Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Marat de Natașa Alina Culea


Autor: Natașa Alina Culea
Editura: Librex Publishing
Data apariției: August 2016
Număr de pagini: 240



O poveste intensă, emoţii arzătoare, o iubire predestinată, regrete şi durere, trăiri şi vise. Un roman de o rară sensibilitate, ca un poem dedicat credinţei într-o iubire unică, preţioasă cât un milion de trandafiri. -Delicatese Literare

Cine este Marat? Un bărbat greu de găsit, greu de lăsat, imposibil de uitat și de înlocuit. Cartea este un bilet de călătorie. O călătorie fascinantă, surprinzătoare, unică spre iubire. Te va transforma în totalitate și pentru totdeauna. -Bookcaffe

Am fost în căutarea unui autor român prin intermediul căruia să mă definesc pe mine. Am căutat să găsesc un autor care să transpună emoții în cărțile pe care le scrie, dar și sinceritate și pasiune. Căutarea mea a încetat în momentul în care am întâlnit-o prin prisma volumului Natașa, bărbații și psihanalistul pe Natașa Alina Culea, o autoare excepțională, aș putea spune, o autoare care prin intermediul cărților ei mă sensibilizează și mă determină să mă adun în acele momente când am nevoie să mă regăsesc dintr-o mare de lacrimi și încercări. 

Știu că este greu să îți găsești un autor de suflet, respectiv acea persoană care, prin prisma cuvintelor transpuse pe hârtie, parcă îți vorbește. Cert este că, întotdeauna, căutarea va fi răsplătită pe măsură, iar în cee ce mă privește, pot declara că această autoare mi-a ajuns la suflet atât prin stilul pe care îl folosește în scrierile sale, cât și prin imaginația care parcă reflectă o fărâmă mică din realitate. Căci, între noi fie vorba, nu se poate pune pasiune și sinceritate în cuvinte pe care nu le simți, iar eu tind să cred că autoarea, mai întâi de toate, trăiește fiecare moment în parte, și numai după aceea îl împărtășește cu cititorii. 

Cu ce volum m-a încântat de această dată Natașa Alina Culea? De foarte mult timp îmi doream să lecturez toate cărțile ei și, treptat, ajung la fiecare lectură în parte, iar tocmai din acest motiv, într-o seară, uitându-mă prin bibliotecă, am zis: Asta este! Marat trebuie să fie cartea pe care să o citesc! Și am citit Marat! Într-un timp record, aș putea spune, căci în câteva ore, am devorat întreaga poveste, o poveste complexă, cu esență și o influență aparte.


Marat nu este, așadar, doar o simplă carte. Pentru mine, Marat a fost și va fi un volum de suflet, o pânză pe care autoarea a țesut, cu grijă, sentimente profunde, idei ale iubirii absolute și ale împlinirii. Autoarea a reușit să pătrundă în sufletul meu atât prin intermediul cuvintelor, cât și prin prisma imaginilor pe care m-a ajutat să mi le croiesc în minte. O carte cu valoare sentimentală nu este neapărat o carte pe care tu o citești, ci o carte care te citește ea pe tine.

Prin stilul ei atât de înduioșător, prin cuvintele simple, dar profunde, Natașa Alina Culea s-a ales cu un nou fan Marat. Nu doar Alina, protagonista, este cea care îl îndrăgește pe Marat, ci și eu, o simplă cititoare, care s-a lăsat vrăjită de cuvinte și împinsă spre culmi ale iubirii imposibile. Ce a demonstrat, de fapt, autoarea prin acest volum? Cu ce idei am rămas eu după lecturarea lui? În primul rând, există o idee majoră care mi se perindă prin minte, chiar dacă a trecut ceva timp de când am citit volumul. Care este acea idee? Am rămas conectată într-un univers pe care autoarea l-a creat atât de frumos, un univers care îmi spune faptul că iubirea nu este imposibilă. Atâta timp cât există speranță, totul este posibil, însă speranța este nimic fără luptă. Lupta și speranța fac echipă bună, iar într-un roman cu totul cuceritor, această autoare româncă a reușit să surprindă, într-o manieră diferită, realități ale lumii în care trăim. Chiar dacă acest volum este o simplă poveste, asta nu înseamnă că ceea ce reprezintă nu reflectă realitatea, într-o anumită măsură. Dimpotrivă, autoarea reușește se implementeze optimismul prin intermediul personajului principal, un personaj pe care l-am admirat și l-am iubit, un personaj a cărui caracter puternic va inspira multe alte persoane.

Nu am exclusă niciodată ideea de a o asemăna pe această Alina din carte cu autoarea. De ce? Prin anumite contururi ale evenimentelor, prin diferite scene în care lupta pentru propria supraviețuire este importantă, parcă au reieșit, de fapt, nu trăsăturile personajului principal, ci trăsăturile autoarei. Spun asta deoarece știu că o imagine dintr-o carte nu poate fi perfectă și nu poate exprima nimic, atâta vreme cât autoarea sau autorul care a scris romanul nu se transpune în pielea personajului.

Ca urmare, da, am asociat tăria de caracter și dorința de luptă a personajului principal cu autoarea Alina Natașa Culea. Motivul? L-am spus mai sus.

Ce mi-a plăcut mie cel mai mult nu a fost doar povestea de iubire și dorința de a câștiga, ci, la fel de mult, mi-au atras atenția și personajele, respectiv locul plasării acțiunii. Întotdeauna m-a fascinat China și se pare că acest lucru a fost definitoriu și pentru Alina. O călătorie, însă, poate schimba multe. Se pot întâlni oameni noi, se pot naște sentimente și se pot păstra legături.

Ceea ce nu știți voi este că iubirea nu se reflectă prin prisma peisajului, ci prin prisma relaționării cu noi personaje. Aceasta se naște sincer, repede, dar profund și dureros, căci tot ceea ce are la bază dragostea, doare. Să fie valabilă această premisă și în cazul Alinei? Relația cu soțul ei, este drept, nu prea o ajută. Sentimentele se risipesc în momentul în care inima ei se deschide pentru o altă persoană. Dar cum să te îndrăgostești de cineva cu care nici măcar n-ai vorbit? Cum ai să sentimente puternice și să mai fii și dispusă să aștepți pentru cineva în ochii cărui ai zărit o scânteie? Dincolo de aparențe, se naște un nou început. Dincolo de o viitoare căsnicie, apar îndoieli referitoare la iubirea pe care Alina i-o poartă lui Denis. Dincolo de orice împlinire se regăsește suferința, dar în spre ce culmi va conduce aceasta?

Deciziile pe care Alina le ia, puterea ei de a lăsa totul în urmă, dar și statornicia și hotărârea o definesc ca fiind unul dintre cele mai exemplare personaje. Da, Alina, ca femeie, este un personaj exemplar nu doar pentru persoanele de același sex, ci și pentru cele de sex masculin. De ce? Pentru că în ea regăsești speranță, puterea de a spera, dar și o infinită dorință de a câștiga, de a nu se da bătută. Concluzia la care se ajunge este simplă. Prin iubire poți să evoluezi. Iubirea denotă ascensiune, numai și numai dacă există speranță și putere suficientă de a duce lupta până la capăt.

Universul creat de autoare este unul magic, unul care te face fericit, dar te și întristează. O lume în care realitatea poate lua locul ficțiunii, iar iubirea poate trece peste orice obstacol. Viața nu este ușoară, dar poate deveni în momentul în care după luptă urmează și o victorie. Asta este ceea ce ne transmite autoarea, căci dincolo de toată această poveste bazată pe iubire și prietenie, se află o realitate și o morală din care toți ar trebui să învățăm. Ceea ce contează, de asemenea, nu se oprește aici, ci șirul punctelor forte continuă și așteaptă să fie descoperite, diferit, de fiecare cititor în parte.

Ce cred eu, într-un final, despre tot ceea ce am citit? Sunt de părere că Marat poate fi o lecție de viață, un început sau un impuls spre ascensiune, spre ideea de a lupta și de obține ceea ce se cuvine fiecăruia. Marat va rămâne pentru mine nu doar un nume așezat pe-o carte, ci și un personaj care prin misterul său provoacă. Marat este provocator, la fel cum, trebuie să recunosc, este unul dintre cele mai enigmatice personaje din literatura română contemporană. Nu am mai citit până acum nicio carte a cărui personaj să implice atât de mult mister și atât de multă invizibilitatea și, totuși, aceste caracteristici să aibă roluri definitorii pentru alte personaje.


Am iubit-o această carte, pe care o recomand tuturor. Când dai de un impediment, cât ești animat de o doză de nesiguranță, eu te sfătuiesc să nu uiți că există pe piața din România cărțile autoarei Alina Natașa Culea. Într-un mod miraculos, pe mine, ea mă scoate mereu din impedimente, iar când sunt deprimată îmi este alinare. Citind cărțile ei, simt că îmi vorbește prin poveștile pe care le așază pe paginile albe. Nu știu cum se face, dar mereu, deprimarea dispare, și în lipsa acesteia apare dorința de a lupta și de a da tot ceea ce este mai bun din mine, pentru că viața, în esență, despre asta este. Despre luptă!

De asemenea, cei care doresc să achiziționeze volumul Marat, acesta se poate cumpăra cu doar un click aici.

Ce părere aveți despre acest volum? V-ar plăcea să-l citiți?


Comentarii

  1. Mulțumesc, Dana! Recenzia ta este superbă, fotografiile sunt geniale <3 Faptul că romanele mele te alină în momente grele este tot ceea ce contează pentru mine, adevărata recompensă a autorului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Mulțumesc și Eu, din nou, pentru lectură calitativă, care mi-a întrecut orice așteptare!

      Ștergere
  2. Superba povestea, nu am citit pana acum nicio carte de a ei, dar o voi trece pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am notat-o si eu, mi-a placut cum ai prezentat-o!

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai facut tare curioasa cu aceasta carte. Se simte ca ti-a placut, chiar imi doresc sa o citesc si eu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag Ți-o recomand. Sunt sigură că îți va plăcea!

      Ștergere
  5. As dori sa o citesc si eu pe viitor, foarte frumoasa prezentarea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am citit-o si eu, mi-a placut mult si am prezentat-o la mine pe blog. Mi-au placut toate cartile Natasei Alina Culea, fiecare aduce ceva special. Ma alatur recomandarii tale si te felicit pentru frumoasa recenzie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos pentru apreciere. Abia astept si eu să citesc celelalte volume de carte. Sunt tare curioasă de povestea care stă la baza fiecăruia.

      Ștergere
  7. Noi ne-am blocat la stadiul de carti ilustrate pentru copii, deocamdata nu am timp sa ma mai rasfat cu o carte buna, timpul mi se pare ca trece pe langa mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare rău! Momentan, merge orice. Va veni timpul și pentru lecturile mai serioase.

      Ștergere
  8. Anul acesta autorii romani m-au surprins si pe mine placut, le voi da o sansa mai des.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am citit nimic de la autoare, decât câteva citate postate de ea pe Facebook. Și pare genul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recomand cărțile autoarei. Sunt pline de citate care ascund adevăruri dureroase.

      Ștergere
  10. Nu auzisem de această lectură, dar mi-ai stârnit interesul. 😘 Pare interesantă.

    RăspundețiȘtergere
  11. O să ajungă și pe mâna mea cu siguranță!

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumoasa prezentarea. Ma face sa-mi doresc sa citesc aceasta carte, cu toate ca nu prea îmi plac poveștile de dragoste. Le găsesc siropoase cel mai adesea în cărți, prea departe de realitate. Oricum recunosc ca m-ai făcut foarte curioasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sinceră să fiu, și eu mă aflu cam tot în aceeași situație, dar uneori simt nevoia unei lecturi de acest gen, iar aceasta a fost exact ceea ce aveam nevoie. Ți-o recomand cu drag și aștept părerea ta!

      Ștergere
  13. Pana acum n-am apucat sa citesc nimic de la aceasta autoare. Recenzia acestei carti m-a cucerit si m-a convins s-o citesc si eu

    RăspundețiȘtergere
  14. In general nu ma dau in vant dupa romanele de dragoste, dar unul cu adevarat bun, nu refuz niciodata :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he. Sunt de acord cu tine! Abia aștept să văd ce impresie ți-a lăsat!

      Ștergere
  15. Ma bucur ca scriitorii romani sunt din nou apreciați. Și ca sunt atât de mulți și nu ne limitam la Cărtărescu sau Binder.

    RăspundețiȘtergere
  16. Îmi place când găsesc scriitori români cu moduri deosebite de a scrie lecturi. E frumos să găsesc la tine recenzii superbe la cărți scrise de autori români. Mulțumim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc și eu pentru vizită și pentru frumoasele cuvinte.

      Ștergere
  17. Și mie, atunci când îmi place o carte, nu o mai las din mână. Frumoase fotografii!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pare foarte interesant volumul, sa afli experientele altora de viata e intotdeauna binevenit. O voi cauta.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe