Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Capcana paianjenului de Andrada-Cosmina Posedaru

Capcana paianjenului 


Autor: Andrada-Cosmina Posedaru
Editura: Edmunt
An apariție: 2017
Număr de pagini: 88



Mă aflu într-o situație în care nu știu exact cum să îmi exprim sentimentele față de ceea ce am citit în cadrul volumului Capcana paianjenului. Acest fapt se datorează, în mare parte, stilului pe care autoarea l-a utilizat, poveștii pe care ea a construit-o, dar și modului în care ea a ales să particularizeze anumite evenimente și idei. 

Ce credeți, totul se prevede a fi ceva bun sau ceva rău?
Vă spun sincer că ceea ce am menționat mai sus se îndreaptă spre o potecă cât se poate de bună, de pozitivă și de impresionantă.

Astfel, am ajuns să fac cunoștință prin prisma acestei opere cu o serie de personaje, care s-au alipit de mine din prima clipă și nu exagerez spunând asta, ci, dimpotrivă, reflect o notă cât se poate de realistă și subiectivă. 

Andrada-Cosmina Posedaru m-a impresionat. M-a făcut să îmi doresc să relaționez cu personajele create de ea, care pentru mine au devenit adevărați prieteni. Doar alături de ei am trăit momente de neuitat, presărate cu drame, tragedii, omoruri. 

Inima îmi tresălta la aproape fiecare paragraf, deoarece autoarea a știut cum să introducă doza de suspans necesară unei cărți polițiste. Nu mă așteptam să îndrăgesc atât de mult cele întâmplate și, mai mult decât atât, nu mă așteptam ca o autoare debutantă să fie dominată de niște idei atât de bine conturate, atât de concrete și pline de mister. 

Andrada-Cosmina Posedaru mi-a demonstrat că o poveste adevărată trebuie să dispună de creativitate, de suspans, de personaje bine conturate, dar și de acel ceva, numit talent. Consider că aceasta s-a dăruit n totalitate scrisului și, mai mult decât atât, s-a transpus pe sine într-o adevărată operă, într-o creație fabuloasă, care pe mine m-a lăsat mască.

Nu este de mirare faptul că după ce am citit câteva pagini, gândul meu se îndreptat tot spre cazurile neidentificate din carte, spre protagonistul Wolf, un adevărat medic legist, un impresionant detectiv. 

În ceea ce privește locul acțiunii, aceasta este plasată într-o zonă stranie, un loc specific situațiilor neprevăzute și crimelor de zi cu zi. Brooklyn. Straniul Brooklyn. Locul în care viața este mâna dreaptă a morții. Locul în care timpul este inamicul central.

Pot să spun, de asemenea, că în ceea ce privește personajul principal, acesta se lipește instant de orice cititor și acest lucru se datorează autoarei, deoarece ea l-a creat în așa fel, încât el să pătrundă în inima oricărui cititor.

Nu sunt o adeptă a cărților polițiste și, totuși, această carte mi-a captat atenția, m-a făcut să vreau să descopăr cine joacă rolul criminalului, cine este victima și în ce ipostaze va mai fi pus medicul nostru legist.

Este drept faptul că am o slăbiciune pentru toate personaje care se ocupă de astfel de situații, pentru personajele din cadrul medical, însă în cadrul acestui roman, acest aspect a fost prima scânteie care a aprins focul dintre mine și roman, focul care mi-a luminat calea și m-a îndemnat să țin ochii larg deschiși, deoarece printr-o singură clipire, aș fi putut scăpa din ochi făptașul. 

De asemenea, faptul că personajul este de gen masculin este, din nou, un aspect diferit, eu citind puține cărți în care nu se pune baza pe sexul frumos. Nou este totul când vine vorba despre această poveste. Inima își deschide noi portițe pentru a permite intrarea unei uimitoare povești polițiste. 

Trebuie neapărat să descoperiți minunățiile pe care această carte le poate ascunde și vă îndrum să citiți volumul, deoarece veți lua parte la cea mai incitantă, cutremurătoare și plină de suspans poveste.

O felicit pe autoare pentru tot ceea ce a realizat, pentru gândurile clare consemnate cu atât de multă precizie, pentru imaginație, pentru alegerea acestui gen, dar și pentru curajul de a dezvălui lumii întregi o parte din ea. După cum am mai menționat, s-a simțit faptul că aceasta a pus mult suflet în construirea acestei opere și eu, ca cititor, abia aștept să descopăr poveștile care stau la baza celorlalte cărți scrise de aceasta. 

Nu știam ce surprize voi avea, eram sceptică, însă am fost surprinsă. Surprinsă într-un mod foarte plăcut. Ritmicitatea poveștii, rapiditatea evenimentelor, nedetalierea foarte amănunțită a anumitor aspecte, fac din Capcana paianjenului una dintre operele pe care cu greu le voi uita. Una dintre intre acele opere, care nu va fi ștearsă complet din suflet niciodată. 

Toate aceste aspecte m-au făcut să trec cu vederea peste anumite detalii scrise în mod eronat. Pe lângă acestea, însă, se mai adaugă și faptul că fragmentele sunt scrise una după alta, fără un spațiu care să le delimiteze. Eu sper ca pe viitor, poate într-o eventuală reeditare, aceste greșeli să fie remediate. Dar până atunci, țin să o felicit pe autoare pentru frumoasa realizare!

Sunteți pregătiți să descoperiți ce se află în spatele acestui titlu misterios? Cine să fie criminalul? Dar victima? Protagonistul este în siguranță?

Într-o operă plină de suspans, nimic nu este intuitiv, ci totul te surprinde. Cu alte cuvinte, Andrada-Cosmina Posedaru te surprinde. 

Mulțumesc tare mult autoarei pentru o astfel de lectură plăcută! 
Pentru mai multe detalii, autoarea poate fi contactată pe pagina de Facebook, cu doar un click aici. 

Comentarii

  1. M-ai făcut curioasa de această lectură și o voi citi și eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine-i paianjenul detectivul sau criminalul? Sunt convinsa ca detectivul a prins urma faptasului si l-a dat pe mana justitiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai cât de interesant sună, o să o citesc și eu <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit nimic scris de aceasta autoare, cred ca mi-ar placea sa citesc aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și pentru mine, aceasta a fost prima! Mai dețin încă două de la această autoare!

      Ștergere
  5. fain suna, o trec pe lista 😍 o sa dau o fuga azi la carturesti sa pun mana pe cateva bunatati

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai lăsat în suspans. Nu am decât să caut cartea, să dezleg misterul pe care l-ai plantat în mintea mea într-un mod necruțător de plăcut și fain. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta era și ideea! Sper să îți dorești să continui lectura :D

      Ștergere
  7. Imi place recenzia scrisa de tine, m-ai convins sa caut cartea <3

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoasa recenzia ta. Chiar nu auzisem de aceasta carte. O voi cauta sa vad unde o gasesc. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un mesaj autoarei și se rezolvă! Îți doresc lectură plăcută, în cazul în care o vei citi!

      Ștergere
  9. M-ai facut curioasa asupra acestei carti, pare interesanta, imi plac misterele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Suna foarte bine. Chiar pare interesanta cartea. Orice carte are si parti mai putin bune. Important e ca la sfarsit sa ne impresioneze.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu daca sfarsitul e de bine sau de rau. Presupun ca romanul Capcana paianjenului de Andrada-Cosmina Posedaru isi merita numele si la urma un personaj negativ va fi prin intr-o capcana, poate chiar intr-una intinsa de el insusi, din care sa nu mai poata iesi fara sa ispaseasca rautatea...

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe mine m-ai convins cu 88 de pagini :)) De genul acesta de lecturi am nevoie acum :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți recomand cu drag cartea! Este cea mai scurtă carte a autoarei!

      Ștergere
  13. Câââââât de bine sună. M-ai făcut curios.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe