Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol


Autor: Vera Brosgol
Editura: ART
Număr de pagini: 222
An apariție: 2017





Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol.

Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie.

Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna...


Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu.

De această dată, am optat pentru un roman grafic, de ficțiune pentru adolescenți. Este primul roman grafic cu care iau contact și, spre surprinderea mea, romanele grafice au ajuns să-și pună o amprentă puternică asupra mea. Fantoma Aniei de Vera Brosgol a fost și este un roman simpatic, cuprinzător și surprinzător. Un roman pe care toți cititorii s-ar putea să-l îndrăgească.

Despre ce este vorba în romanul grafic Fantoma Aniei? Subiectul care stă la baza romanului nu este unul foarte complex, în sensul că dezvoltă câteva argumente, care se lungesc pe parcursul paginilor atât prin intermediul desenelor grafice alb-negru, cât și prin intermediul replicilor consemnate. Astfel, se va urmări, pe o perioadă destul de scurtă, perioada prin care Ania trece, dar și relația ei cu familia, mama și fratele său. 

Totuși, este un roman destul de intrigant, care stârnește, într-un mod inedit, curiozitatea și datorită curiozității o să se observe și o notă de dramatism. Este normal ca accentul să se pună pe anumite probleme ale adolescentei Ania, dar și pe dramele prin care aceasta trece. Cum vârsta adolescentină nu este lipsită de peripeții, nici viața de zi cu zi a Aniei nu va fi. De ce spun asta? Tot lecturând și concentrându-te pe imaginile care alcătuiesc povestea ce stă la baza cărții, vei realiza că de fapt enigma rezidă tocmai în acest mod de construire. Dacă prea multă informație plictisește, iar din imagini s-ar putea să nu înțelegi mesajul, atunci ar trebui să îți spun că acest roman este o combinație dintre cele două. Imaginile și replicile se împletesc într-un mod grațios și tocmai din acest motiv, lecturarea va fi extrem de facilă.

Așadar, datorită relaționării cu personajele, dar și din alte surse, ne dăm seama că Ania nu este tocmai o fată obișnuită, ci ea este atât o fire enigmatică, cât și un caracter încăpățânat, lipsit de interes atunci când vine vorba despre școală. Nimic însă nu se ferește de prezența Aniei, iar din acest motiv, alături de ea își va face prezența și o fantomă. 

Cum a ajuns Ania să ia legătura cu o fantomă? Vor fi ele prietene sau dușmani? Vera Brosgol este o autoarea care știe să introducă într-un mod subit sarcasmul și ironia atunci când este nevoie. Totodată, imaginația Aniei poate fi și o trăsătură fundamentală a autoarea, concept dovedit de însăși acest roman grafic. 

Impedimentele, întâmplările neplăcute se vor transforma, brusc, în adevărate provocări. Când ai o fantomă alături de tine, anumite momente se vor transforma în chin sau în ușurare? Pentru Ania totul este nou, la fel de nou cum este și modul în care fantoma a reușit să o urmărească. Care să fie secretul care stă la baza eliberării ei? Să fie fantoma șireată sau doar inteligentă?

Trebuie să recunosc că au fost câteva momente în care m-am blocat și m-am gândit încontinuu la cele întâmplate și aceste surprinderi s-au soldat cu terminarea, într-un timp foarte scurt, a romanului. Ania și fantoma ei au fost un adevărat mister pentru mine, un mister care m-a impresionat, dar m-a și speriat. Au existat secvențe în care nu am apreciat brutalitatea fantomei și nu știu dacă acest aspect este pentru că, într-adevăr, comportamentul a fost ciudat sau doar pe mine m-a deranjat. Așa am ajuns la concluzia că fantomele, nu degeaba se numesc fantome. Ele te mai și sperie uneori, chiar dacă uneori par inofensive. 

Feriți-vă de fantoma Aniei! Voi o veți accepta ca pe un prieten sau ca pe un dușman? Sunteți gata să descoperiți misterul care stă la baza neliniștii ei? Fantoma Aniei este un roman grafic pe care îl recomand cu foarte mare căldură, chiar dacă la un moment dat, limbajul folosit de cele două personaje și s-a părut cam nepotrivit. Acestea fiind menționate, aș recomanda cartea persoanelor cu vârsta peste 14-15 ani, dar nu copiilor. Dești evidențiază foarte multe aspecte pozitive, romanul mai conține și scăpări literare și prin asta mă refer strict la limbaj, care denotă stări de nervozitate și agresivitate. 



Ca urmare, să înceapă aventura! 
Mulțumesc, de altfel, librăriei online Libmag pentru posibilitatea de a citi această cartea. Ea se poate achiziționa cu doar un click aici

Comentarii

  1. Ce drăguță pareee, iar recenzia ta e minunată. Mulțumim de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare, mare drag!
      Mă bucur că îți place!
      Mulțumesc și eu pentru vizită!

      Ștergere
  2. subiectul chiar ma tenteaza., cred ca e tare interesanta cartea... am sa o caut si eu

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este pe stilul meu aceasta carte, dar drăguță recenzia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac romanele grafice. Daca am ocazia, o s-o rasfoiesc si eu, poate se prinde de manuta mea :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Drăgiță recenzia, nu am citit până acum romane grafice. Poate acesta va fi primul. Mulțumesc pentru recomandare :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Mă bucur că ți-a plăcut!
      Sper să îți placă această lectură! Și pentru mine a fost primul roman grafic!

      Ștergere
  6. Am citit și eu Fantoma Aniei și mi s-a părut un roman grafic foarte fain! Surprinde multe subiecte importante. 😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da! A fost o lectură tare drăguță, pe care am lecturat-o forte repede!

      Ștergere
  7. Nu am citit pana acum un roman grafic, cred ca este interesant in ciuda scaparilor :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, a fost un roman tare drăguț! Ți-l recomand cu drag!

      Ștergere
  8. vaaai, cat de interesanta pare cartea!
    imi place stilul asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud asta! Îți recomand romanul cu mare drag!

      Ștergere
  9. Ce carte dragutica! Zau ca mi-as dori si eu sa o rasfoiesc! :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca uneori toti spunem ca avem un prieten fantoma, mai ales atunci cand suntem prinsi vorbind singuri :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Pare o carte chiar interesanta! ma tenteaza si pe mine sa o citesc. 😊

    RăspundețiȘtergere
  12. Cd drăguță este. Multumim pentru recomandare.

    RăspundețiȘtergere
  13. nu am citit pana acum un astfelde roman...

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am citi pana acum roman grafic, dar imi place recomandarea ta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Îmi plac astfel de romane. Chiar dacă personajele apar în reprezentări grafice, mintea mea tot reușește să le contureze reacții și trăsături de personalitate. Pe lângă asta, prima și prima dată, am învățat să citesc pozele, iar de aici a pornit totul. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos! Îți recomand și acest roman cu mare drag! Sper să îți placă!

      Ștergere
  16. Nu am citit pana acum un roman grafic, mi se pare greu de urmarit. Recent, am primit si eu unul si ii voi da o sansa. Mi-ai starnit curiozitatea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud asta! Merită să încerci! Sper să îți placă!

      Ștergere
  17. Eu nu am citit-o, insa a citit-o fiica-mea si i-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce ilustratii faine! Nu am auzit de aceasta carte, insa pare interactiva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o carte foarte frumoasă! Mă bucur că îți plac ilustrațiile!

      Ștergere
  19. Trebuie sa recunosc ca este prima oara cand aud de roman grafic. Arata interesant cartea si sunt convinsa ca este usor de citit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este chiar foarte ușor de citit, de aceea ți-o recomand cu mare drag și sper să îți placă!

      Ștergere
  20. Nu este neaparat stilul meu de lectura insa pot spune ca are niste ilustratii tare frumoase.
    In plus, si eu comand destul de des carti de la Libris. Imi place ca le livreaza intr-un timp scurt si au mai mereu oferte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că îți plac ilustrațiile. Chiar sunt foarte frumoase și sunt sigură că te vor încânta!

      Ștergere
  21. Felicitări pentru recenzia minunată! <3 Mă tentează și pe mine foarte tare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc frumos! Mă bucur că ți-a plăcut!
      Ți-o recomand cu mare drag!

      Ștergere
  22. Pare o carte tare interesanta! Multumim pentru recomandare!��

    RăspundețiȘtergere
  23. nu am citit un asemenea roman pana acum si sincer nu stiu daca o voi face :) Nu e tocmai stilul meu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gusturile nu se discută. Ți-aș recomanda-o, totuși! Eu zic că orice lectură merită o șansă!

      Ștergere
  24. Asta e o carte alaturi de care m-as relaxa si eu, in fotoliu cu vreun nepotel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He he. Ce bine sună asta. Să știi că ar fi o carte numai bună pentru un astfel de moment.

      Ștergere
  25. Interesantă recenzia draga mea Felicitări dacă o vad cu siguranță cu prima ocazie o iau Mulțumesc de recomandare

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi