Treceți la conținutul principal

Recenzie "Hobbitul" de J.R.R.Tolkien

Nume carte: Hobbitul
Autor: J.R.R.Tolkien
Număr pagini: 313
Editura: Rao
UN BESTSELLER INTERNAȚIONAL

J.R.R.TOLKIEN

         Acest minunat autor s-a născut pe data de 3 ianuarie 1892 în Bloemfontein.
 • După ce a luptat în primul Război Mondial,Tolkien și-a început cariera academică,fiind considerați unul dintre cei mai renumiți filologi.
 • Îm întreaga lume,Tolkien este cunoscut ca fiind creatorul Pământului de Mijloc și autorul unor opere fantasy de excepție. Cele mai reprezentative în acest caz sunt Hobbitul,Stăpânul Inelelor,respectiv Silmarillion.
 • Cărțile sale au fost traduse în peste 40 de limbi și vândute într-un număr foarte mare de exemplare.
 • Așadar ,despre acesta mai știm că a murit în anul 1973 la vârsta de 81 de ani.

 •  În ceea privește subiectul cărții ,în prim-plan îl avem pe hobbitul Frodo care va porni în aventura vieții lui. Astfel,unchiul său Bilbo Baggins avea să fie vizitat și el la rândul lui de înțeleptul Gandalf cel Gri,care i-a încredințat o misiune mult prea mare pentru o ființă atât de mică precum era el.
 • Gandalf este un vrăjitor pe care Bilbo și-l amintea încă din copilărie pentru focurile de artificii pe care le oferea în Comitat.
 • Totodată,acesta este foarte încrezător ,având încredere că o ființă atât de mică precum este un hobbit,ar putea să-l învingă pe cel rău,și anume pe dragonul Smaug.
 • Până să ajungă la finalul acestei călătorii,însă,hobbitul va trece printr-o sumedenie de obstacole,pe care le va depăși cu ajutorul lui Gandalf.
 • În continuare ne vom întâlni cu cei 12 gnomi:Fili, Kili, Oin, Gloin, Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Nori, Dwalin, Balin, Dain  conduși de Thorin Scut de Stejar.
 • Împreună cu aceștia,hobbitul va fi nevoit să pornească într-o călătorie care îl va maturiza și va realiza că are și el o importanță anume în  aceasta.
 • Cartea aceasta stă la baza trilogiei "Stăpânul inelelor" și prezintă în mare parte călătoria la care ia parte hobbitul împreună cu noii lui tovarăși.
 • Pe parcursul operei ne vom întâlni și cu Gollum,o creatură care deține cel mai prețios lucru : inelul.
 • Dacă acesta va fi a lui până la final,veți afla doar dacă citiți Hobbitul.

 • Recomand această carte tuturor iubitorilor de literatură fantasy și sper să vă captiveze și pe voi așa cum m-a captivat pe mine.
 • Este o lectură grea,în principiu datorită descrierii,însă când veți ajunge la finele ei o să fiți mândri de voi înșivă.
 • Această poveste a hobbiților va continua de-acum în celebra trilogie "Stăpânul Inelelor".
 • Lectură plăcută!
 • Cartea o puteți achiziționa de pe următorul site: http://www.libris.ro/hobbitul-j-r-r-tolkien-RAO978-606-609-368-2--p602729.html
 • Pe mine mă puteți găsi pe pagina mea dedicată cărților: https://www.facebook.com/BooksLovers.12/


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…