Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

5 cărți de la editura Publica pe care neapărat vreau să le citesc


Urmăresc de foarte mult timp editura Publica și, în momentul de față, alături de editura Curtea Veche, mi se pare a fi una dintre cele mai relevante edituri. În ce sens? În sensul în care se pliază foarte bine cu stilul pe care eu îl prefer, respectiv cu genurile de carte de care eu sunt atrasă. Deși uneori sunt mai greu de înțeles, cărțile de dezvoltare personală, respectiv cărțile care implică partea de business, sunt cele mai folositoare, tocmai pentru că, în esență, ele ascund adevăruri, secrete și trucuri ale mai marilor oameni de afaceri și nu numai. 

Ca urmare, de ceva vreme, mi-am creat o listă de cinci lecturi de la editura Publica, pe care neapărat trebuie să le citesc. 
Vă voi lăsa, așadar, mai jos titlul cărților, câte o poză cu fiecare, respectiv o descriere sau câteva păreri ale marilor autori, pentru a vă putea ghida și a lua decizia dacă vi se potrivesc și vouă sau nu. 

1. Gândire rapidă, gândire lentă - Daniel Kahneman


Daniel Kahneman ne poartă într-o călătorie inovatoare prin ascunzișurile minții și ne explică cele două sisteme care conduc modul nostru de a gândi. Sistemul 1 este rapid, intuitiv și emoțional; Sistemul 2 este mai lent, mai deliberativ și mai logic. Kahneman prezintă capacitățile extraordinare și, deopotrivă, erorile și biasurile  gândirii rapide și dezvăluie influența omniprezentă a impresiilor intuitive asupra gândurilor și comportamentelor noastre. Impactul aversiunii față de pierdere și al excesivei încrederi de sine asupra strategiilor corporatiste, dificultățile previziunii a ceea ce ne va face fericiți în viitor, efectul profund al biasurilor cognitive asupra mai tuturor activităților noastre, de la jocul la bursa de valori până la planificarea vacanței următoare  fiecare dintre acestea se pot înțelege numai cunoscând modul în care cele două sisteme ne modelează judecățile evaluative și deciziile noastre.
Cartea ne oferă explicații practice și lămuritoare ale modului în care se iau deciziile atât în afaceri, cât și în viața de zi cu zi arătându-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stângăciile mintale care adeseori ne vara în bucluc. Gândire rapidă, gândire lentă vă va schimba modul în care gândiți despre gândire.

2. Factfulness - Hans Rosling 


Când ni se adresează întrebări simple despre tendințele globale – ce procent din populația lumii trăiește în sărăcie sau de ce crește populația globală ori cum se face că procentul de fete care își finalizează studiile este mai mare decât cel al băieților? – răspundem greșit sistematic. Atât de greșit că până și un cimpanzeu care alege răspunsurile la întâmplare le nimerește mai bine decât unii profesori, jurnaliști, bancheri și laureați ai Premiului Nobel. 

În Factfulness, Hans Rosling, fenomen internațional TED și specialist în domeniul sănătății globale – împreună cu doi dintre vechii săi colaboratori, Anna și Ola –, oferă o explicație nouă și radicală a motivelor pentru care se întâmplă acest lucru. Cei trei autori prezintă zece instincte care ne distorsionează modul de a privi lucrurile – de la tendința de a împărți lumea în două tabere (de obicei noi și ei) până la felul în care percepem informațiile oferite de media (dominat de teamă) și la modul în care ne raportam la progres (credem că majoritatea lucrurilor merg din rău în mai rău). Problema noastră este că nu știm ceea ce știm și că inclusiv presupunerile pe care le facem sunt determinate de biasuri inconștiente și predictibile. 

Se dovedește că lumea este într-o stare mult mai bună decât ne-am imaginat, în ciuda tuturor imperfecțiunilor sale. Asta nu înseamnă că nu există îngrijorări reale. Dar când ne facem tot timpul griji în loc să alegem o viziune asupra lumii bazată pe fapte, ne putem pierde abilitatea de a ne concentra pe lucrurile care prezintă cea mai mare amenințare. Captivantă și revelatoare, plină de anecdote ți de povești emoționante, Factfulness este o carte esențială de care ai mare nevoie, pentru ca îți va schimba modul în care vezi lumea și pentru că te va ajuta să reacționezi la crizele și oportunitățile care vor apărea în viitor. 

Această carte vorbește despre lume și despre modul în care este aceasta cu adevărat. În plus, este o carte despre tine și despre motivele pentru care tu (și aproape orice altă persoană pe care am cunoscut-o) nu vezi lumea așa cum este cu adevărat. 

Este despre ce poți face în acest sens și despre cum vei deveni mai pozitiv, mai puțin stresat și mai plin de speranță pe măsură ce ieși din cortul circului și te duci în lume.
Așa că, dacă te interesează mai mult să ai dreptate decât să continui să trăiești în bula ta, dacă ești dispus să-ți schimbi viziunea despre lume, dacă ești pregătit pentru o analiză critică în locul reacțiilor instinctuale și dacă te simți umil, curios și gata să fii uimit – atunci te rog să citești această carte. - Hans Rosling

Hans Rosling spune povestea „miracolului secret și tăcut al progresului uman” așa cum numai el știe. Dar Factfulness face mai mult decât atât. Explică motivele pentru care progresul este de atâtea ori secret și tăcut și îi învață pe cititori cum să-l înțeleagă cât mai bine. - Melinda Gates 

Când sunt în mâinile lui Rosling, datele cântă. Trendurile globale din sănătate și economie prind viață. Și imaginea de ansamblu a dezvoltării globale – cu unele vești noi de-a dreptul surprinzătoare – apare imediat în centrul atenției. - TED 

Trei minute alături de Hans Rosling  îți vor schimba perspectiva asupra lumii. - Nature
Una dintre cele mai importante cărți pe care le-am citit vreodată – un ghid indispensabil pentru a analiza corect lumea. - Bill Gates 

Această carte este ultima mea bătălie din lupta de-o viață împotriva ignoranței devastatoare... În trecut m-am înarmat cu o cantitate incomensurabilă de date, cu un soft revelator, cu un stil energic de a ține prelegeri și cu o baionetă suedeză pe care sa o înghit. Dar nu a fost îndeajuns. Sper ca aceasta carte să fie. - Hans Rosling, februarie 2017

3. Wise Guy. Lecții dintr-o viață - Guy Kawasaki


Guy Kawasaki a fost o prezență constantă în lumea tehnologiei încă de când făcea parte din echipa Macintosh a Apple, în anii 1980. Este celebru pentru învățămintele sale din sfera antreprenoriatului, a investițiilor cu capital de risc, a marketingului și evanghelismului în afaceri. Dar înainte de toate acestea nu a fost decât un puști din clasa de mijloc din Hawaii, nepotul unor bunici imigranți din Japonia, un copil căruia i-a plăcut fotbalul american și care era un elev de nota 8 la engleză, in clasa a IX-a.

Wise Guy, cea mai personală carte pe care a scris-o, este despre surprinzătoarea sa călătorie. Nu este un volum tradițional de memorii, ci o serie de scurte evocări. A cochetat cu ideea de a-i pune titlul „Supa Miso pentru suflet” datorită acestor povești (asemănătoare celor din seria „Supă de pui pentru suflet”), care ilustrează o gamă bogată de experiențe care l-au luminat și l-au inspirat. În această carte, Guy Kawasaki își povestește surprinzătoarea călătorie, acoperind nenumărate subiecte, de la valori morale, până la aptitudini de business sau creșterea copiilor. Asa cum scrie chiar el, „sper ca poveștile mele să te ajute să trăiești o viață plină de bucurii, mai productivă și mai plină de sens. Dacă această carte reușește să facă asta, atunci va fi cea mai bună poveste dintre toate”.


Îl vei urmări pe Guy pe măsură ce:
• Obține primul lui job real în domeniul bijuteriilor, care s-a dovedit o pregătire surprinzător de utilă pentru lumea tehnologiei.
• Denigrează unul dintre potențialii parteneri Apple în fața directorului executiv al companiei respective, fiind instigat chiar de Steve Jobs.
• Își distruge cariera la Apple cu o singură propoziție, după ce Jobs refuză să-i ofere acces înainte de lansare la o copie a materialului folosit în campania publicitară Gândește altfel: „E OK, Steve. Nici eu nu am încredere în tine”.
• Își revizuiește atitudinea înfătuată după ce este confundat cu Jackie Chan de patru tinere.
• Se apucă de surf la 62 de ani – ceea ce îl învață că poți descoperi o pasiune nouă la orice vârstă, dar e mai ușor când ești tânăr.

Începând cu Apple și până la Canva, Guy s-a focusat să aducă plus-valoare oamenilor prin modul lui unic de a gândi. Ai în mână povestea vieții unui om care și-a dedicat timpul pentru a încânta oamenii prin produsele și serviciile sale. Cartea aceasta este o scurtătură care îți va arăta cum gândește un mare strateg de marketing al acestei planete.
- Avi Cicirean, Brand Emotion | Brand Minds | Digitalium
 
După 35 de ani în care a plonjat cu capul înainte și a practicat diverse activități – evanghelist, scriitor, speaker și antreprenor –, Guy ne oferă un cadou enorm: o multitudine de sfaturi necesare astăzi, indiferent de domeniul în care activăm. Te invităm să lecturezi autobiografia și învățămintele lui; cu siguranță abilitățile tale viitoare îți vor mulțumi. - Argumentul UniCredit


4. Născuți pentru a învăța - Alex Beard


Învățarea este sufletul speciei noastre. De la primul pas la ultimele cuvinte, suntem ceea ce învățăm. Educația prezice cât vom câștiga, cât de mulțumiți vom fi, chiar și cât de mult vom trăi. Dar, în ciuda importanței sale evidente, învățarea a pierdut contactul cu progresele umane. Trăim într-o epocă informațională și muncim într-o economie a cunoștințelor, însă școlile noastre sunt relicve ale epocii industriale.

În această carte, expertul în educație Alex Beard ne duce într-un tur uimitor prin viitorul învățării, pentru a ne arăta cum putem – și de ce trebuie – să obținem rezultate mai bune. Combinând informații din interior, anecdote amuzante și cercetări inteligente, Beard ne conduce de pe coridoarele aglomerate ale unei școli generale din Londra, pe holurile tehnologizate din Silicon Valley, în „fabricile de examene” din Coreea de Sud și în sălile de clasa incluzive din Finlanda, pentru a ne arăta că ne aflăm, în prezent, la marginea unei revoluții în domeniul învățării.

Cartea abordează probleme ce merg de la inteligența artificială la înțelegerea noastră tot mai bună a creierului bebelușilor și de la rădăcinile creativității la modul în care pot sălile de clasă să fie motoare involuntare de extremism, oferind un ghid pentru a transforma învățarea în secolul XXI și a deveni mai buni.

Vor fi înlocuiți profesorii de roboti?
Ce este atât de special la școlile finlandeze?
De ce sunt elevii chinezi atât de buni la matematică?
Poate duce la adevărate revoluții alegerea materiilor?
Ce îl face pe om – haina sau educația?
Poți învăța să fii creativ?
Este cunoașterea o adevarată armă?


5. Excitat. Istoria hormonilor - Randi Hutter Epstein


Plină de anecdote uimitoare, informații despre cercetările medicale recente și detalii amuzante, Excitat ni-i prezinta pe marii oameni de știință care au făcut descoperiri remarcabile despre dezechilibrele hormonale care ne pricinuiesc atâta suferința, dar și pe șarlatanii care s-au folosit de aceste descoperiri pentru a vinde remedii false. Epstein scoate la iveală umanitatea care se află în centrul acestei științe a hormonilor și  vorbește despre oameni de tot felul: un doctor din anii 1920, care  promova vasectomia ca pe o modalitate de sporire a libidoului, o femeie medic, care a descoperit hormonul sarcinii în anii 1940, și o mamă care colecta glande pituitare de la cadavre, pe care le folosea ulterior ca sursă de hormon de creștere pentru a-și trata fiul. Pe parcursul cărții, Epstein analizează funcțiile unor hormoni precum leptina, oxitocina, estrogenul și testosteronul, demitizând știința endocrinologiei. 

În tinerețe, pentru mine, hormonii însemnau sâni, menstruație și sex. Nimic mai simplu de-atât. Dar reprezintă mai mult decât atât. Ei sunt niște substanțe chimice puternice, care controlează metabolismul, comportamentul, somnul, schimbările de dispoziție, sistemul imunitar, lupta, abandonul – nu doar pubertatea și sexul. Așadar, într-un anume sens, cartea de față este o istorie a biochimiei ființelor vii, emoționale. Istoria hormonilor este, totodată, o istorie a descoperirilor, a căilor greșite, a perseverenței și a speranței. Aducându-le împreună – știința fundamentală și persoanele care au construit-o –, Excitat este o poveste despre ceea ce ne face oameni, din interior spre exterior. - Randi Hutter Epstein

O poveste exhaustivă, strălucită a hormonilor, care acoperă subiecte precum sexul, suferința, neurologia, biologia, medicina și descoperirea de sine. Cartea lui Randi Hutter Epstein nu doar că aprinde imaginația, dar o și ponderează. Povestea este spusă într-o manieră captivantă, autoarea reușind să însuflețească și să aducă în fața cititorilor un întreg sistem al științei. - Siddhartha Mukherjee, autorul cărții The Gene: An Intimate History
 

În ziua de azi, hormonii sunt văzuți întrucâtva asemenea îngerilor și demonilor în timpurile mai vechi: agenți invizibili, responsabili într-un mod misterios de tot ce se întâmplă în viața noastră. În cartea sa amuzantă și lămuritoare, Randi Hutter Epstein demitizează aceste molecule, fără ca prin aceasta să le ia ceva din puterea lor uimitoare. - Carl Zimmer, autorul cărții She Has Her Mother's Laugh și Parasite Rex


Pe voi vă atrag cărțile de la această editură? Ce părere aveți despre alegerile mele?


Comentarii

  1. Dezvoltare personala nu am prea citit, doar o carte, maxim doua pe an. De la publica as vrea Girlboss pe care am pus ochii inca dinainte sa fie tradusa. As vrea sa citesc carti pentru a-mi depasi starea de timiditate care ma bantuie de cand sunt mica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu cartea Girlboss, însă nu știu exact despre ce este vorba în ea. Chiar o să arunc o privire asupra descrierii, poate mă va atrage și pe mine.
      Cât despre partea de timiditate, sunt sigură că vei găsi ceva pe acest subiect la editura Publica. Au foarte multe titluri, care vizează o sumedenie de subiecte precum timiditatea sau vorbitul în public.

      Ștergere
  2. Nici nu știu dacă am vreo carte de la această editură. Îmi plac mult cărțile de dezvoltare personală, eu am găsit foarte multe la editura Trei unde au și cărți de psihologie practică.
    O să caut și eu cele 5 cărți prezentate de tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am observat și eu că cei de la Editura Trei au ceva cărți care merg pe nișa dezvoltării personale. Mi se par, totuși, poate puțin prea generaliste.

      Sper să te încânte și pe tine aceste cărți, la fel cum sper să-mi placă și mie.

      Ștergere
  3. Imi plac mult alegerile tale, asteptam si recenziile pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur! Aia aștept și eu să le achiziționez, să le citesc și să revin cu impresii!

      Ștergere
  4. Si eu mi-am comandat recent, prima carte, vreau sa ma apuc cat mai curand sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aștept impresiile tale. Chiar sunt curioasă de cum ți se va părea!

      Ștergere
  5. Nu am nicio carte de la aceasta editura dar sunt cateva titluri care ma atrag.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cateva titluri foarte interesante! Ma atrag toate si ma faci curioasa sa le comand si eu!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Facem asta împreună! Aștept, de asemenea, și părerile tale!

      Ștergere
  7. Wise Guy o aveam si eu pe wishlist. Si celelelate carticele recomandate de tine par super interesante. La Publica sunt destul de multe carti care mi-au starnit interesul si as dori sa le cercetez pe viitor. Spor la lectura!! 😍😍

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Aștept și părerile tale despre carte!

      Ștergere
  8. Ce titluri interesante ai pe lista! Chiar nu auzisem de ele pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cred ca sunt utile aceste carti, ma refer la gen, dar nu citesc decat cand sunt într-o anumită stare.
    Nu cred ca am ceva de la aceasta editura, dar , exista un inceput in toate.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte interesante titlurile prezentate de tine, desi la prima vedere a si fi zis ca nu sunt genul meu.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ai cateva titluri extrem de interesante. Nu sunt genul meu, dar totusi mi-au starnit curiozitatea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiam de aceste titluri, as vrea macar unul din ele sa le citesc!

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesante cărți. Sunt curioasă sa vad cum ti se vor parea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi se par destul de interesante propunerile tale

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe