Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Excitat - Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul - Impresii


An apariție: 2019
Autor: Randi Hutter Epstein
Categoria: Sexualitate
Colecția: Co-Lecția de știință
Editura: PUBLICA
Număr de pagini: 400






Plina de anecdote uimitoare, informatii despre cercetarile medicale recente si detalii amuzante, Excitat ni-i prezinta pe marii oameni de stiinta care au facut descoperiri remarcabile despre dezechilibrele hormonale care ne pricinuiesc atata suferinta, dar si pe sarlatanii care s-au folosit de aceste descoperiri pentru a vinde remedii false. Epstein scoate la iveala umanitatea care se afla in centrul acestei stiinte a hormonilor si  vorbeste despre oameni de tot felul: un doctor din anii 1920, care  promova vasectomia ca pe o modalitate de sporire a libidoului, o femeie medic, care a descoperit hormonul sarcinii in anii 1940, si o mama care colecta glande pituitare de la cadavre, pe care le folosea ulterior ca sursa de hormon de crestere pentru a-si trata fiul. Pe parcursul cartii, Epstein analizeaza functiile unor hormoni precum leptina, oxitocina, estrogenul si testosteronul, demitizand stiinta endocrinologiei.


Excitat. Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul înglobează o serie de termeni științifici în cadrul unei povești mistuitoare, care face trecerea dintre trecut și prezent prin prisma unor studii și a unor istorisiri demne de luat în calcul de fiecare cititor care alege să-și petreacă timpul în prezența acestei cărți.

Mai mult decât atât, Randi Hutter Epstein este autorul care știe cum să stârnească curiozitatea și să ofere, în același timp, informații și detalii relevante despre ceea ce înseamnă viața oamenilor controlată de hormoni, despre ceea ce au vizat și vizează anumite experimente făcute pe animale, dar explică și de ce unii cercetători au optat pentru astfel de variante.
Chiar dacă la început, textul și capitolele, de altfel, par destul de diferite, prin titlurile pe care le au, după câteva pagini, povestea începe să se lege. În acest sens, acest volum de carte nu doar că se citește, ci se și procesează pentru că este imposibil să nu-ți pui întrebări după ce finalizezi anumite paragrafe. 

A fost greu să-mi imaginez anumite scene, dar și mai greu mi-a fost să percep unele lucruri care sunt pură știință și experimente. Pasionată fiind și eu de tot ceea ce vizează corpul uman, respectiv funcționalitatea acestuia, când am aflat de Excitat. Istoria hormonilor și modul în care controlează aproape totul de pe Libris.ro, mi-am zis că această lectură nu trebuie să-mi scape. 
Am simțit că mi se pregătește ceva frumos, interesant și intrigant. Și chiar așa a fost. Acest volum m-a surprins nu prin amploarea dedusă din numărul paginilor, ci prin sumedenia de informații bine corelate cu studiile de caz și experimentele, care fac totul mult mai pe înțelesul cititorului. 



Randi Hutter Epstein oferă posibilitatea fiecărui cititor să afle mai mult despre el, despre om, despre organism și despre modul în care hormonii influențează fiecare acțiune. 
Fie că se aduc în discuție glandele, fie că se vorbește despre anumite părți ale corpului, de reținut este faptul că hormonii controlează. Au făcut asta mereu și încă o vor mai face, pentru că acesta este scopul lor. 

Aș avea multe cuvinte de spus la adresa acestui autor și despre modul în care el prezintă informațiile, dar cuvintele mele nu vor reflecta nici 25% din ceea ce consider eu că mi-a insuflat acesta. Practic, acest volum este o variantă mult mai prielnică și eficientă de a învăța lucruri noi despre tine, despre organismul tău și corpul tău, despre ceea ce contează și despre ceea ce are un impact atât de mare asupra fiecărei acțiuni pe care o întreprinzi în fiecare moment. 

Colecția aceasta de cărți și în special acest volum, l-aș introduce ca bibliografie în școlile în care se studiază biologia și biochimia. Mai mult decât atât, aș eticheta această carte drept lectură obligatorie, pentru simplul fapt că stilul de scriere al autorului oferă exact ceea ce trebuie adoptării unui stil prielnic și corect de receptare a informațiilor. 

Chiar dacă unele aspecte sunt brutale, chiar dacă studiile și experimentele sunt îngrozitoare pe alocuri, este bine să se știe. Să se cunoască o istorie a modului în care noi funcționăm. De unde a pornit totul? Care au fost primii oameni care au dat nume hormonilor? De unde acest nume? Ei bine, acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care ți se va răspunde pe parcursul lecturării volumului. Aceste întrebări vor contura doar o parte din esența cărții. 

Curiozitate și dorință de cunoaștere. Acești termeni m-au animat pe mine atât înaintea începerii volumului propriu-zis, cât și pe parcursul lecturării lui. 

Oameni cu o greutate normală sau supraponderali. Oameni inteligenți, deștepți sau mai puțin capabili de unele lucruri. Toate acestea au la bază hormonii și modul în care aceștia controlează cea mai mare parte din organism. Nervi. Calm. Responsabilitate. Anxietate. Dorință. Răzbunare. Toate acestea au legătură directă cu hormonii. De ce? Ei bine, asta am de gând să te las pe tine să afli. 

Crede-mă, stilul autorului te va capta, iar informația nu ți se va părea greu de procesat, ci, dimpotrivă, îți vei dori să acumulezi cât mai multă. Merită să rupi din timpul tău și să-l dedici acestui volum, pentru că acesta nu este altceva decât o metodă plăcută de a învăța. De a învăța despre tine și despre modul în care organismul funcționează. Reacțiile și tot ceea ce vine la pachet cu acesta au rolul lor, la fel cum și hormonii au rolul lor. 

Poți descoperi un calup de informații benefice, informații pe care poate nu le dețineai sau nu le stăpâneai în totalitate. Poți afla mai multe și apoi poți transmite informațiile mai departe. 

Și nu în ultimul rând, vreau să vă spun că aș reciti această carte cu mare drag, pentru că, deși consider că m-am focusat în totalitate în momentul lecturii doar pe ideile transmise, sunt sigură că unele detalii mi-au scăpat. Și să nu mai spun despre experiențele care m-au îngrozit, dar mi-au și clarificat câteva nelămuriri pe care le aveam. 

Recomand acest volum și chiar insist ca acesta să fie citit atunci când ai timp la dispoziție, deoarece trebuie procesat. Nu poți doar să răsfoiești paginile pentru a înțelege, este nevoie de implicare din partea ta.
 Excitat. Istoria hormonilor și modul în care aceștia controlează aproape totul nu este o carte ușoară, ci, dimpotrivă, este una solicitantă, care necesită atenție și concentrare. 

Alege să citești câte puțin când mintea ta este complet odihnită, nu când ești obosit! Alege să citești Excitat pentru a deveni o persoană mai informată!

Crezi că ți-ar plăcea să citești această carte? Nu ezita să-mi spui părerea ta în comentarii! 

Comentarii

  1. Foarte interesantă cartea, o să o caut și eu

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmm, foarte interesant, bine de stiut anumite lucruri, vreau sa citesc cartea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiind o carte mai diferită, nu e pe lista mea imediată, dar, pe viitor, nu zic nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. O carte pe care mi-ar plăcea să o citesc, cred că ar fi o lectură interesantă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Deși conține mulți termeni "tehnici", cred ca este o carte interesantă pe care ar trebui să o citesc si să o am neapărat.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesant titlu, sunt sigura ca si cartea este la fel.

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant. Nu prea e de joaca cu hormoni. O spun din proprie experienta, din perioada sarcinii. ��

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu sunt facinata de corpul uman, asadar cred ca mi-ar placea tare mult cartea !

    RăspundețiȘtergere
  9. Titlul nu m-ar face sa o rasfoiesc, insa cred ca este un subiect interesant pentru cei pasionati .

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca ar fi o carte utila si din care avem cu totii de invatat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca mi s-ar parea interesanta o astfel de lectura. In momentul in care corpul functioneaza in parametri normali si nu ai probleme ignori "hormonii", dar ei sunt responsabili de foarte multe dezechilibre din corp si sunt convinsa ca nu stiu foarte multe despre acest capitol

    RăspundețiȘtergere
  12. Cat de tare! Cred ca este o carte pe care as vrea si eu s-o descopar!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Spune adio răcelii și gripei și urează-i bun venit poftei de mâncare

Bună, dragii mei! Astăzi doresc să vă vorbesc nu despre răceală și gripă, ci despre cum putem scăpa de acestea prin intermediul mierii de la Apidava. Încep prin a vă întreba: Câți dintre voi nu v-ați confruntat anul acesta cu o mică răceală sau cu o gripă care v-a țintuit la pat pentru câteva zile bune? La mine în familie, nu a scăpat aproape nimeni. Atât eu, cât și tata, respectiv mama, ne-am luptat cu simptome groaznice și puternice de răceală și gripă. Mama ne-a îmbolnăvit, oarecum, pe mine și pe tata, însă, cunoscând un vechi truc din bătrâni, ea a acționat și simptomele, treptat, s-au mai redus, aducând cu plecarea lor o stare de bine. Despre ce truc este vorba? Vedeți voi, bătrânii nu se bazau niciodată pe medicamente, pe comprimate, ci încercau mereu să găsească soluția în natură, considerând că un produs de calitate își va face efectul mult mai bine, decât niște simple pastile, care după ce le consumi nu îndepărtează în totalitate "răul" care te po

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe