Benet care așteaptă să fie citită.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag! Sunt sigură că te va încânta.

      Ștergere
  2. Foarte simpatica cartea. Imi place tare mult coperta <3

    RăspundețiȘtergere
  3. O carte drăguță din care ai de învățat cate ceva!

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am auzit de ea pana acum, i-as da o sansa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare o carte care spune lucrurilor pe nume și mi-ar plăcea să o citesc și eu într-o zi.

    RăspundețiȘtergere
  6. O ador pe Ioana Duda și ador cum scrie ea. Felicitări pentru recenzie și, cu siguranță, voi citi această carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce mă bucur să aud asta. Îți recomand această carte cu mare drag și aștept părerea ta despre ea.

      Ștergere
  7. Pare chiar faina cartea. Inca nu am citit nimic scris de Ioana. Cred ca voi incepe cu aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  8. As citi aceasta carte, pare o lectie faina

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe