Treceți la conținutul principal

Recenzie - Roma. Pasiuni întunecate de Rodica Mijaiche

Roma. Pasiuni întunecate

Autor: Rodica Mijaiche
Editura: Librex Publishing
Număr de pagini: 264


Când trecutul se întoarce, fuga nu mai este o soluție.
La frageda vârstă de 10 ani, Regina este adoptată de Franco Nunzio, un bărbat fermecător, care toată viața și-a dorit o fiică, dar nu a fost să fie, asta până în ziua în care a văzut-o stând pe marginea minunatei Fontana di Trevi. Atunci inima lui a bătut mai tare pentru mititica brunetă cu ochi verzi amețitori.
Dar viața în Familia Nunzio nu a fost așa cum și-a imaginat-o Regina. Nici pe departe. Fiind obligată să suporte hărțuirile constante ale lui Paolo, fratele ei vitreg, indiferența mamei adoptive și lipsa prezenței tatălui adoptiv, capul mafiei locale, tânăra hotărăște să-și ia viața în propriile mâini părăsind Roma pentru Manhattan.
Alessandro Martinez. Crescând în laboratoarele tatălui său, Alberto Martinez, fondatorul A&A Health Care, visul lui Alessandro a fost să-i calce pe urme tatălui său și să devină un chimist recunoscut. Dar nu tot timpul lucrurile se întâmplă după un plan prestabilit. După ce a fost martor la uciderea tatălui său, Alessandro se vede nevoit să se retragă în colțurile întunecate ale Bronxului și să aștepte momentul propice răzbunării.
Regina, fotomodel de succes și Alessandro, bărbatul din întuneric, vor lupta cu proprii demoni, dar și cu trecutul fiecăruia.
Vor fi destul de puternici pentru a depăși obstacolele ce le apar în cale?


Cu pași grăbiți pentru a descoperi povestea ce stă la baza cărții, am pornit fără a mă gândi de două ori, am pornit spre Roma, locul unde o relație se materializează, unde pasiunile întunecate prind contur. Într-un astfel de cadru, totul este posibil, depinde doar de ardoarea care o nutrești pentru pasiunea ta. Roma. Pasiuni întunecate readuce un echilibru spiritual, te antrenează pentru mai mult și te cucerește prin felul în care este scrisă. Nimic nu este de refuzat când Rodica Mijaiche își așterne gândurile pe hârtie, conturând, astfel, mai mult decât o poveste.
Raportându-mă la personaje, acestea sunt cele care facilitează detașarea de cotidian, înhămându-te într-o poveste fermecătoare, plină de surprize.
Am așteptat cu mare drag acest volum, iar de aceea consider că prin intermediul lui m-am reobișnuit cu stilul autoarei și cu lumea pe care aceasta a evidențiat-o, încă de la început.
Este relevant faptul că relațiile dintre personaje nu s-au denaturalizat, ci și-au păstrat intensitatea, în cazul de față, prezentând-o, în mare parte, pe Regina Nunzio, ca fiind înconjurată de nebuloase, soarele fiind singurul astru care-i mai zâmbește. Acest soare nu este nimeni alta decât Alyssa, iar de aceea pot să spun că relația dintre cele două nu este precară, ci este bazată pe sentimente adevărate, Alyssa fiind, până la urmă, singura prietenă adevărată de care Regina dispune. Prietenia dintre cele două trece peste orice impediment, de apreciat fiind faptul că la bine și la greu, își sunt alături una alteia.

" - Ce este, Regina? îi simt îngrijorarea în glas.
- Ceva din trecutul meu care m-a ajuns, deși am fugit cât am putut, suspin tristă. "

Suspansul este cel care predomină, încă de la început, fapt ce nu oferă cititorului prilejul de a-și face alte planuri, dar, totodată, prin intermediul lui atenția este distrasă de povestea ce stă la baza cărții, nu de alte lucruri neprielnice.  Autoarea a reușit să înroleze cititorul, în cazul de față pe mine, într-o lume în care nu există portiță de ieșire, până în momentul în care finalul nu-i surâde.
Prin intermediul fiecărei perspective și datorită gândurilor consemnate de fiecare dată, ni se oferă oportunitatea de a ne raporta la trecut și de a consemna câteva idei despre acesta, el fiind singurul care face furori într-un timp prezent. Așadar, pot spune că amăgirile țin de trecut, însă regretele se reflectă în prezent, dar nimic nu este o iluzie, ci totul este real, dureros și cutremurător. Aceste sentimente amintite anterior îl animă pe nimeni altul, decât Franco Nunzio, omul care era, odată, erou în ochii Reginei, încă trecerea timpului nu i-a surâs, ci a pedepsit-o, supunând-o la experiențe deplorabile. Amprenta pe care trecutul și-a lăsat-o asupra lui Nunzio este precum o pecete, aspru înfiptă în minte, un semn care-l mustră, chiar și fără voia lui.

" Ah, cum s-a schimbat viața. Sau mai bine zis, cum m-am schimbat eu. Mulți nu mă mai recunosc. Din bărbatul nemilos, am ajuns un om care nu suportă să mai vadă nicio picătură de sânge. Patetic, mă gândesc în sinea mea.
Totul s-a dărâmat când Regina mea a plecat de acasă. Inima mea s-a rup în două. Știu că am greșit. Nu am fost lângă ea când a avut nevoie. Mai ales în momentele când fiul meu, Paolo, o amenința și o batjocorea. Iar Maria n-a făcut nimic, deși știa tot ce se întâmpla. Sub acoperișul meu. "

Acesta este unul dintre cele mai dureroase momente consemnate în carte, iar inima cititorului nu poate rămâne cum s-a prezentat la început, ci este animată de nostalgie și durere pe care și Nunzio o simte. Vor fi oare părerile lui de rău relevante în vreun fel? Îl vor ajuta aceste mustrări ale conștiinței să o recupereze pe Regina din ghearele altor oameni și să o plaseze acolo unde îi este locul, în brațele lui? Va fi puterea paternă destul de puternică sau soția lui Maria va fi cea care îi va fi un impediment în ceea ce și-a propus? Dar ce facem cu răutatea care-l domină pe Paolo? Împreună cu mama sa va născoci planuri mărețe, însă vor fi acestea construite cu migală și cu precizie sporită?
Fiecare personaj are un rol bine stabilit, astfel că fără oricare altul, povestea nu ar mai fi fost atât de incitantă.
Contrar sentimentului precedent, stilul protector își face și el simțită prezența, ieșind la iveală precum un ghiocel în toiul primăverii.

" - Dacă se atinge măcar de-un fir din părul ei, îl vreau mort! răcnesc de se zgâlțâie geamurile. N-am fost lângă fata mea când a fost nevoie, acum nici nu mă gândesc să n-o fac, șoptesc plin de durere și măcinat de furie. " 

Aceste răbufniri sunt de apreciat, dar vor fi de ajuns pentru a o proteja pe Regina?
Pe de altă parte, la polul opus se află pasiunea și ardoarea, care fac acest volum să se încadreze cu acuratețe în romanul de iubire apreciat de cititorii, care știu ce să citească. De asemenea, personajele sunt înzestrate cu o serie de calități specifice, care mă determină să le percep ca fiind stele într-un univers luminat doar de strălucirea lor.  Aceste personaje ies în evidență și de aceea, Regina și Alessandro sunt cei care m-au cucerit, făcându-mă, astfel, să doresc necontenit să asist la o evoluție în ceea ce privește relația lor. Prin gândurile lor sincere, prin sentimentele pe care le nutresc unul pentru celălalt, ei au reușit să deschidă o poartă plină ochi cu iubire, o iubire hipnotizantă și purtătoare de pasiune, care nu are alt rost, decât de a determina cititorul să fie dependent de situații, dar și de ei.
Sentimentele puternice care lovesc precum un fulger îl caracterizează pe Alessandro și îl îndrumă spre o potecă plină cu dragoste și admirație.

" Vreau să le ating și eu. Parcă aerul din încăpere devine mai încărcat cu fiecare apropiere a fețelor noastre. Ridic mâna și-i ating obrazul. Ochii ei se închid de parcă ar fi primit o comandă numai de ei știută. Geamătul ei de plăcere mă face să-mi simt hainele incomod de strâns pe mine. O țin lipită de mine. Cred că-mi este frică să nu se evapore și totul să fie doar un vis. Dar știu că este real. Brațele ei îmi cuprind gâtul și-mi dă capul pe spate. O invitație clară pe care eu nu vreau s-o ratez nici în ruptul capului. "

Multitudinea de personaje îmi permite să o aduc în prim-plan și pe Clarice, care, din punctul meu de vedere, este precum un magnet bine întocmit, din pricina faptului că atrage după ea doar situații buclucașe. Cu ajutorul acțiunii și a situațiilor neprevăzute, volumul acesta devine o bombă greu de deconectat, o explozie de talent și un amalgam de imprevizibil. Datorită lui Clarice, însă, situațiile depășesc orice limită, făcându-mă, așadar, să cred că nimic nu este stabilit și sigur când Rodica își etalează talentul. În urma mesajului pe care Clarice îl primește, suspansul ajunge să posede și nu se lasă nesimțit, făcând, totodată, din volum un must read.

" Să nu crezi că dacă ești însoțită de gagica lu' unchiu-tu' și de paznicul acela de doi metri mă sperii pe mine. Tot te prind eu singură. Mi-ai tras clapa o dată. A doua oară nu se va mai întâmpla.

Împreună cu personajele ajungem să îmbrățișăm situații care își croiesc drum liber pe foaia de hârtie, punându-ne, astfel, în diferite ipostaze, care mai de care mai neobișnuite, dar, totodată, această succesiune de evenimente șochează. Cititorului i se permite să facă ochii mari pentru a ajunge, mai apoi, să conștientizeze că astfel de cărți acaparează, uimesc și provoacă inevitabila dependență.
Crimele, omorurile, împletite cu frumoasele povești de dragoste fac din acest volum o memorabilă scriere adânc înfiptă în mintea lectorului.
Un gând apreciativ mi se îndreaptă spre finele volumului, care îl ilustrează pe Alessandro și pe Regina ca fiind singurele ființe din Univers. Acest pasaj mi-a făcut inima să mustească de iubire, iar gândurile lui Alessandro sunt singurele perle ale căror valoare contează.

" Da. Am avut mult de suferit. Da. Am considerat că am pierdut că nu i-am pus eu capăt vieții lui Gill. Dar știu acum că Franco Nunzio a luat asupra lui povara asta, tocmai pentru a mă scuti de o viață plină de resentimente. Iar pentru asta am să-i mulțumesc veșnic.
Și pentru Regina. Iubita mea care acum mă primește în viața ei, în corpul ei și în sufletul ei. Acum sunt acasă. " 

Roma. Pasiuni întunecate este un soare care se arată indiferent de situație, este o încărcătură de sentimente care te posedă încă de la început. Datorită iubirii evidențiate aici, dar și a suspansului care nu dispare, ci este prezent mereu, volumul poate fi perceput ca fiind una dintre cele mai reușite scrieri.

Mulțumesc, Rodica Mijaiche pentru exemplarul oferit spre recenzie. Cartea poate fi achiziționată cu doar un click aici.

Steluțe:

Lectură plăcută!


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Suflet dezrobit de Nieves F Joy - un labirint de emoții din care doar cei puternici pot ieși

Autor: Nieves F Joy
Editura: Librex Publishing
Dată apariție: Decembrie 2017
Bătăile unei inimi schingiuite de durere nu le poate opri decât resemnarea. Acel moment de slăbiciune când împreunezi mâinile pe piept și spui: " Stop! Nu mai pot! Nu mai vreau! Nu mai rezist! Am obosit." Așa ar face o persoană ajunsă la capătul puterilor, izbită din toate părțile, fără   posibilitatea de a se apăra. Nu și Raisa. Nu esența unui suflet rebel. Deși prinsă la mijloc în lupta dintre rațiune și nebunie, ea își poartă fiecare bătălie cu un curaj nebunesc, alimentată fiind de revolta și încăpățânarea celui care nu mai are nimic de pierdut. În sincron cu zbuciumul ei sufletesc, Race își înfruntă proprii demoni din trecut, abia distingând prin întuneric luminița din tunelul deziluziilor. Vor putea două suflete distruse de incertitudini să se ridice dintre ruinele unui prezent potrivnic? Vor putea să se vindece și să-și găsească calea de a se iubi dincolo de contratimpi și minciuni? Probabil că da…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…