Treceți la conținutul principal

Interviu cu Liza Karan #10

Interviu

Din nou un interviu? Da!
Iubesc să aflu lucruri despre autorii pe care îi citesc și de aceea doresc să vă prezint astăzi un nou interviu.
Bineînțeles, întrebările au fost puse unei autoare, care m-a impresionat prin subiectul pe care l-a abordat în opera sa de debut.
Astfel, Liza Karan este o minunată autoare româncă, care prin scrierea sa intitulată Amalia a reușit să atragă o mulțime de suflete.
Pentru cei interesați, găsiți recenzia cărții pe blogul meu cu doar un click aici.

Haideți să cunoaștem o făptură minunată!
1. În primul rând vreau să te felicit pentru minunata carte pe care ai scris-o. Cum a luat naştere totul?

Răspuns: Mulţumesc, Daniela !
Sunt mulţi factori, ca de pildă, mediul familial, social, experienţele, convingerile şi educaţia, care contribuie la deciziile pe care ajungem să le luăm. Ideea de a scrie această carte a venit ca un impuls la scurt timp după ce l-am avut pe fiul meu.

2. Ce senzaţii ai avut atunci când ai ţinut pentru prima dată propria carte în mână?

Răspuns: M-am bucurat tare mult, fireşte. O carte este o parte din sufletul autorului.

3. Cu ce personaj te-ai identifica cel mai bine? Un personaj din cartea ta.

Răspuns: Cel mai bine mă identific cu Amalia, care nu este numai un personaj de poveste. Amalia există în fiecare dintre noi şi este dovada că femeia a fost visul măreţ al lui Dumnezeu, pentru că mai presus de putere, credinţă şi curaj, femeia este iubire şi iertare.

4. Pe lângă scris, ce alte activităţi obişnuieşti să mai practici?

Răspuns: Nu-ţi voi spune ce activităţi mai practic. Sunt multe, banale, şi te-aş plictisi. Dar pot să-ţi spun că printre hobby-urile mele se numără şi câteva dintre artele divinatorii.

5. Cu toţii ştim că există şi oameni care nu văd profunzimea cărţii şi acest lucru se soldează cu păreri negative, chiar dacă respectiva carte nu a fost citită în întregime. Ce părere ai despre aceştia?

Răspuns: Oamenii sunt diferiţi. E normal ca unii să înţeleagă mai mult sau mai puţin mesajul de dincolo de poveste. Atâta vreme însă cât o persoană vine cu un comentariu, chiar şi negativ, este în regulă. Trist ar fi dacă despre munca autorului nu s-ar vorbi în niciun fel.

6.Bănuiesc că orice autor, pe lângă scris, mai şi citeşte. Care sunt genurile tale preferate? Autorii favoriţi?

Răspuns: Nu obişnuiesc să-mi aleg cărţile după gen. Trebuie să-mi placă stilul şi povestea. Cât despre autorii favoriţi, unul dintre ei este Gabriel Garcia Marquez.

7. Preferi să scrii ziua sau noaptea. De ce?

Răspuns: Prefer să scriu noaptea din două motive. În primul rând liniştea nopţii mă inspiră şi în al doilea rând, ziua nu am timp fizic să mă ocup de scris.

8.Cum preferi să îţi petreci timpul liber? În familie? Citind? Scriind? De ce?

Răspuns: Îmi petrec timpul liber îmbinând toate acestea şi atunci când vremea ne permite, aleg plimbările în natură împreună cu familia.

9.Ce plănuieşti să publici în viitor?

Răspuns: În viitor îmi doresc să public încă un roman de dragoste.

10.Ca acest interviu să se încheie într-o notă comică, vreau să mă raportez și la copilărie. Care este momentul cel mai amuzant de care tu îţi aduci aminte?

Răspuns: N-aş putea spune care a fost momentul cel mai amuzant. Au fost destule. Dar pot să-ţi spun ce mi-a plăcut cel mai mult în copilărie. Viaţa la ţară.

Sper că v-a plăcut și acest interviu!
Eu sunt tare curioasă de cartea pe care autoarea o va publica.
Până atunci, însă, nu uitați de Amalia.

Mulțumesc, Liza Karan pentru răspunsurile sincere și pentru timpul acordat!

Cu această ocazie, îmi permit să îi spun autoarei un sincer LA MULȚI ANI și cât mai multă inspirație pentru operele care o să urmeze!


Comentarii

 1. Nu am auzit de ea! Fain interviu, ca de obicei.😁

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-a placut mult interviul! Sustin autorii romani! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și eu îi susțin! Mă bucur că ți-a plăcut acest interviu!

   Ștergere
 3. Imi place ca prin intermediul interviurilor tale descoperim autori romani:) tine-o tot asa !

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi place stilul tau de a lua interviuri. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere
 5. Felicitări pentru frumosul interviu! Este o plăcere să trec pe la tine pe blog și să descopăr informații despre anumiți autori români.

  RăspundețiȘtergere
 6. Mie-mi plac, în general, interviurile!
  Am citit și recenzia cărții Amalia și pot spune că m-ai convins!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Recenzie - Tatăl celuilalt copil de Parinoush Saniee

An apariție: 2017
Autor: Parinoush Saniee 
Categoria: Literatură Universală
Colecția: Top 10
Editura: Polirom
Număr de pagini: 296
Parinoush Saniee este autoarea bestsellerului Cel care ma asteapta, roman interzis de doua ori, cea mai vinduta carte a tuturor timpurilor in Iran. 
Aniversarea a douazeci de ani ii ofera lui Shahab prilejul sa-si revada copilaria, o perioada marcata de conflictele provocate in familie de refuzul lui de a vorbi si de relatia tensionata cu parintele sau. Povestea romanului Tatal celuilalt copil contureaza, prin ochii a doua personaje, viata unei familii iraniene tipice din clasa de mijloc, in care fiecare sufera, intr-un fel sau altul, sub povara rolului pe care i-l impune traditia. Tatal lui Shahab, Naser, este convins ca datoria sa fata de familie se limiteaza la a-i asigura confortul material, ignorind nevoile afective ale sotiei si copiilor. Maryam, mama lui Shahab, este nevoita sa isi sacrifice viata profesionala pentru a se ocupa de casa si de cei trei copii…

Recenzie - Șoareci și oameni de John Steinbeck

Titlu: Șoareci și oameni Editura: Polirom Categorii: Moderni, contemporani Număr de pagini: 160 Autor: John SteinbeckSoareci si oameni, unul dintre romanele clasice ale literaturii secolului trecut, este o poveste cu nuante parabolice despre prietenie si destin. Personajele centrale sint doi lucratori sezonieri, George Milton, un tinar inteligent si inimos, si Lennie Small, un urias naiv, cu o forta incontrolabila si o intirziere mentala ce il face sa semene cu un copil mare. Cei doi barbati, a caror induiosatoare relatie de prietenie ajunge sa semene a dependenta, se angajeaza ca lucratori la o ferma. Ei au un vis, un ideal, sa stringa bani pentru a-si cumpara un loc al lor, unde sa traiasca „din belsugu’ pamintului”. Insa o serie de intimplari tragice, provocate de naivitatea lui Lennie, de neputinta lui de a distinge raul de bine, le naruie sperantele.
Simțeam nevoia de o lectură serioasă, care să mă determine, la final, să extrag o morală din textul cu pricina. Căutând peLibris.ro, am …

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…