Treceți la conținutul principal

Recenzie - Recviem pentru un asasin de Monica Ramirez

Recviem pentru un asasin

Autor: Monica Ramirez
Editura: Librex Publishing
Număr de pagini: 496
Colecția: Seria Alina Marinescu

În momentul în care ești convins că ai totul, vei rămâne fără absolut nimic. Din nou.

Alina Marinescu a jucat după regulile impuse de către Organizația Elite, fără a se adapta însă sistemului. Nu și-a vândut sufletul, păstrându-și compasiunea, umanitatea și emoțiile. Până la un punct. După care, ceva s-a întâmplat. Dintr-un motiv sau altul, Alina a manipulat o situație pentru a se erija într-o trădătoare. Până la urmă, s-a dovedit că totul n-a fost decât un joc al oglinzilor, însă până să descopere asta, Brett a ordonat deja lichidarea ei. Misiunea a fost îndeplinită cu succes și totul a părut real. Alina a fost ucisă, indiferent de părerile de rău ale tuturor celor implicați. Acum, însă, Brett începe să aibă mari îndoieli cu privire la acel final subit de joc. Alina a devenit mult mai sofisticată decât ar fi crezut vreodată că e posibil, începând un fel de joc psihologic personal cu Elite și demonstrând că poate să joace după regulile ei proprii. Dar ceea ce-l neliniștește cel mai tare este vestea că Marius Stephano a fost ucis în timpul unei misiuni, și asta în aceeași perioadă în care Elite a vânat-o pe Alina. O coincidență cam prea mare pentru gustul lui Brett. Din proprie experiență, știe prea bine că în lumea lor coincidențele nu reprezintă nimic altceva decât o simplă aparență.


„Nu vă lăsați înșelați de începutul aparent relaxat al ultimului volum. Ceea ce urmează vă va lăsa fără răsuflare. Răzbunare, trădări, pasiune, ură, misiuni intercalate cu emoții extreme. Finalul este uimitor, cu toate că vorbim aici despre una dintre rarele serii ce nu ți-ai dori să se mai sfârșească vreodată.”Spy Magazine
 • Unde ați mai întâlnit voi o serie a cărei volume să nu scadă din punct de vedere calitativ, ci, dimpotrivă, intensitatea evenimentelor să crească și să se ridice la cote maxime? Poate cunoaștem serii bune, chiar impresionante, serii în care volumele ne-au surprins mai mult sau mai puțin, însă eu cunosc o serie ce merită din plin substituentul PERFECTĂ. Seria Alina Marinescu este echivalentul perfecțiunii, suspansului și dramatismului, datorită situațiilor care știu să atingă acea coardă sensibilă a inimii. N-ai citit-o încă? Asta nu este o problemă, ci îți dau câteva minute să te hotărăști, deoarece urmează să te prind într-o pânză lipicioasă numită spionaj. Sunteți gata pentru a cunoaște înțelesurile perfecțiunii și a face cunoștință cu personajele pline de surprize, ce ies la suprafață precum un soare care știe când să iasă din nori și când să se ascundă? 
 • Acest volum te face să experimentezi toate sentimentele posibile. De la iubire, trădare, frică, dezamăgire, suspans, milă, până la extaz și adrenalină care nu se poate abține să nu pulseze prin vene, ci, mai degrabă, explodează precum o bombă cu ceas. Știți cum sunt copiii  când sunt mici, nu? Nu lasă din mână dulciurile și bomboanele, indiferent de situație. Pentru mine, Recviem pentru un asasin, de fapt, toată seria, este o bomboană, o acadea de care nu m-am putut despărți, până nu s-a dezintegrat de tot, până nu am simțit că nu mai am ce să descopăr...că s-a terminat. E adevărat faptul că mă animă un sentiment de tristețe, deoarece lupta mea pentru supraviețuire alături de Alex și Alina, a luat sfârșit. Mă consolez, însă, cu gândul că o carte bună trăiește etern, iar pentru mine, seria Alina Marinescu este nemuritoare, veșnic prezentă în gânduri și suflet. Precum zahărul provoacă dependență și vrei tot mai mult, seria aceasta scrisă de Monica nu este mai prejos. Dacă nu ați experimentat această trăire până acum, o s-o faceți în momentul în care o să simțiți că sufletul vă aparține acestor cărți, acelei lumi în care nu există șanse spre libertate.
 • Din nou, Monica m-a impresionat, m-a făcut să experimentez situații plăcute alături de personaje, dar m-a aruncat, de asemenea, într-o mare de lacrimi. Mi-a secat ochii și mi-a readus zâmbetul pe buze cu acele fragmente pe care ea le-a conturat special pentru cititori, special pentru cei care doresc să pătrundă în povestea cărții. Când am luat acest volum în mână eram mândră de mine că am ajuns să până aici, dar, totodată, am știut, că lecturând cât mai repede, voi termina cartea și Alex și Alina se vor perinda numai în mintea mea, nu și într-o altă carte.
 • Acum că vorbim despre aceste personaje, ele au rămas preferatele mele până la capăt, iar în ceea ce-l privește pe Alex, acesta ajunge să se schimbe puțin, dar tot dur și impasibil rămâne. El își păstrează complexitatea până la final, astfel că suntem tentați să îl percepem ca fiind acel om de oțel care nu cunoaște termenul de frică, iar acest lucru este valabil atât atunci când este în misiune, cât și atunci când este în afara ei, alături de ceilalți agenți Elite, alături de Alina.  Se amintește ceea ce crede Alex despre el și astfel, acesta se percepe ca fiind mai mult o fantomă, o iluzie creată cu ajutorul oglinzilor, o personalitate cu o capacitate de a ucide pe oricine i se ordona. Pe de altă parte, Alex rămâne la fel de greu de citit, rămâne un mister pentru toți oamenii din jur, chiar și pentru Alina, fiind, totodată, un substituent al cavalerului modern și acest lucru, cred că este evident, deoarece se implică în toate misiunile și nu există posibilitatea de a da greș, de a eșua.  Ce poate fi mai frumos, decât să-l asociezi pe Alex cu un înger al morții, misterios și seducător, letal chiar, dar și salvator, procesul nemilos la care a fost supus transformându-l în asasinul perfect. Din punct de vedere emoțional, Alex se considera mort, până când s-a produs inevitabilul și a întâlnit-o pe Alina, femeia care i-a schimbat percepția despre iubire.
 • De asemenea, în cadrul acestui volum întâlnim momente de cumpănă cu duiumul, dar ce poate fi mai frumos, decât să treci peste aceste momente împreună cu persoana iubită?

" - Ar fi fost de preferat, dacă asta înseamnă că nu vă pun și pe voi în pericol, răspunse Marius pe un ton plin de regret.
Alina își desprinse centura de siguranță și-l luă în brațe.
- Am trecut noi prin situații cu mult mai grele. O să fie bine. Chiar crezi că există ceva pe lumea asta mai puternic decât noi doi împreună? O să trecem și prin asta.
Marius se relaxă treptat în brațele ei. Era atât de puternică, femeia aceea incredibilă care-i furase inima pentru eternitate. Se roagă în gând să merite cu adevărat toată încrederea ei. "

 • Pot să vă mai spun că veți avea parte de o sumedenie de surprize, însă, iubirea pe care Marius i-o poartă Alinei este una puternică și infinită, de aceea acest fapt m-a făcut să consider că, până la urmă, cei doi chiar constituiau un cuplu perfect. Dar va reuși dragostea dintre ei să învingă toate încercările Elite? Se vor întoarce cu bine din misiuni?

" - Atâta timp cât suntem împreună, nu contează nimic altceva, îi șopti Marius, trăgând-o mai aproape.
Alina îi dezmierdă buzele cu ale ei.
- Știu.
- Orice altceva se poate înlocui. "

 • Personajele se vor înmulți, vom face cunoștință cu persoane noi, cu suflete inocente, cu persoane ce speră  să fie totul bine. Dar când bate la ușă cineva, ce se va întâmpla? Vor rezista? Ne vor părăsi? Și cine este cea care bate la ușa lor?  Eu sunt o persoană sensibilă emoțional, iar Monica a reușit prin acest volum să mă șocheze plăcut, dar și în așa fel încât să am nevoie de batistă, căci unele situații te rup în bucățele mici, te trimit în abis. Ești pregătit pentru ceea ce urmează?
 • Încă nu îmi vine să cred că lumea Elite a luat sfârșit și dacă doresc să mai fac parte din ea, trebuie să recitesc seria. Sunt mândră de mine și consider că lecturarea acestea nu a fost o pierdere de vreme, ci, dimpotrivă, m-am bucurat de o lume a spionajului specială și perfect conturată. O serie originală care nu te lasă rece, o serie ce te afundă profund în lumea asasinilor perfecți, pregătiți în prealabil pentru a te executa.
 • Sfârșitul seriei a adus cu el și un ropot de lacrimi, din multe motive, dintre care unul îl regăsiți mai sus, dar aici intră și faptul că seria aceasta a fost atât de bine gândită, încât pot să spun cu mâna pe inimă că mai vreau cărți de acest gen, iar dacă provin de la Monica este și mai bine. Poate știți că am avut mari așteptări de la această serie. Și ce să vezi... seria, de fapt, mi-a întrecut așteptările cu un procent extrem de ridicat și nu pot decât să o felicit pe autoare pentru gândirea ei și pentru cuvintele pe care le-a conturat în cadrul acestor pagini care, sunt sigură, vor rămâne pentru mult timp în inima și în gândul meu.
 • Sunteți pregătiți să vă avântați într-o ultimă parte a ceea ce înseamnă agenți operativi, Elite și o lume perfectă a spionajului? Sper să vă placă această serie, pentru că pe mine m-a surprins și m-a lăsat mască la tot ceea ce s-a întâmplat, mai ales în acest ultim volum.
 • Volumul Recviem pentru un asasin a primit 5 steluțe, deși este puțin.


Noi ne citim data viitoare! Aștept păreri dacă ați citit acest volum!
Enjoy!
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Mai presus de mândrie de Roberta Ariana

An apariție: 2018
Autor: Roberta Ariana
Categoria: Literatură română
Editura: Libris Editorial
Număr de pagini: 170

Dupa retragerea periculoasa din Cosa Nostra, Stefano Christian Allegri cunoaste, pentru prima oara in viata, frica. In goana pentru supravietuire, intemnitat de catre o fantasma a trecutului si avand multe suflete pe constiinta, incearca sa se apere de vanatoarea care-l ameninta. La doar treizeci si unu de ani, organizatia mafiota ii promite, prin nenumarate avertismente, ca nu va prinde secolul al XXI-lea, el fiind nevoit sa combata clanurile notorii prin forte proprii. Lupta crancena se complica atunci cand apare o tanara insarcinata care-l acuza ca ar fi tatal, iar deciziile altora le umbresc pe ale sale. Familiile il vor mort si vor face orice pentru a aplica metodele clasice ale sadismului, pentru ca nimeni nu iese viu din Mafie. O promisiune nerespectata si trei suflete in pericol...

Ești în căutarea unei lecturi simpatice, dar care să te antreneze, în același timp? Dac…

Recenzie - Eliza și monștrii ei de Francesca Zappia

An apariție: 2018
Autor: Francesca Zappia
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Young Adult
Editura: Storia
Număr de pagini: 377In lumea reala, Eliza, o fata de 18 ani, este timida, ciudata si lipsita de prieteni. Online este LadyConstellation, creatoarea anonima a Monstrous Sea, un webcomic extrem de popular, cu milioane de followers si de fani in intreaga lume. Eliza nu-si inchipuie ca ar putea vreodata sa indrageasca lumea reala asa cum o iubeste pe cea online si nu simte nicio dorinta sa incerce.

Apoi Wallace Warland, cel mai mare scriitor de fanfiction pentru Monstrous Sea, se transfera la scoala ei. Wallace crede ca Eliza este un fan ca oricare altul si, pe masura ce baiatul o scoate din carapacea ei, fata incepe sa se intrebe daca nu cumva viata offline merita o sansa. Dar, cand secretul Elizei este impartasit din greseala cu restul lumii, tot ce a construit – povestea ei, relatia ei cu Wallace, pana si propria sanatate mintala – incepe sa se naruiasca.


Fiecare dintre noi avem …