Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Bad Romance de Heather Demetrios


Editura: Herg Benet
Număr de pagini: 398



Grace vrea să iasă. Să iasă afară din casă, de acolo de unde tatăl ei vitreg tună și fulgeră, paralizând-o de frică, iar mama ei o pune să frece noroi închipuit de pe podele. Să iasă din orășelul ei din California, prea mic pentru a-i cuprinde visurile despre o metropolă cu freamăt neîncetat. Să iasă din propria piele și să intre în cea a unui artist parizian, regizor din New York, orice, orice altceva, numai să nu mai fie speriată și singură.
Și iată-l pe Gavin: fermecător, talentat, adorat. Obsedat de control. Periculos. Atunci când Grace și Gavin se îndrăgostesc, Grace e convinsă că e prea minunat totul ca să mai fie și adevărat. Și totuși, nu are nici cea mai vagă idee că relația lor va deveni o închisoare din care îi va fi imposibil să scape.
De o intensitate emoțională apăsătoare și cu o neîndurătoare sinceritate, aceasta este povestea alunecării în întuneric și a revenirii în forța luminii: Bad Romance.

Dragă cititor, amator, or ce persoană ai fi tu, vreau să îți spun că mă simt precum s-a simțit Cristofor Columb când a descoperit America. De ce spun asta? Pentru că sunt sigură că și eu am descoperit o lectură, care, fără să spun prea multe, a ajuns în topul preferințelor mele. Să nu vă mirați când, la sfârșitul anului, în top 10 cărți ale autorilor străini, va apărea și Bad Romance. Și nu pe orice poziție. Această carte va fi, categoric, pe prima poziție. 

Cum să nu iubești o astfel de carte? Este cert, am început-o fără a mă documenta în privința ei, fără a ști ceva despre personaje sau despre locul în care se petrece acțiunea. Am început să o citesc pentru că am simțit o legătură între mine și ea, încă de prima dată când am luat-o în mână. Nu vă pot explica ce a fost, cum s-a manifestat această legătură, pot doar să vă comunic că m-a chemat la ea cu un glas suav și posesiv, în același timp. 
Știți momentele acelea în care, pur și simplu, te uiți prin bibliotecă și te decizi instant că următoarea lectură trebuie să fie cartea pe care ai pus ochii încă din prima secundă? Acel moment când simți că este timpul pentru un anume volum, deoarece citit într-o anumită perioadă va avea un efect mult mai cuprinzător asupra ta și asupra gândirii tale. Păi, ce să vezi! Așa s-a întâmplat și cu Bad Romance. O lectură cuprinzătoare. Impresionantă. Distrugătoare și dureroasă. Un roman pe care l-am savurat, la fel cum savurez o savarină bună la momentul potrivit. A fost...a fost atât de frumoasă această lectură, încât aș putea vorbi zile întregi despre ea și tot nu m-aș plictisi. 

Mi-a plăcut atât de mult cadrul în care s-a desfășurat acțiunea. Am iubit atât de mult personajele. Pe Grace. Simpatica Grace, care mi-a fost dragă incă din primele pagini. Iubitoarea Grace, care se dedică în totalitate iubirii. Prietena mea și a ta și a lui Gavin. O prietenă cool, un anturaj pe care ți-ai dori să îl ai, un personaj pe care Heather Demetrios l-a conturat într-o manieră complexă, încât ți-e foarte greu să nu consideri faptul că Grace este o persoană. Reală, de această dată, nu fictivă. În unele ipostaze m-am văzut pe mine. Viața din școala generală, anii liceului, toate acestea mi s-au derulat în fața ochilor. Și ce este cel mai important? Între mine și acest personaj feminin s-a legat ceva. Câteva aspecte în comun pot spune multe, dar pot face lectura și mai profundă decât este deja. 
Am iubit naturalețea lui Grace, am iubit până și numele ei exotic care inspiră o alură de licean gata de distracții. M-am avântat într-o călătorie alături de ea, fără a ști ce mă așteaptă. Am fost șocată pe alocuri. Am simțit iubirea, ura, trădarea, dar și frica de a nu fi trădată. Am trecut printr-un carusel de sentimente, un vârtej care, deși se definește prin dezorientare, a fost atât de complex și de elaborat. Momentele de fericire, momentele de tristețe, momentele de jenă și sacrificiu, toate acestea caracterizează Bad Romance și dacă nu ești pregătit pentru un roman zguduitor, asta e problema ta. Furtuna oricum te va lua. Ce va rămâne după? Și mai mult mister, pe care ești invitat să-l descoperi prin propriile forțe. Aventura nu se termină niciodată când vine vorba despre Bad Romance, ci ea continuă și ar trebui să continue în mintea ta, pentru că adevăratele povești încep acolo unde scrie sfârșit. 

Dar care e treaba cu acest Gavin? Poveștile adevărate nu se pot rezuma doar la personaje de gen feminin peste tot și pentru ca istorisirea să fie cât mai reală, autoarea a decis că nu ar strica prezența în scenă a unui personaj masculin. Și aici apare Gavin. Fermecătorul și talentatul Gavin. Un personaj adorabil, dar și adorat de fetele din jurul lui. (Și de mine, bineînțeles. Nu aveam cum să lipsesc eu.) 
Complexitatea creării lui m-a copleșit, din nou, și, vulnerabilă fiind, chiar și eu am căzut în mrejele farmecului lui. De aceea nu o judec pe Grace, care, evident, se îndrăgostește de el. La cât de frumos îl particularizează autoarea, nu este de mirare.

Ceea ce se va întâmpla de la întâlnirea celor doi, nu va fi o poveste clișeică, plictisitoare sau întâlnită în alte cărți. Originalitate scenelor este surprinzătoare, iar povestea emană atât de multă putere și iubire, încât, dacă iubirea nu a fost atuul tău în trecut, s-ar putea ca în prezent aceasta să te definească. Nu ai cum să nu te molipsești cu o fărâmă, cât de mică, de dragoste și bunătate, la fel cum nu există îndoiala că îi vei îndrăgi pe cei doi. Este chiar imposibil, din punctul meu de vedere, să nu cazi în capcana iubirii dintre Grace și Gavin. Tu trebuie doar să fii pregătit, deoarece vă așteaptă atât pe tine, cât și p personaje, adevărate provocări. 

Bad Romance, cu alte cuvinte, este acel gen de lectură, care te calmează și te sensibilizează prin iubire, doar pentru a te arunca, mai apoi, într-o groapă a provocărilor, care îți vor sfâșia sufletului și ți-l vor lipi la loc prin evenimente de care vei prinde drag. Opera este un complex al iubirii și al sacrificiilor, un cumul de acțiuni, care te vor trece printr-o sumedenie de stări. Bad Romance este the best book. O splendoare de carte. Un fragment din viața ta, pe care s-ar putea să înveți să-l prețuiești. 

Nu mă judecați, datorită faptului că îi iubesc foarte mult pe cei doi. Dacă veți citi cartea, îmi veți da dreptate și, mai mult ca sigur, veți fi puși în situația mea. 
Și dacă totul pare roz în relația celor doi, să știți că nu este așa. Când iubirea se transformă, treptat, în obsesie, va mai fi Grace capabilă să fie față și unei astfel de provocări? Gavin nu doar că ajunge să își manifeste obsesia față de ea prin metode clasice de violență, ci tot el va fi cel care va încerca să îndrepte orice punct critic. Întrebarea care se suspendă în aer este, următoarea: va mai avea timp pentru a-și cere scuze și a repara greșelile făcute? Când un accident sparge orice sferă a normalului, viața celor doi va atârna, categoric, de un fir de ață. Finalul? Cutremurător. Și de aceea mă afirm, spunând că autoarea a făcut o treabă excelentă, de la primul cuvânt și până la ultimul. 

Dragi cititori, nu pot decât să mai spus că I'm in love with this lovely book! Un astfel de roman sparge nu doar gheața, ci și sufletele acelora care aleg să-l citească. Bad Romance nu este doar o carte despre iubire sau despre adolescenți, ci și o carte despre sacrificiu, o operă din care noi, ca cititori, ca oameni predispuși greșelilor, avem ce învăța. Tot ceea ce ne trebuie este să fim deschiși la minte, să citim, să acaparăm informațiile și să punem în practică acel ceva care ne va schimba viața. 

De ce aș recomanda această carte? Păi, dacă romanul pe care l-am relatat mai sus nu a fost suficient, încât să te convingă, trebuie să fac ceva în privința asta. Și o să mă rezum doar la câteva cuvinte. Interesant. Cuprinzător și plin de suspans. Bine construit de la prima și până la ultima propoziție (care, apropo, mi-a făcut pielea de găină și mai, mai că îmi venea să plâng la final, când am văzut că sunt la ultima pagină). Roman al suferinței, iubirii și sacrificiului. Te vei regăsi și pe tine în pielea personajelor și, chiar dacă ai impresia că această carte nu este pentru tine, te înșeli. Lasă-te acaparat și vei vedea că povestea va căpăta viață în doar câteva minute. 

Și, oare, nu există posibilitatea unei ecranizări? Că tare mi-aș dori să văd totul pus în scenă. Speranța moare ultima, așa că sper la o ecranizare. Nu de alta, dar dacă nu va apărea, cartea aceasta va fi recitită curând. Altă soluție nu am. Au trecut doar câteva zile de când am finalizat romanul și deja mi-e dor de personaje. What's wrong with me? Cred că nimic. Calitatea poveștii încă își spune cuvântul. 

Sper ca și voi să citiți cartea cu aceeași intensitate cu care eu am făcut-o. Dacă va fi așa, sigur veți oferi cărții cinci steluțe. 
Nu uitați să verificați disponibilitatea romanului aici. Sper că v-am dat de gândit. Credeți-mă pe cuvânt, o așa carte, nu există la orice colț de stradă.

Lectură plăcută vă doresc! 

Comentarii

  1. O recenzie superba! Multumim pentru recomandare. Abia astept sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta cartea si usor trista, multumim pentru recenzie

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina pare cartea, iar recenzia ta imi place tare mult. O sa o pun si eu pe lista 😁

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim frumos pentru prezentare si recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu știam de această cărticică. Mersi pentru recomandare, o să țin minte!! 😘 Pare frumoasă lectura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este nou apărută la editura Herg Benet, poate de aceea nu îți este cunoscută!

      Este o lectură pe care o recomand cu drag! 😍😙

      Ștergere
  6. Foarte faina recenzia ta, mi-a placut tare mult. Cat despre carte, o trec direct pe wishlist :)!

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow! Ce poveste de iubire interesanta! Ce recenzie frumoasa si intensă ne-ai prezentat! Ce pot sa spun... este o carte ce merita citită si trăită cu personajele acestei cărți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că ți-a plăcut.

      Merită cartea. De aceea o recomand cu mare drag!

      Ștergere
  8. Pare interesanta. Frumoasa recenzia. Multumesc pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut!

      Mulțumesc și eu de vizită!

      Ștergere
  9. Ce carte interesanta. Nu știam de ea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Îmi place mult povestea, recenzia ta m-a convins. Astfel de întâmplări au loc peste tot, nu doar în USA .. Din păcate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa este.

      Mă bucur că te-am convins. Îți recomand cu drag acest roman!

      Ștergere
  11. Review-ul tau m-a convins sa ii dau o sansa acestei carti, prea o descrii cu pasiune, inseamna ca merita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag o recomand. Mi-a plăcut tare mult! Sper să îți placă și să fie o lectură pe măsura așteptărilor.

      Ștergere
  12. Felul tău de a scris este superb!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pare ca merita aceasta carte, O voi citi si eu

    RăspundețiȘtergere
  14. Abia astept sa ajunga si la mine aceasta carte, cred ca imi va placea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi place ideea acestei carti si mi-as dori s-o citesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Uau, ce recenzie ampla! M-ai convins sa o citesc si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut! Ți-o recomand cu mare drag!

      Ștergere
  17. Superba cartea! Mi-a placut mult si mie.

    RăspundețiȘtergere
  18. O recenzie tare buna. Pe mine m-ai convins sa caut aceasta carte

    RăspundețiȘtergere
  19. Mulțumim pentru recenzie și lecturi frumoase să ai!

    RăspundețiȘtergere
  20. Wow. Ce faina recenzie ai facut. Clar m-ai convins sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe