Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima, însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse. 
Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima, iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși, ce se …

Recenzie - Capcana paianjenului de Andrada-Cosmina Posedaru

Capcana paianjenului 


Autor: Andrada-Cosmina Posedaru
Editura: Edmunt
An apariție: 2017
Număr de pagini: 88Mă aflu într-o situație în care nu știu exact cum să îmi exprim sentimentele față de ceea ce am citit în cadrul volumului Capcana paianjenului. Acest fapt se datorează, în mare parte, stilului pe care autoarea l-a utilizat, poveștii pe care ea a construit-o, dar și modului în care ea a ales să particularizeze anumite evenimente și idei. 

Ce credeți, totul se prevede a fi ceva bun sau ceva rău?
Vă spun sincer că ceea ce am menționat mai sus se îndreaptă spre o potecă cât se poate de bună, de pozitivă și de impresionantă.

Astfel, am ajuns să fac cunoștință prin prisma acestei opere cu o serie de personaje, care s-au alipit de mine din prima clipă și nu exagerez spunând asta, ci, dimpotrivă, reflect o notă cât se poate de realistă și subiectivă. 

Andrada-Cosmina Posedaru m-a impresionat. M-a făcut să îmi doresc să relaționez cu personajele create de ea, care pentru mine au devenit adevărați prieteni. Doar alături de ei am trăit momente de neuitat, presărate cu drame, tragedii, omoruri. 

Inima îmi tresălta la aproape fiecare paragraf, deoarece autoarea a știut cum să introducă doza de suspans necesară unei cărți polițiste. Nu mă așteptam să îndrăgesc atât de mult cele întâmplate și, mai mult decât atât, nu mă așteptam ca o autoare debutantă să fie dominată de niște idei atât de bine conturate, atât de concrete și pline de mister. 

Andrada-Cosmina Posedaru mi-a demonstrat că o poveste adevărată trebuie să dispună de creativitate, de suspans, de personaje bine conturate, dar și de acel ceva, numit talent. Consider că aceasta s-a dăruit n totalitate scrisului și, mai mult decât atât, s-a transpus pe sine într-o adevărată operă, într-o creație fabuloasă, care pe mine m-a lăsat mască.

Nu este de mirare faptul că după ce am citit câteva pagini, gândul meu se îndreptat tot spre cazurile neidentificate din carte, spre protagonistul Wolf, un adevărat medic legist, un impresionant detectiv. 

În ceea ce privește locul acțiunii, aceasta este plasată într-o zonă stranie, un loc specific situațiilor neprevăzute și crimelor de zi cu zi. Brooklyn. Straniul Brooklyn. Locul în care viața este mâna dreaptă a morții. Locul în care timpul este inamicul central.

Pot să spun, de asemenea, că în ceea ce privește personajul principal, acesta se lipește instant de orice cititor și acest lucru se datorează autoarei, deoarece ea l-a creat în așa fel, încât el să pătrundă în inima oricărui cititor.

Nu sunt o adeptă a cărților polițiste și, totuși, această carte mi-a captat atenția, m-a făcut să vreau să descopăr cine joacă rolul criminalului, cine este victima și în ce ipostaze va mai fi pus medicul nostru legist.

Este drept faptul că am o slăbiciune pentru toate personaje care se ocupă de astfel de situații, pentru personajele din cadrul medical, însă în cadrul acestui roman, acest aspect a fost prima scânteie care a aprins focul dintre mine și roman, focul care mi-a luminat calea și m-a îndemnat să țin ochii larg deschiși, deoarece printr-o singură clipire, aș fi putut scăpa din ochi făptașul. 

De asemenea, faptul că personajul este de gen masculin este, din nou, un aspect diferit, eu citind puține cărți în care nu se pune baza pe sexul frumos. Nou este totul când vine vorba despre această poveste. Inima își deschide noi portițe pentru a permite intrarea unei uimitoare povești polițiste. 

Trebuie neapărat să descoperiți minunățiile pe care această carte le poate ascunde și vă îndrum să citiți volumul, deoarece veți lua parte la cea mai incitantă, cutremurătoare și plină de suspans poveste.

O felicit pe autoare pentru tot ceea ce a realizat, pentru gândurile clare consemnate cu atât de multă precizie, pentru imaginație, pentru alegerea acestui gen, dar și pentru curajul de a dezvălui lumii întregi o parte din ea. După cum am mai menționat, s-a simțit faptul că aceasta a pus mult suflet în construirea acestei opere și eu, ca cititor, abia aștept să descopăr poveștile care stau la baza celorlalte cărți scrise de aceasta. 

Nu știam ce surprize voi avea, eram sceptică, însă am fost surprinsă. Surprinsă într-un mod foarte plăcut. Ritmicitatea poveștii, rapiditatea evenimentelor, nedetalierea foarte amănunțită a anumitor aspecte, fac din Capcana paianjenului una dintre operele pe care cu greu le voi uita. Una dintre intre acele opere, care nu va fi ștearsă complet din suflet niciodată. 

Toate aceste aspecte m-au făcut să trec cu vederea peste anumite detalii scrise în mod eronat. Pe lângă acestea, însă, se mai adaugă și faptul că fragmentele sunt scrise una după alta, fără un spațiu care să le delimiteze. Eu sper ca pe viitor, poate într-o eventuală reeditare, aceste greșeli să fie remediate. Dar până atunci, țin să o felicit pe autoare pentru frumoasa realizare!

Sunteți pregătiți să descoperiți ce se află în spatele acestui titlu misterios? Cine să fie criminalul? Dar victima? Protagonistul este în siguranță?

Într-o operă plină de suspans, nimic nu este intuitiv, ci totul te surprinde. Cu alte cuvinte, Andrada-Cosmina Posedaru te surprinde. 

Mulțumesc tare mult autoarei pentru o astfel de lectură plăcută! 
Pentru mai multe detalii, autoarea poate fi contactată pe pagina de Facebook, cu doar un click aici. 

Comentarii

 1. M-ai făcut curioasa de această lectură și o voi citi și eu.

  RăspundețiȘtergere
 2. Cine-i paianjenul detectivul sau criminalul? Sunt convinsa ca detectivul a prins urma faptasului si l-a dat pe mana justitiei.

  RăspundețiȘtergere
 3. Vai cât de interesant sună, o să o citesc și eu <3

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu am citit nimic scris de aceasta autoare, cred ca mi-ar placea sa citesc aceasta carte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Și pentru mine, aceasta a fost prima! Mai dețin încă două de la această autoare!

   Ștergere
 5. fain suna, o trec pe lista 😍 o sa dau o fuga azi la carturesti sa pun mana pe cateva bunatati

  RăspundețiȘtergere
 6. M-ai lăsat în suspans. Nu am decât să caut cartea, să dezleg misterul pe care l-ai plantat în mintea mea într-un mod necruțător de plăcut și fain. :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta era și ideea! Sper să îți dorești să continui lectura :D

   Ștergere
 7. Imi place recenzia scrisa de tine, m-ai convins sa caut cartea <3

  RăspundețiȘtergere
 8. Foarte frumoasa recenzia ta. Chiar nu auzisem de aceasta carte. O voi cauta sa vad unde o gasesc. <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Un mesaj autoarei și se rezolvă! Îți doresc lectură plăcută, în cazul în care o vei citi!

   Ștergere
 9. M-ai facut curioasa asupra acestei carti, pare interesanta, imi plac misterele.

  RăspundețiȘtergere
 10. Suna foarte bine. Chiar pare interesanta cartea. Orice carte are si parti mai putin bune. Important e ca la sfarsit sa ne impresioneze.

  RăspundețiȘtergere
 11. Nu stiu daca sfarsitul e de bine sau de rau. Presupun ca romanul Capcana paianjenului de Andrada-Cosmina Posedaru isi merita numele si la urma un personaj negativ va fi prin intr-o capcana, poate chiar intr-una intinsa de el insusi, din care sa nu mai poata iesi fara sa ispaseasca rautatea...

  RăspundețiȘtergere
 12. Pe mine m-ai convins cu 88 de pagini :)) De genul acesta de lecturi am nevoie acum :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți recomand cu drag cartea! Este cea mai scurtă carte a autoarei!

   Ștergere
 13. Câââââât de bine sună. M-ai făcut curios.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…