Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Beneficiile uleiului de cocos (Ulei de cocos virgin, presat la rece. Review)


Bună, dragilor! Astăzi o să vorbim despre îndrăgitul ulei de cocos, respectiv despre beneficiile dovedite științific pe care acesta le are! 

Ca urmare, trebuie neapărat să vă comunic faptul că eu, de când am descoperit uleiul de cocos, îl folosesc frecvent, în diferite situații, dar mai ales atunci când vine vorba despre hidratarea scalpului și a firului de păr. În acest caz, pentru mine, uleiul de cocos este o adevărată comoară, de care nu mă pot despărți! 



Cu alte cuvinte, uleiul de cocos este considerat, datorită proprietăților pe care le are, un superaliment, iar acest fapt este justificat de cele peste 1500 de studii publicate până în prezent, studii care dovedesc că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale care există în lume până în momentul de față. De altfel, uleiul de cocos este utilizat nu doar ca aliment, ci și ca produs cosmetic sau de îngrijire a părului. 



Cu toate acestea, trebuie să știm că uleiul de cocos, ca și aliment, a fost denigrat în trecut, deoarece conține grăsimi saturate. De fapt, acesta reprezintă cea mai bogată sursă de grăsimi saturate cunoscută, aproape 90% dintre acizii săi grași fiind saturați. Numeroasele studii recente atestă faptul că aceste grăsimi nu sunt nocive, ci, dimpotrivă, sunt benefice și promovează activitatea cardiovasculară, ba chiar ne ajută să slăbim. 

Care sunt beneficiile uleiului de cocos virgin, presat la rece?

Accelerează arderea grăsimilor 



Cu toții știm că obezitatea constituie, mai ales în prezent, una dintre cele mai mari probleme din lume. Deși unele persoane sunt de părere că pentru a slăbi trebuie redus doar numărul de calorii, această premisă nu este adevărată. Importantă este, de fapt, sursa caloriilor consumate. Ce anume din uleiul de cocos ne ajută să ardem grăsimile? Trigliceridele cu lanț mediul din uleiul de cocos pot crește arderile de energie în comparație cu cele cu lanț lung. Conform unui studiu, 15-30 de grame de acizi grași cu lanț mediu cresc consumul de energie zilnic cu 5, respectiv cu aproximativ 120 de calorii pe zi. 

Este remediul pentru boala Alzheimer 

Știți sau nu, dar boala Alzheimer este cea mai uzuală cauză de demență la nivel global și apare, de cele mai multe ori, la persoanele în vârstă. Digestia acizilor grași din uleiul de cocos de către ficat conduce la producția de ketone, care sunt o sursă de energie rapidă pentru creier. Ketonele furnizează energie creierului fără a fi nevoie de insulină pentru a transforma glucoza în energie. Unele studii recente arată că, pentru a procesa glucoza și a furniza energie celulelor nervoase de la nivelul creierului, acesta produce insulină proprie. În cazul persoanelor care suferă de Alzheimer, creierul și-a pierdut capacitatea de a produce propria insulină și tocmai din acest motiv, ketonele din uleiul de cocos virgin sunt importante, deoarece creează o sursă alternativă de energie, suplinind, în acest fel, această funcție. 

Doza recomandată ar fi de două lingurițe pe zi, alături de o porție de mâncare pentru a îmbunătății funcția cognitivă. 

Protejează inima (protecție cardiovasculară) 

De această dată, se pune problema colesterolului, care este o substanță ce se aseamănă, în prealabil cu ceara, regăsindu-se în celule și contribuind la formarea de celule vitale. Pe de altă parte, colesterolul circulă prin fluxul sangvin atașat de proteine precum lipoproteinele, care pot fi cu densitate redusă (LDL) și cu densitate ridicată (HDL).

Trebuie să știm și faptul că nu tot colesterolul este nociv. Ce-ar fi să luăm un exemplu? Să ne referim, așadar, la HDL, un colesterol bun, care trebuie crescut. În cazul LDL-ului, acesta se prezintă ca fiind rău, iar acesta trebuie redus.

Dacă, la un moment dat, există prea mult colesterol în corp, excesul continuă să circule prin sânge. Raportându-mă la LDL, pot afirma că acesta, care circulă constant prin sânge, va penetra, în cele din urmă, pereții vaselor de sânge, unde formează plăci de colesterol și îngustează vasele de sânge, uneori până în punctul în care este blocat fluxul de sânge.

Uleiul de cocos, datorită nivelului ridicat de acid lauric, stimulează producția de colesterol de tip HDL, care ajunge la ficat, unde este descompus, fără a afecta vreun vas de sânge.

Există, de asemenea, numeroase studii care confirmă că uleiul de cocos crește producția de colesterol bun și, prin urmare, reduce riscul unei afecțiuni cardiace. Se recomandă, în acest caz, să se consume undeva la jumătate de linguriță - o linguriță pe zi de ulei de cocos.

Combate inflamațiile 

De această dată, uleiul de cocos pare să aibă un efect direct de suprimare a substanțelor chimice responsabile pentru apariția inflamațiilor. Unele studii arată că, spre exemplu, polifenolii din uleiul de cocos au rol antiinflamator și antioxidant, reducând, totodată, efectele artritei.

Spre deosebire de medicamentele cu rol antiinflamator, care, majoritatea, au efecte secundare, uleiul de cocos nu are niciun efect secundar.

În cazul artritei, inflamația acută prezentă este responsabilă pentru disconfortul și redoarea care pot fi calmate prin efectele antiinflamatorii ale uleiului de cocos.

Cum se recomandă a fi folosit, în acest caz, uleiul de cocos? Se masează articulația dureroasă cu puțin ulei de cocos de una-două ori pe zi, pentru a reduce din inflamație, dar este recomandat și consumul acestui ulei pentru o eficacitate maximă.

Detoxifiază organismul

Uleiul de cocos conține foarte mulți acizi grași și tocmai din acest motiv, aproape 50% dintre aceștia, sunt reprezentați de acidul lauric, iar în momentul în care uleiul de cocos este digerat, cu ajutorul enzimelor, se formează o monogliceridă numită monolaurină, care pot distruge anumiți agenți patogeni, precum bacteriile, virușii și ciupercile. În acest caz, pot aminti stafilococul auriu, o bacterie extrem de periculoasă și candida. 

Ce ulei de cocos dețin eu?

În urmă cu câteva luni, am primit de la cei de la Nutritiv.ro un ulei de cocos, care am fost sigură, de altfel, că îmi va fi de folos. Am rămas plăcut surprinsă de mirosul pe care acest ulei îl are, un miros puternic de cocos, care mai că te tentează să-l mănânci, nu altceva. Iar dacă vă doriți cu adevărat să încercați, acesta se poate și consuma. 



Pe de altă parte, acest ulei de cocos vine într-un borcănaș tare drăguț și este de la Adams, un brand tare renumit de care am fost curioasă. 
Calitatea produsului se simte, iar în momentul în care aleg să aplic pe păr acest ulei de cocos, fie singur, fie în combinație cu alte ingrediente, efectul este garantat. Eu îl folosesc din abundență mai ales în acele zone capilare unde observ că începe să apară mătreață. Cu toții știm cât de neplăcut este să te confrunți cu această problemă. În cazul de față, însă, iată că am reușit să înlătur această inconveniență u ajutorul uleiului de cocos. 

De asemenea, dacă ar fi să compar acest ulei de cocos cu altele, aș putea spune, în primul rând, că acesta mă încântă prin mirosul lui, iar în al doilea rând, trebuie avută o deosebită atenție în acele moment în care acesta intră în contact cu părut. Asigurați-vă, de fiecare dată, că ați spălat foarte bine părul cu șampon, altfel vă veți trezi că tot părul este uns. Recomand să aplicați de două ori șampon, o dată pentru a înlătura o mare parte din ulei, iar mai apoi pentru a evita orice neplăcere de acest gen, în care s-ar putea să fiți nevoiți/nevoite să vă spălați din nou. 

Ce trebuie să știți despre acest ulei de cocos?

Uleiul de cocos este obținut din nuca cocotierului, care crește doar în zonele tropicale și are proprietăți curative și cu adevărat incredibile pentru menținerea sănătății organismului uman. De altfel, este bogat în potasiu, fier, magneziu, cupru, zinc, respectiv vitaminele A și E. 



Fiind și un excelent ulei de masaj, acesta hidratează în profunzime pielea, mai ales pe cea cu tendințe de uscare. De asemenea, ajută la tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, infecții sau enzime, respectiv la prevenirea îmbătrânirii premature, fiind benefic pentru tratarea bolilor degenerative, efecte posibile datorită conținutului bogat de antioxidanți. 

Acest ulei de cocos este ideal și pentru regenerarea părului, tocmai pentru simplul fapt că îi oferă acestuia vitalitate, hrănindu-l de la rădăcină. 

Iar nu în ultimul rând, am să vă prezint și o metodă ușoară de realizare a unui exfoliant anticelulitic care are la bază, bineînțeles, uleiul de cocos virgin, presat la rece. 

1. Se amestecă două linguri de zahăr brun cu două linguri de zaț de cafea și patru linguri de ulei de cocos.

2. Compoziția obținută se masează pe întregul corp. Se lasă câteva minute să acționeze, apoi se clătește. 

3. Se pot adăuga, de altfel, și câteva lingurițe de scorțișoară, deoarece aceasta stimulează organismul să furnizeze căldură și astfel, în urma acestui efect, se poate scăpa de celulită. 

Pentru cei care sunt curioși de calitatea produsului, dar și de mirosul acestuia, care îmbie orice simț, uleiul de cocos virgin, presat la rece, se poate achiziționa cu doar un click aici







Comentarii

  1. Pana acum il foloseam doar pentru par, o sa imi iau un borcanel pentru mancat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu îl folosesc pentru păr! Am mai încercat și câte o linguriță din când în când. Face bine

      Ștergere
  2. Si eu folosesc uleiul de Cocos si pentru par si pentru corp :) de mâncat nu am mâncat pana acum dar cine stie :) o sa incerc! Puup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu il folosesc la gatit, dar si la cosmetica.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am folosit pana acum, dar m-ai facut tare curioasa mai ales in privinta retetei de exfoliere. Super articolul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am si eu un articol de genul acesta pe blog, tare mult imi place si mie uleiul de cocos 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am citit în momentul în care l-ai publicat! Cred că majoritatea îl îndrăgesc!

      Ștergere
  6. Și eu folosesc ulei de cocos! Am încercat mai multe mărci, dacă îl recomanzi pe cel de la Adams, o să continui cu el

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta îmi place foarte mult pentru că și miroase. Aveam unul în trecut, nu mai știu exact de la ce brand, dar acela nu avea miros și nici gust.

      Ștergere
  7. Eu l-am folosit pentru par și corp, dar încă nu în mâncare. Trebuie neapărat sa îl încerc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu folosesc uleiul de cocos pentru față, pentru păr și pentru corp .Îmi place maxim.

    RăspundețiȘtergere
  9. Și noi folosim uneori uleiul de cocos, e sănătos pentru organism. 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, să știi că este. Bine ar fi ca beneficiile lui să fie cunoscute de mai multă lume.

      Ștergere
  10. Am descoperit si eu uleiul de cocos acum cativa ani si il iubesc, nu ii stiam chiar toate beneficiile :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu știam ca este bun pentru atâtea lucruri. Eu îl folosesc în masca de par împreună cu alte uleiuri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am folosit împreună cu alte uleiuri. De obicei, optam pentru varianta ulei de cocos, ou și miere. E tare eficientă.

      Ștergere
  12. Pana la ulei, noi folosim mult unt de cocos. E delicios!

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar e minune la casa omului acest ulei de cocos. Si eu folosesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte util articolul tau. Si eu folosesc uleiul de cocos de ani de zile, si nu prea ma vad fara el ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu la fel! Este nelipsit din casă! Salvează anumite situații!

      Ștergere
  15. Eu am folosit pana acum ulei de cocos doar pentru gatit, dar ma gandesc sa incerc si cateva tratamente cu el.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu ți-aș recomanda să încerci. Va fi foarte eficient.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe