Treceți la conținutul principal

Recenzie - ZUZU de Anida Lasto

ZUZU

Autor: Anida Lasto
Număr de pagini: 104
Editura: Editgraph


Am început această carte cu nu foarte mult timp în urmă și pot să vă spun că mi-a plăcut extrem de mult, mai ales datorită faptului că autoarea are un stil atât de lejer și tot ceea ce ne prezintă ea este atât de realistic. Spun realistic, deoarece fiecare gând, trăire și emoție tinde spre real, în condițiile în care și noi trecem aproape în fiecare zi prin aceste experiențe.

- Când spui că nu mai poți, de fapt mai poți mult, mult...


Acest volum este, practic, destul de scurt, însă în aceste câteva pagini, autoarea reușește să surprindă mult adevăr, un adevăr, uneori, dureros.

Astfel, pe parcursul cărții o să avem prilejul de a-l cunoaște pe Zuzu și pe Zuzi. Cum se face, cum nu se face, nimic nu este neobișnuit cu cei doi, ci, dimpotrivă, ei sunt oameni complet normali, atât de diferiți și, totuși, atât de atrași unul de celălalt.

Pe lângă adevăr, această carte reușește să surprindă o sumedenie de lucruri, dar și evoluția legăturii dintre Zuzu și Zuzi.

Trebuie să menționez că încă din primele pagini am simțit o conexiune realizată între mine și personaje, iar cu cât le-am descoperit mai mult, cu atât le-am îndrăgit mai mult. Îmi place extrem de mult că autoarea a ales să le atribuie aceste pseudonime, fiecare nume ducându-mă cu gândul la ceva diferit, ceva mai special. Personajele chiar asta sunt, ceva mai special, mai diferit și plăcut.

Mi-am deschis sufletul și am pornit spre o cale diferită a adevărului, căci autoarea nu exprimă idei prin ocolirea lor, ea este directă și vine cu argumente atunci când este nevoie. Experiențele pe care Zuzu și Zuzi le-au trăit sunt argumentele perfecte pentru tot ceea ce se întâmplă.

E inutil să purtăm cu noi regrete în călătoria asta atât de scurtă, numită viață.


Pe mine nu doar că m-au atras pasajele, care surprind mult adevăr, ci pe mine m-a atras tot, începând de la coperta cărții, până la personaje și întâmplări nu tocmai plăcute.

În ceea ce-l privește pe Zuzu ,el este un tânăr, un tânăr indecis din punct de vedere sentimental. Pe de altă parte, Zuzi este sigură pe ceea ce simte și mereu are impresia că o undă magnetică se află între ea și acest Zuzu.

Ei sunt prieteni de foarte mult timp, iar dacă acest lucru vă determină să credeți că ei se cunosc foarte bine, nu este adevărat. Chiar dacă vorbesc, ei o fac virtual, prin intermediul mesajelor.

Perioada în care ei au vorbit nu a surprins doar momente bune, ci și rele, însă într-un mod indirect, prin intermediul cuvintelor, și-au fost alături mereu. O vorbă frumoasă, o consolare și parcă ziua devenea mai bună.

De asemenea, mi-a plăcut modul în care autoarea a ales să contureze momentele mai puțin plăcute, dar și clipele când fiecare avea pe altcineva, însă inima era tot singură. Oricât de mult au încercat ei să nu se lase pradă atracției la distanță, nu le-a reușit și cu ajutorul vorbelor frumoase, inima s-a îndrăgostit.

Pot spune că alături de ei am experimentat multe emoții, dar, cel mai important, alături de ei am trăit fiecare moment. Nu este exclus nici faptul că fiecare cuvânt pe care Anida l-a așternut pe hârtie să fie o lecție, o lecție din care să putem învăța.

Eu văd volumul ZUZU ca fiind mai mult decât o carte. Consider că acest volum este precum un avertisment, unul direct și care, totodată, te cruță, în primă instanță. După aceea, așadar, tu decizi ce faci cu viața ta, autoarea doar a dorit să arate că sunt mulți care trăiesc așa cum tu o faci.

Pentru mine Zuzu și Zuzi au fost niște prieteni desăvârșiți, deoarece ei mi-au demonstrat că nu sunt sau nu am fost singura care a trecut prin experiențe neplăcute.

Ei doi sunt ca acei prieteni care vin și te mângâie, susținând că și ei au trecut prin ceva și mai dificil.

Sincer, Anida Lasto m-a impresionat prin această creație și chiar dacă, aparent, totul pare doar o poveste de iubire dintre doi tineri, esențialul este altul.

Se va observa profunzimea cuvintelor pe parcursul întregii lecturări, iar personajele vor deveni entități complexe, echivalente oricărui suflet omenesc.

Am găsit, de asemenea, în contextul acestei cărți o sumedenie de citate care mi-au plăcut extrem de mult și mi-au atras atenția, iar acest lucru se poate observa și mai sus.

Citind această carte veți avea parte de cea mai drăguță poveste de dragoste pe care un scriitor o poate surprinde.

Când ai impresia că povestea se termină, de fapt, ea atunci începe. Vouă vă rămâne să descoperiți dacă Zuzu și Zuzi se vor vedea vreodată în viața reală.

Recomand ZUZU de Anida Lasto cu cea mai mare căldură, deoarece acest volum este mai mult decât ceea ce pare.

Pregătiți-vă sufletul pentru a descoperi sinceritatea și inocența pe care două personaje au menirea de a le purta atât de cu foc în inimă.

Cartea se poate comanda prin intermediul unui mesaj autoarei pe adresa de e-mail: anida.lasto@yahoo.com

Vă doresc lectură plăcută!

Comentarii

 1. Mereu, dar mereu postezi o recenzie tare interesanta! Nu am citit cartea, dar pare tentata!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îți mulțumesc mult!
   Carte este una foarte buna, dacă pot să spun așa. Cred că fiecare se va regăsi măcar într-un pasaj!

   Ștergere
 2. Îmi este dor sa citesc o carte, sa descopăr o poveste captivanta, însă noul job nu îmi mai da atât timp cât să lenevesc cu o carte în mână.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu îți recomand această carte, tocmai pentru că nu este foarte amplă și cred că o vei lectura repede, chiar dacă timp nu există suficient!

   Ștergere
 3. Atractiva cartea. Iar coperta mi a furat ochii

  RăspundețiȘtergere
 4. Adevarul este ca sunt curioasa sa aflu continuarea acestei povesti. Imi pare rau ca nu am timp sa citesc.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cei care o să o citească o să descopere mai multe, chiar și cum se va încheia totul.
   Nu am vrut să spun tot ceea ce se petrece în contextul acestei cărți, deoarece fiecare are dreptul de a se bucura așa cum se cuvine de o anumită lectură!

   Ștergere
 5. Da, coperta estetare faina! Si subiectul pare interesant si cred ca ne-am regasi mai multe in povestile personajelor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact! Și eu m-am regăsit în foarte multe pasaje și cred că fiecare dintre noi se va regăsi măcar într-unul în momentul lecturării!

   Ștergere
 6. Încă o postare pe blogul tău cu o carte pe care nu am citit-o, dar în legătură cu care m-ai făcut curioasă :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur tare mult că am reușit să îți stârnesc curiozitatea!
   Eu sper să îți oferi prilejul de a o citi, deoarece merită!

   Ștergere
 7. Nu am citit cartea, insa de fiecare data cand citesc recenziile tale, adaug câte o noua carte pe lista, pentru ca prezinți atat de bine si frumos personajele si actiunea❤.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cât de mult mă bucur!
   De asemenea, ți-o recomand cartea aceasta cu dragă inimă!
   Când o vei citi să mă ții la curent și aștept cu drag părerea ta despre ea.

   Ștergere
 8. Îmi place foarte mult cum sună subiectul acestei cărți!
  Te felicit, de asemenea, pentru frumoasa recenzie!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Subiectul este unul cât de poate de comun, diferă însă modul în care autoarea descriere și introduce în context fiecare conversație.
   Îți mulțumesc pentru cuvintele frumoase!

   Ștergere
 9. Interesanta cartea. Nu de mult am citit ceva asemanator - Dragoste Virtuala (Daniel Glattauer).

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu am citit cartea aceea! O să caut și să mă documentez să văd despre ce este vorba!

   Ștergere
 10. Ma bucur sa vad ca mesajul carti este foarte concentrat si ca desi nu pare o carte prea stufoasa, este plina de continut. cred ca ii voi da si eu un mesaj ca s-o pot citi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Îmi place mult cum ai punctat!
   Cu drag îți recomand să achiziționezi cartea.
   Aștept, de asemenea, păreri!

   Ștergere
 11. Si eu simt o conectare cu aceasta carte. Poate din cauza ca am avut o colega in liceu careia ii ziceam Zuzu sau poate ca se datoreste alteia care spune oricarei fete Zuzi. Oricare ar fi motivul, vreau sa am aceasta carte.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur că am reușit să îți trezesc o emoție! Ti-o recomand cu drag!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…