Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Suflet rebel de Nieves F Joy

Primul volum din Paradoxul iubirii

Autor: Nieves F Joy
Editura: Librex Publishing
Anul apariției: Aprilie 2017
Număr de pagini: 452



Un suflet captiv într-un trup umil. O fire rebelă ţinută sub control de eticheta strictă a unei societăţi superficiale. Un spirit înlănţuit de concesii şi renunţări. O viaţă trăită în minciună, sub atenta lupă a unui gardian nepăsător. Năzuinţe anulate de concepţii greşite. Compromisuri duse la extrem, datorită prejudecăţilor unui păpuşar manipulator.
Toate acestea şi nu numai, se pot pronunţa într-un singur cuvânt: Raisa. Tiparul prelucrat minuţios de eronat, a unei soţii moderne, redactor şef la o editură din Boston, care nu o solicită, dar nici n-o umple de satisfacţii. La suprafaţă e modelul perfect de femeie. Tăcută, rafinată, strălucitoare, dar în adâncuri, zace un suflet saturat de regulile societăţii şi de soţul mereu taciturn, care îi oferă rămăşiţele unui trai îmbelşugat, dar sterp de beneficii spirituale. Raisa este in adâncuri un suflet visător, poet din naştere, dar neînţeles şi alege să tacă şi să înghită o căsnicie de faţadă, doar ca să nu dea greş, eşecurile pentru ea, fiind echivalentul ruşinii imposibil de suportat.
Ce va alege când viaţa îi va oferi posibilitatea să se dezbare de tot ce nu o defineşte? Pe ce drum va purcede, când descoperă, printr-o conjunctură neaşteptată, că inima ei e însetată de afecţiune veritabilă şi nu de singurătate în doi, aşa cum are parte in viaţa conjugală. O nesfârşită minciună, înăbuşindu-şi aspiraţiile native sau eliberarea lor şi un zbor lin spre libertatea de exprimare, aşa cum şi-a dorit dintotdeauna?

Veţi descoperi deznodământul frământărilor ei, parcursul destinului ei zbuciumat, doar citindu-i povestea.

Nieves F Joy, o autoare româncă care te pune pe jar. Suflet rebel, o scriere fascinantă despre multiplele fețe ale iubirii. Împreună, tratamentul perfect pentru o zi cu soare, pentru o zi ploioasă, un remediul pentru orice cititor și un avertisment demn de luat în calcul.

De ce spun asta? Consemnez acest lucru pentru că am citit Suflet rebel și, spre marea mea uimire, acest volum este mai mult decât o simplă carte. Prin intermediul lui mi s-a oferit prilejul de a descoperi și de a lua parte la cele mai vaste experiențe de viață. 

Câteodată, mă mai întreb, de unde a avut autoarea atât de multă putere pentru a transpune personajelor atât de multă durere, atât de multe experiențe nefaste. Încă stau și meditez la tot ceea ce s-a întâmplat și de un lucru îmi pare rău și anume că nu am citit această carte mai repede.

Trebuie să vă spun că, în prim-plan, o avem pe Raisa , o femeie puternică, trecută prin viață și condamnată la o căsnicie nefericită. Prin intermediul a ceea ce ea ne comunică, avem prilejul de a afla că dragoste poate să se schimbe, că nu tot ce zboară se și mănâncă.

Ea reușește, într-un mod de nedescris, să atragă spre ea suflete, care, oarecum, o completează. Raisa este, totodată, un suflet rebel, un suflet care încearcă să treacă peste orice și să nu ia în considerare tot ceea ce spune lumea.

Cum o văd eu pe Raisa? Din punctul meu de vedere ea este precum o nucă. Tare la exterior și extrem de sensibilă pe interior. Să nu credeți că ea este inumană, că nu îi pasă de nimic și nu comunică cu nimeni. Ea este acea personalitate, care nu exteriorizează ceea ce simte, este sceptică, deoarece a dat de multe ori cu piciorul în baltă, iar experiențele din trecut se presupun a fi lecții de viață.

Nu pot omite nici faptul că Raisa este redactor și faptul că ea citește și se ocupă de recenzii m-a determinat să o îndrăgesc și mai mult, dar apreciez că autoarea a ales să îi dea această meserie. Astfel, ea poate fi mai aproape de cei care urmează să îi descopere povestea.

" Un sfârșit, nu e niciodată ceea ce pare. Poate fi doar, un alt început! "

Încă din primele pagini am îndrăgit-o pe protagonistă, deoarece trecutul ei m-a impresionat. Am apreciat, totuși, și tăria de care a dat dovadă, respectiv modul în care ea a perceput lucrurile.
Când Raisa se destăinuie, cititorului nu i se oferă prilejul de a lăsa cartea din mână, ci prin intermediul calităților ei, chiar dacă nu este cea mai frumoasă femeie, ea ajunge să cucerească.

Raisa nu m-a cucerit doar pe mine, ci și pe Race Cooper.
Cum vă sună acest nume? Mie, în primul rând, mi-a plăcut atât de mult acest nume, încât abia am așteptat să văd cine este bărbatul misterios. Descoperindu-l, am ajuns la concluzia că iubesc și mai mult acest volum.

Race este, de asemenea, un rebel. Dacă în majoritatea cărților întâlneam personaje precum tipa cea blândă și tipul cel rebel, Nieves F Joy introduce o altă serie de personaje. Astfel, prin ideile ei creative, confruntarea inimilor se va realiza între două personaje rebele, care, împreună, dau o notă rebelă cărții.

Nu se pune, însă, accent pe rebeliune, ci pe ceea ce trăiesc și au trăit personajele. Astfel, ni se oferă posibilitatea de a descoperi frânturi de amintiri pe care nimeni nu le cunoaște, cu excepția celui care le dezvăluie.

Cartea este scrisă din două perspective, perspectiva protagonistei, Raisa, și perspectiva lui Race, un rider, care nu ține cont de limite.

Trecutul lui nu este unul fericit, în sensul că acesta a poposit o vreme în închisoare, chiar dacă vinovăția nu i-a aparținut.

Treptat, cei doi ajung să comunice, însă, încă de la prima întâlnire, s-a observat o scânteie între ei. Pentru cititori, acest tablou care îi evidențiază, vine precum un șoc electric, iar pentru ei focul, care demult era stins, s-a reaprins.

Mi-a plăcut mult faptul că nu s-a exagerat cu cei doi. Spun acest lucru, deoarece autoarea le oferă timp și ne oferă nouă timp pentru a avea posibilitatea de a-i cunoaște așa cum sunt ei. Niciunul dintre ei nu sunt prefăcuți, însă asta nu înseamnă că nu au secrete.

Race este un om secretos, iar ceea ce el îi ascunde Raisei este spre binele ei. Aceste răsturnări de situație vin spre ea precum un vârtej, însă nu îi afectează echilibrul.

M-au marcat acele momente în care Raisa a fost agresată de către soțul ei. Hopa, nu știați că este căsătorită, nu? Căsnicia ei nu este în tocmai una în care ea să fie în centrul atenției, ci este, mai mult, de fațadă. Tânără fiind, ea a crezut că iubirea noului ei soț este pură și necondiționată, dar odată cu trecerea anilor, iubirea s-a deteriorat și a creat din relația celor doi, o obișnuință, fericirea neanimându-i pe niciunul.

Poate că și datorită acestui aspect, Raisa a învățat să se maturizeze, însă, cu Race prin preajmă, standardele ei parcă au luat-o pe făgașe diferite.

Autoarea este un mic geniu, deoarece se observă prin acest volum că ceea ce a scris este din suflet. Nu știu cât de mult se regăsește aceasta în povestea, dar tind să cred că un anumit lucru, poate experiența de viață, a determinat-o să abordeze acest subiect.

Nu am cuvinte pentru a descrie acest volum în totalitate. Tot ceea ce pot să mai adaug este faptul că Raisa și-a mai câștigat un prieten. Eu mă număr printre acei prieteni și, pe lângă acest aspect, aștept cu nerăbdare să văd cum va continua povestea.

Suflet rebel este o cartea atât de profundă, atât de plină de morale, atât de emoționantă și de dureroasă, încât în momentul în care am finalizat-o mi-a venit să plâng. Nu am știut cum să fac să o citesc mai încet și, în același timp, îmi doream să aflu povestea care stă la baza cărții. Mi-am dorit să o cunosc tot mai mult pe Raisa și pe Race, dar parcă mă întristam, cânt mă gândeam că, odată ajunsă povestea la un anumit punct, Raisa îmi va face cu mâna în semn de adio și voi avea posibilitatea de a mă revedea cu ea, de abia în volumul doi.

Suflet rebel este o cartea atât de însuflețită, încât am avut impresia că sunt un personaj, un personaj care ascultă fiecare frământare și fiecare vorbă a celor doi și nu numai.

Voi sunteți curioși să vedeți ce se întâmplă între Raisa și Race? După mine, până și numele lor parcă sunt făcute pentru a fi unite.

Multe lucruri se vor întâmpla, însă, unul care m-a marcat profund și mi-a adus câteva lacrimi este acel moment în care Raisa îl vede pe bunicul ei aproape. El nu mai este printre cei vii, însă în inima Raisei, el trăiește. Acest moment este unul extrem de emoționant, deoarece el era singurul pe acre Raisa îl mai avea, părinții ei ținând de domeniul trecutului.

Complicații și răsturnări de situații pot fi găsite și în acest volum, însă Raisa mai are și câțiva prieteni aproape, prieteni care nu o lasă la greu și care îi vin în ajutor mereu.

Există, de asemenea, și suspans, un suspans care predomină pe tot parcursul cărții și nu ne putem dezlipi de el nici măcar la final, pentru că autoarea știe cum să facă cititorii să își dorească și cel de-al doilea volum. Eu am rămas surprinsă de foarte multe ori pe parcursul lecturării și mă mistuia mereu curiozitatea și teama, principalii factori care m-au determinat să îmi doresc să aflu povestea Raisei cât mai repede.

Pentru mine acest volum a fost precum un cuțit cu două tăișuri. Pe de o parte, mă mângâia ușor, iar pe de altă parte mă distrugea din punct de vedere emoțional. Nimic nu este monoton când vine vorba de această carte, ci, dimpotrivă, Nieves F Joy nu îți oferă timp de respiro. Dacă iei o pauză s-ar putea ca Raisa să se supere și să te facă chiar pe tine să trăiești ceea ce trăiește ea. Viața ei este un chin alături de cel pe care credea că-l iubește, până în momentul în care apare Race și complică și mai mult lucrurile, iar pe ea o face să fie nesigură pe ceea ce simte, de fapt.

Citind Suflet rebel te vei afla într-o mare de lacrimi, o mare care nu seacă niciodată, ci, în adâncul ei, secretele se înghesuie. Chiar dacă cele două personaje nu par a fi secretoase, până la urmă, ceea ce au păstrat în suflet atât de mult timp, va ajunge să iasă la suprafață. Sunteți pregătiți pentru a-i descoperi pe Raisa și pe Race?

Nieves F Joy a devenit una dintre autoarele mele preferate și țin să îi mulțumesc că mi-a încântat sufletul cu o astfel de lectură.

Vreau să spun că autoarea este o vrăjitoare. Nu știu ce vrăji o fi făcut. Cert este faptul că nu m-am putut dezlipi de acest volum, până nu l-am terminat, iar zile întregi după aceea, evenimentele petrecute în carte se derulau în mintea mea ca pe bulevard. Nieves F Joy m-ai cucerit și mi-ai oferit o operă calitativă din toate punctele de vedere. Ador personajele pe care le-ai creat cu atât de multă atenție și iubesc mediul în care le-ai plasat, respectiv trăsăturile pe care i le-ai atribuit fiecăruia.

Ce este Suflet rebel, de fapt? Suflet rebel este o atribuire a unei vieți pline de încercări, a unei vieți presărate la tot pasul cu obstacole. Suflet rebel este despre viață și despre greutățile ei. Această carte este despre personaje cu trăiri profunde, trăiri care le-au marcat viața pentru totdeauna.

Suflet rebel este o lectură fascinantă și dureroasă, dar care, prin limbajul folosit și prin modul în care autoarea a consemnat replicile, ne oferă exact lectura de care orice cititor are nevoie.

Nu uita că Raisa te așteaptă și pe tine. Ea nu spune nu prieteniilor adevărate și nici nu te mustră dacă nu o placi. O să facă ea cumva să deveniți apropiați. Oare la ce farmece o să apeleze?

Prin lecturarea acestui volum am descoperit încă un autor român talentat și țin să precizez că apreciez originalitatea, iar acest volum s-a ridicat la toate standardele mele. Situațiile prezente în carte nu le-am mai întâlnit nicăieri, chiar dacă am lecturat o sumedenie de povești de dragoste.

Vă îndemn să încercați Suflet rebel, deoarece se promite a fi o lectură plăcută, care, totodată, are menirea de a te zgudui din temelii. Vă las vouă prilejul de a afla prin ce situații vor mai trece cei doi, dar vă ofer prilejul, totodată, de a vedea cum este soțul Raisei și ce legătură are acesta cu Mara, șefa protagonistei.

Vă avertizez, însă, să vă pregătiți pentru cea mai interesantă poveste și să nu vă așteptați să aveți nevoie de mâncare sau altceva. Singurul lucru de care veți avea nevoie este o minte limpede, pentru a putea trăi fiecare moment la intensitate maximă.

Mulțumesc, Nieves F Joy pentru exemplarul oferit spre recenzie și, de asemenea, îți mulțumesc pentru această lectură extraordinară. Aștept cu mare drag cel de-al doilea volum pentru a putea vedea, așadar, cum o mai duce Raisa, noua mea prietenă.

Pentru cei care doresc să achiziționeze volumul, acesta se poate cumpăra foarte ușor cu doar un click aici.

Lectură plăcută!


Comentarii

  1. Minunată recenzie, se ridică cu siguranță la înălțimea cărții.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu imi plac recenziile tale! Nu am citit aceasta carte, dar poate o sa o cumpar pe viitor.😊

    RăspundețiȘtergere
  3. De mult timp nu am mai citit o asemenea recenzie. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca ar trebui sa fac un efort sa imi gestionez mai bine timpul si sa am o fereastra de citit, mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cea mai buna recenzie citita!felicitari:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesanta cartea, judecand dupa recenzia facuta de tine. In special daca este un slow-burn intre cele doua personaje principale - Race & Raisa. Trebuie sa recunosc, ma atrage si coperta cartii. Nu stiu de ce. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și pe mine m-a atras foarte mult coperta!
      Legat de conținut, pot spune că m-a cucerit. Nu știu ce o să mă fac până apar și celelalte volume

      Ștergere
  7. Pun pe lista de citit. Pare o carte interesanta. Ma bucur ca o descrii asa frumos, imi face pofta de citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am reușit să te conving! Lectură plăcută!

      Ștergere
  8. Foarte interesanta intriga cartii! Recunosc, pana nu de mult ma feream de autori romani, insa am inceput sa ii apreciez!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Same here. Eram foarte sceptică, însă acum le-am prins gustul!

      Ștergere
  9. Ce misto ai scris, acum mi-as cumpara cartea daca nu as mai avea o gramada de citit! Dar o pun pe lista, e pe gustul meu :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai! Și eu am o mulțime necitite, dar nu mă pot abține. Când văd o promoție sunt tentată mult prea mult!

      Mă bucur, totuși, că te-am determinat să o treci pe lista ta de lecturi!

      Ștergere
  10. Imi place foarte mult review-ul tau. Pare cu adevarat o carte buna 👍🏼

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Chair este o carte bună! Abia aștept continuările!

      Ștergere
  11. Frumos scris si mult timp dedicat. Citesc si eu, dar mi-e asa greu sa ma apuc sa scriu o recenzie...

    RăspundețiȘtergere
  12. Super. Imi plac mult cartile care te tin captiv. Curand voi avea un zbor de peste 12 ore si o sa imi fie de folos.

    RăspundețiȘtergere
  13. O recenzie foarte bună!
    Prin modul în care te-ai exprimat se observă faptul ă ți-a plăcut mult această carte!
    Sincer vorbind și pe mine mă atrage acest subiect, mai ales că ai pomenit de rideri!
    Iubesc cărțile care abordează acest subiect!
    Așteptăm cu drag și recenzia pentru următorul volum!
    Felicitări autoarei pentru reușită și ție pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumim mult pentru frumoasele cuvinte adresate!
      Cu drag astept si eu vol 2 si sper sa imi placa la fel de mult sau chiar mai mult. Am indragit-o mult pe Raisa si pe Race si abia astept sa ma reîntâlnesc cu ei.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe