Treceți la conținutul principal

Interviu cu Liza Karan #10

Interviu

Din nou un interviu? Da!
Iubesc să aflu lucruri despre autorii pe care îi citesc și de aceea doresc să vă prezint astăzi un nou interviu.
Bineînțeles, întrebările au fost puse unei autoare, care m-a impresionat prin subiectul pe care l-a abordat în opera sa de debut.
Astfel, Liza Karan este o minunată autoare româncă, care prin scrierea sa intitulată Amalia a reușit să atragă o mulțime de suflete.
Pentru cei interesați, găsiți recenzia cărții pe blogul meu cu doar un click aici.

Haideți să cunoaștem o făptură minunată!
1. În primul rând vreau să te felicit pentru minunata carte pe care ai scris-o. Cum a luat naştere totul?

Răspuns: Mulţumesc, Daniela !
Sunt mulţi factori, ca de pildă, mediul familial, social, experienţele, convingerile şi educaţia, care contribuie la deciziile pe care ajungem să le luăm. Ideea de a scrie această carte a venit ca un impuls la scurt timp după ce l-am avut pe fiul meu.

2. Ce senzaţii ai avut atunci când ai ţinut pentru prima dată propria carte în mână?

Răspuns: M-am bucurat tare mult, fireşte. O carte este o parte din sufletul autorului.

3. Cu ce personaj te-ai identifica cel mai bine? Un personaj din cartea ta.

Răspuns: Cel mai bine mă identific cu Amalia, care nu este numai un personaj de poveste. Amalia există în fiecare dintre noi şi este dovada că femeia a fost visul măreţ al lui Dumnezeu, pentru că mai presus de putere, credinţă şi curaj, femeia este iubire şi iertare.

4. Pe lângă scris, ce alte activităţi obişnuieşti să mai practici?

Răspuns: Nu-ţi voi spune ce activităţi mai practic. Sunt multe, banale, şi te-aş plictisi. Dar pot să-ţi spun că printre hobby-urile mele se numără şi câteva dintre artele divinatorii.

5. Cu toţii ştim că există şi oameni care nu văd profunzimea cărţii şi acest lucru se soldează cu păreri negative, chiar dacă respectiva carte nu a fost citită în întregime. Ce părere ai despre aceştia?

Răspuns: Oamenii sunt diferiţi. E normal ca unii să înţeleagă mai mult sau mai puţin mesajul de dincolo de poveste. Atâta vreme însă cât o persoană vine cu un comentariu, chiar şi negativ, este în regulă. Trist ar fi dacă despre munca autorului nu s-ar vorbi în niciun fel.

6.Bănuiesc că orice autor, pe lângă scris, mai şi citeşte. Care sunt genurile tale preferate? Autorii favoriţi?

Răspuns: Nu obişnuiesc să-mi aleg cărţile după gen. Trebuie să-mi placă stilul şi povestea. Cât despre autorii favoriţi, unul dintre ei este Gabriel Garcia Marquez.

7. Preferi să scrii ziua sau noaptea. De ce?

Răspuns: Prefer să scriu noaptea din două motive. În primul rând liniştea nopţii mă inspiră şi în al doilea rând, ziua nu am timp fizic să mă ocup de scris.

8.Cum preferi să îţi petreci timpul liber? În familie? Citind? Scriind? De ce?

Răspuns: Îmi petrec timpul liber îmbinând toate acestea şi atunci când vremea ne permite, aleg plimbările în natură împreună cu familia.

9.Ce plănuieşti să publici în viitor?

Răspuns: În viitor îmi doresc să public încă un roman de dragoste.

10.Ca acest interviu să se încheie într-o notă comică, vreau să mă raportez și la copilărie. Care este momentul cel mai amuzant de care tu îţi aduci aminte?

Răspuns: N-aş putea spune care a fost momentul cel mai amuzant. Au fost destule. Dar pot să-ţi spun ce mi-a plăcut cel mai mult în copilărie. Viaţa la ţară.

Sper că v-a plăcut și acest interviu!
Eu sunt tare curioasă de cartea pe care autoarea o va publica.
Până atunci, însă, nu uitați de Amalia.

Mulțumesc, Liza Karan pentru răspunsurile sincere și pentru timpul acordat!

Cu această ocazie, îmi permit să îi spun autoarei un sincer LA MULȚI ANI și cât mai multă inspirație pentru operele care o să urmeze!


Comentarii

 1. Nu am auzit de ea! Fain interviu, ca de obicei.😁

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-a placut mult interviul! Sustin autorii romani! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu îi susțin! Mă bucur că ți-a plăcut acest interviu!

   Ștergere
 3. Imi place ca prin intermediul interviurilor tale descoperim autori romani:) tine-o tot asa !

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumos interviul ca de fiecare data

  RăspundețiȘtergere
 5. Imi place stilul tau de a lua interviuri. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 6. Felicitări pentru frumosul interviu! Este o plăcere să trec pe la tine pe blog și să descopăr informații despre anumiți autori români.

  RăspundețiȘtergere
 7. Mie-mi plac, în general, interviurile!
  Am citit și recenzia cărții Amalia și pot spune că m-ai convins!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…