Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

VIA - prima aplicație mobilă destinată tinerilor adulți afectați de cancer din România


Boala. Durerea sau suferința. Lipsa sau prezența unei speranțe salvatoare. Șansa la o nouă viață sau chiar încheierea vieții într-un punct deloc oportun. Aceste aspecte tind, adesea, să ne îngrozească, să ne facă pielea de găină și să ne cutremure. Când auzim că cineva suferă, în adâncul nostru, chiar dacă nu cunoaștem, suferim și noi. Ne întrebăm, ne frământăm și asistăm la o sumedenie de situații neprielnice oricărei vârste. Când spui boală, spui suferință. Când spui suferință, te gândești la un prezent destrămat, care plutește pe ape, și la un viitor deloc stabil. Când spui suferință cauzată de o boală, poate nici nu te mai gândești la un viitor.

*Sursă foto: Asociatia Little People Romania

Puțini sunt aceia, însă, care se regăsesc după o astfel de experiență. Puțini sunt aceia cărora li se oferă posibilitatea de a se îndrepta, de a deveni o persoană mai bună. Prea puțini sunt aceia cărora li se mai oferă o șansă, căci atunci când vine vorba despre o boală, firea umană, tinde să se gândească și să perceapă lucrurile la modul cel mai grav, un mod care atrage după sine depresia, anxietatea, durerea și pierderea sinelui, nu doar a unui trup sănătos și funcțional. 



Odată cu o boală anume, și să luăm de această dată drept exemplu cancerul, apare și nevoia de a împărtăși o astfel de experiență cu cineva. Odată cu un astfel de impediment, se poate naște o nouă speranță sau se pot risipi în neant multe altele. Când se răzbește, însă, la lumină, când trupul dorește să lupte, iar mintea tinde să își găsească propria cale spre ascensiune, atunci apare, printre multe altele, nevoia și dorința de a vorbi, de a împărtăși și de a comunica oamenilor în suferință ceea ce ai experimentat. Atunci apare nevoie de a te face auzit! Într-o astfel de situație, nu este indicat să taci, ci să te faci auzit, să experimentezi și să cunoști oameni care au fost sau sunt și ei la fel ca tine. Durerea ta, fie că este sau nu prezentă, își caută un însoțitor, un prieten geamăn alături de care să pornească spre aceleași cărări. 

Suferința, durerea și speranța trebuie împărtășite. Cum? S-a găsit o modalitate lejeră în împărtășirea acestor impedimente și trăiri nefaste? S-a gândit cineva să aducă, măcar acum, când tehnologia este extrem de avansată, pe piața din România o soluție benefică, ușoară și accesibilă? I s-a întipărit cuiva în mintea ideea de a ușura suferința altora? De a le reda dorința de a vorbi sau de a comunica? Știm cu toții cât de greu este să te exprimi, mai ales atunci când voința și curajul nu sunt prezente. Știm cu toții cu ce dificultate se deschid spre un dialog unii oameni, mai ales în situații critice. Suntem conștienți de faptul că a vorbi e lucru mare. A-ți regăsi puterea te a te exprima este, de asemenea, un efort, care necesită o putere la nivel maxim. Dar voința și bunătatea nu lipsesc și tocmai animați de aceste caracteristici și atuuri, anumiți oameni s-au gândit că România are nevoie de o schimbare. Acești oameni s-au gândit că tinerii adulți afectați de cancer au nevoie de un impuls în a-și exprima ideile și experiența trăită. Asociația Little People a venit cu o idee inovativă, creativă și salvatoare. Asociația Little People redă orice speranță și readuce într-o inimă, aparent pierdută, un nou început, dar și posibilitatea de a se face auzit. Această asociație crede în puterea oamenilor care și-au depășit limitele. Cu ajutorul unor oameni, pentru care, pe primul plan, se află și viața altora, tinerilor adulți li se oferă posibilitatea de a cunoaște oameni noi, oameni care au trecut prin traume, oameni care au cunoscut termenul de cancer și durere. 

Cu alte cuvinte, Asociația Little People a creat o VIA. Viața începe doar atunci când te redescoperi. 



Ce este această aplicație? Care sunt avantajele ei?

VIA este, după cum am menționat și anterior, prima aplicație mobilă destinată tinerilor adulți afectați de cancer din România. Altfel spus, cineva s-a gândit, în sfârșit, cum să reunească acei oameni care împărtășesc sau au împărtășit aceleași experiențe, oameni care au fost ei înșiși martori ai durerii și ai unei boli, care, de cele mai multe ori, este greu și de imaginat. Să trăiești cu această boală, însă, nu este greu, ci extrem de greu. Să știi că nu poți face nimic în privința ei, să te simți neputincios. Cancerul nu iartă, dar se poate trata, atât prin intermediul unor intervenții, cât și prin intermediul unor pastile. Dar cel mai important factor când vine vorba despre o anume boală, cea mai de preț comoară a omului, ajunge să fie voința, respectiv puterea și optimismul. Cu acestea, lupta se poate duce mai departe. Învingătorii pot să își spună cuvântul. Cum? Prin intermediul aplicației VIA, care a fost creată pentru acei tineri bolnavi de cancer sau supraviețuitori cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani, pentru care sistemul de sănătate și de îngrijire din România nu este pregătit. 



Pentru acești oameni, pentru aceste ființe care sunt greu încercate, a fost gândită și atent creată această aplicație. VIA este cea care redă curajul, oferindu-le oamenilor oportunitate de a întreba, de a deschide acest subiect și anume cancerul. Totodată, ca utilizator al acestei aplicații, se va observa și opțiunea de a stabili legături cu cei care trec prin aceeași experiență, dar și posibilitatea de a împărtăși orice gând, trăire sau sentiment cu cineva care ai certitudinea că te ascultă și că îți este alături. VIA oferă posibilitatea unei comunicări virtuale, dar deschide și noi orizonturi, respectiv speranțe care erau gata să se spulbere. Prin intermediul acesteia, persoana cu care alegi să vorbești, omul pe care alegi să-l întrebi, te va înțelege, nu te va judeca, ci, dimpotrivă, îți va fi alături, pentru că și el trăiește aceeași experiență, mai mult sau mai puțin dureroasă. 

Unul dintre cele mai mari beneficii, însă, este faptul că această aplicație le oferă tinerilor adulți un spațiu virtual securizat, în care să poată comunica între ei, în care să își poată împărtăși această experiență liberi, fără rețineri și temeri, să pună întrebări și să afle răspunsuri de la acele persoane care au trecut prin același tratament sau medicamentație. 

Nu este exclus, de asemenea, nici faptul că se pot lega prietenii, cu acele persoane cu care nu se pune problema unei respingeri, cu acele persoane care înțeleg și oferă siguranță, fiind acolo pentru acela care are vaga impresie că luptă singur într-o lume atât de dură. Într-o altă ordine de idei, cu cât vor cunoaște mai multe detalii despre boala cu care se confruntă, cu atât se remarca o siguranță și o putere caracteristice unui nou început, unei speranțe care, de această dată, nu mai poate fi spulberată. 

Ce pot să mai adaug? Nu în ultimul rând, aplicația VIA este disponibilă pentru toți acei tineri adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din țară și poate fi descărcată gratuit din AppStore și Google Play

Ce părere aveți despre această aplicație? Voi știați de ea?





Comentarii

  1. Ce bine că cineva s-a gandit la o astfel de aplicatie, cred ca e tare utila pentru cei bolnavi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol induiosator. Ai transpus cuvinte dureros de adevarate. Ma bucur ca exista acesta aplicatie

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu mă bucur că cineva s-a gândit să vină cu această idee!

      Ștergere
  3. Mi se pare foarte bună ideea, mai ales pentru Romania, unde știm cu toții care sunt condițiile din spitale și cum sunt doctorii. Doamne ferește să ajungi într-un spital de stat de la noi, că mai rău te îmbolnăvești. Această aplicați este o idee bună ce îi poate ajuta pe mulți să meargă mai departe. Nu știam de ea și cred că ar trebui promovată intens pentru a afla tot mai multe persoane de existența ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea, după cum ai spus și tu, este genială! Sunt de acord cu faptul că trebuie promovată această idee, deoarece merită!

      Ștergere
  4. O idee absolut genială. Felicitări celor care s-au gândit să creeze această aplicație și ție că o promovezi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur mult ca exista aplicatia asta si ca cineva se gandeste si la cei cu probleme adevarate. Good job!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună inițiativă! Am aflat și eu despre aplicație, recent!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna ideea acestei aplicați.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am auzit despre această aplicație până acum, dar pare a fi utilă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vazut multe articole despre aceasta aplicatie si mi se pare o initiativa foarte faina! Mi-ar placea sa se faca si pt persoanele mai invarsta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu timpul cred ca va exista o avansare în acest plan! Cred că s-a inițiat prima dată pentru tinerii adulți, deoarece ei sunt in pas cu tehnologia.

      Ștergere
  10. Mi se pare incredibil de bine gândită aceasta aplicație! Felicitări atât loc, pentru gândire, cât și ție pentru faptul că duci vestea mai departe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Și mie îmi place mult ideea acestei aplicații!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe