Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Cosmetice preparate acasă de Jinaika Jakuszeit

Cosmetice preparate acasă

Autor: Jinaika Jakuszeit
Editura: Casa
Număr de pagini: 144
An apariție: 2015


Bună, dragilor!
Astăzi am revenit cu un review diferit, astfel că dacă v-ați obișnuit ca până acum să postez recenzii ale unor povești, acum vă încânt cu o altfel de recenzie, a unei cărți care reprezintă ghidul perfect pentru toți cei care sunt de părere că îngrijirea tenului contează foarte mult. Și eu sunt de aceeași părere, că tenul trebuie protejat, îngrijit și răsfățat, iar de aceea trebuie să vă spun că această carte mi se potrivește perfect. Există oameni care nu au avut probleme cu tenul niciodată, chiar dacă au folosit sau nu anumite soluții și produse pentru a-l îngriji, însă există și persoane care prezintă probleme la nivelul dermei și datorită acestei premise, sunt de părere că această carte este perfectă pentru astfel de manifestări. Frumusețea se bazează și pe perfecțiune tenului, în proporție de peste 50%,  iar dacă până acum nu ați știut că puteți să preparați loțiuni și soluții, respectiv creme pentru fața voastră, de aceea mă aflu eu aici, să vă aduc la cunoștință că totul este cu putință, dacă ai puțină voință și ingredientele necesare, desigur.
Vreau să încep prin a vă spune faptul că, înainte de a vă apuca de lucru, trebuie să cunoașteți o serie de termeni, ce fac referire la pielea voastră. În funcție de tenul pe care îl aveți, cartea reliefează loțiunile pe care le-ați putea realiza pentru a fi potrivite tenului respectiv. Mai apoi, trebuie să fiți pregătiți pentru a vă pune pe treabă, însă nu vă faceți griji, deoarece în contextul acestui manual este descris pas cu pas, fiecare instrument de care aveți nevoie și să fie cât mai la îndemână, dar și modul în care trebuie să preparați ceea ce ați ales de cuviință.
Într-o primă ordine de idei, ni se amintește că prepararea produselor cosmetice acasă ar trebui să reprezinte unul dintre cele mai plăcute hobby-uri, astfel că, preparându-ne singuri cosmetice de îngrijire și igienă, vom putea obține cele mai potrivite produse, adaptate pielii noastre și produselor de care dispunem.
O serie de plante, uleiuri vor face cunoștință în amănunt cu noi, acestea fiind reprezentate de Aloe Vera, uleiul de avocado, untul de cacao, argila, arborele de ceai, dar și uleiul de trandafir sălbatic.
Spre exemplu, știați faptul că ceara de albine este produsă de glandele ceriere ale albinelor, cu ajutorul ei fiind construiți fagurii, iar plăcuțele de ceară sunt, inițial, albicioase, iar culoarea galbenă de mai târziu se datorează carotenului din polen și falavonoidelor din propolis? În comerț se găsesc mai multe tipuri de ceară, cum ar fi ceara natur, respectiv ceara albă, purificată, care se găsește în diverse produse cosmetice și săpunuri, dar și în produse alimentare.
În cosmetică aceasta se utilizează mai mult pentru a conferi consistență preparatelor, ceara de albine formând un strat protector și subțire la suprafața pielii, care conferă o senzație plăcută în special în cazul pielii aspre și uscate.
Aceasta se folosește, mai ales, la prepararea unturilor de corp solide, a rujurilor și a  balsamurilor de buze, iar, în cantități mici, se poate utiliza și în produsele de îngrijire a feței ca aditiv. Pe lângă toate acestea, se știe și faptul că ceara de albine nu este recomandată pentru cei care sunt alergici la polen, deoarece, chiar și în ceara purificată, se mai pot strecura mici particule de polen care să provoace reacții adverse.
Îmi place extrem de mult că în cadrul câtorva pagini ne este prezentată eficiența unor produse și plante ce pot fi folosite la înfrumusețarea tenului, astfel că unele dintre acestea sunt  gelul de Aloe Vera, apa florală de mușețel, apa florală de albăstrele, apa florală de lămâi, precum și cea de iasomie, de trandafir, de arbore de ceai, infuzii care pot fi folosite pentru a reduce roșeața de pe suprafața pielii. Poate nu vă vine să credeți însă și laptele praf poate fi un stimulator care să se încadreze în această categorie, precum și nămolul de la Marea Moartă, mierea, uleiul de alune, uleiul de argan, uleiul de avocado, tărâțele de migdale, uleiul de cătină, cel de cocos, de cânepă, de gălbenele, de jojoba, de măsline, de migdale, de mușețel, de orez, de papaya, de ricin, de susan, de măceș, de sunătoare, de soia, ulei de germeni de grâu, ulei de boabe de cafea, de sâmburi de prune, de nuci de macadamia, de sâmburi de caise, de sâmburi de piersici, de sâmburi de struguri, de semințe de coacăze, de semințe de rodii.
În prezent și eu folosesc o sumedenie de uleiuri atât pentru față, cât și pentru zona scalpului, deoarece consider că sunt mult mai eficiente produsele naturale, decât cele cu adaosuri din comerț.
Doresc să vă prezint și vouă unul dintre aceste uleiuri, de aceea am ales uleiul de măsline care este cel mai cunoscut și foarte ușor de achiziționat, deoarece se găsește în orice magazin sau chiar în bucătăriile gospodinelor. Deși este puțin scump, acest ulei are o mulțime de proprietăți care au menirea de a contribui la formarea de baze uleioase clasice în macerare. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, este folosit, pe de altă parte, și în unguentele farmaceutice, dispunând de un conținut bogat în tocoferol, păstrându-se, astfel, pe o durată de aproximativ doi ani. Acesta este recomandat pent
ru pielea descuamată, uscată și aspră, deoarece are tendința de a se absorbi foarte lent în piele și de a înmuia zonele cu dificultăți. Un lucru foarte interesant este constituit de faptul că dacă acest ulei este aplicat pe rănile ce dispun de o crustă la suprafață, aceasta se va înmuia foarte ușor și, mai apoi, se va desprinde, reducând astfel posibilitatea de a avea o rană pe o perioadă lungă de timp. Pentru persoanele alergice la uleiul de măsline, se cunoaște faptul că acesta poate fi amestecat cu o cantitate egală de ulei de nuci de macadamia.
Sfaturile cu referire la curățarea tenului nu întârzie să apară, mai ales atunci când suntem conștieți de faptul că pielea feței este extrem de sensibilă, curățarea ei necesitând o atenție specială. Un prim produs care ne este prezentat în cadrul acestui ghid este laptele demachiant cu argan și trandafir sălbatic. Trebuie să recunoaștem că în zilele noastre, machiajul este folosit din ce în ce mai des și este, de obicei, foarte strident, dar să fim serioși, de ce să dăm banii pe produse cum ar fi șervețelele demachiante ce conțin ingrediente ce pot provoca iritații, când putem să creăm acasă un demachiant care să ne ajungă o perioadă îndelungată și să fie eficient din toate punctele de vedere?  De ce să nu vedem noi cu ochii noști produsele care se inserează în obținerea produsului? Este adevărat și faptul că unele uleiuri sunt costisitoare, dar vorba aceea, frumusețea costă.
Precum am amintit, veți avea parte de o serie de uleiuri, creme și săpunuri de care să vă bucurați chiar la voi acasă. Pe lângă toate acestea, consider că este plauzibil și faptul că eu am descoperit datorită acestei cărți, cum pot să realizez luciul de buze acasă. Toate fetele și femeile folosesc așa ceva, dar de ce să dai banii pe coloranți artificiali, când poți pune ingredientele cap la cap și cu răbdare să realizezi ceva de care să fii mândră și satisfăcută datorită a ceea ce ai obținut?
Și dacă tot a venit vara, m-am gândit să vă prezint cum puteți să realizați singuri un gel care să îl puteți folosi după ce ați făcut plajă pentru a răcori pielea și a nu o expune la alte riscuri.

Ingrediente:

FAZA A:
  • 6 g etanol
  • 1,8 g xantan
FAZA B:
  • 0,5 g pudră de Aloe Vera, concentrație 200:1
  • 0,1 g acid hialuronic
  • 3 g glicerină
  • 34g apă florală de mușețel
FAZA C:
  • 40 g apă florală de levănțică
  • 2 g D-pentenol
  • 5 g uree
  • 1 g lactat de sodiu
  • 7 picături acid lactic, 80%
  • opțional 0,1 g extract de struguri (colorat)
FAZA D:
  • 6 g ulei cocos
  • 20 picături Paraben K sau alt conservant
  • 10 picături ulei esențial de levănțică
  • 10 picături ulei esențial de ylang-ylang
  • opțional, 1 linguriță de perle aurii cu extract de Q10
1. Se toarnă etanolul într-un pahar termorezistent mare și se dizolvă în el xantanul.
2. Într-un alt pahar termorezistent se amestecă pudra de Aloe Vera, acidul hialuronic, glicerina și apa florală de mușețel. Eventualele cocoloașe se vor dizolva în scurt timp.
3. În cel de-al treilea pahar termorezistent se amestecă ingredientele fazei C, până ce toate se dizolvă complet. Se toarnă faza C peste faza A și se amestecă aproximativ 30 de secunde cu mixerul setat la viteză mare.
Se continuă amestecarea cu o spatulă, până se obține un gel. Se adaugă faza B, apoi pe rând toate ingredientele fazei D.

! -Perlele aurii cu extract de Q10 arată foarte bine în acest gel de după plajă. Coenzima Q10 stimulează reproducerea celulară, leagă radicalii liberi și împiedică îmbătrânirea precoce a pielii. Extractul de struguri (colorant) nu este un ingredient absolut necesar, dar gelul va căpăta o culoare deosebită, plăcută vederii.

Acestea fiind spuse, doresc să spun că mi-a plăcut extrem de mult această carte și este un ghid pe care îl poți folosi de fiecare dată când ai nevoie de a prepara ceva folositor acasă. Mulțumesc mult Editurii Casa pentru posibilitatea răsfoirii acestei cărți. Cartea o puteți achiziționa cu doar un click aici și nu uitați că pe site-ul editurii găsiți o sumedenie de astfel de cărți.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe