Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Iubirea doare de Jamie McGuire


Autor: Jamie McGuire
An apariție: 2018
Categoria: Literatură Universală
Colecție: Fiction Connection
Editura: Trei
Număr de pagini: 168





  De la autoarea bestsellerurilor Soapte de iubire, Dulcea uitare, Fericirea mea esti tu si Fericirea incepe azi.
 America Mason, o studenta indrazneata la Eastern State University, si unul dintre membrii familiei Maddox, Shepley Maddox, se indragostesc la prima vedere. Relatia lor inainteaza pas cu pas, desi Shepley ar vrea sa grabeasca lucrurile si sa se casatoreasca mai repede cu America. O cere de doua ori de sotie, dar ea il refuza si-l roaga sa aiba rabdare. Shepley accepta situatia, insa trei ani mai tarziu, cand America pare sa fie pregatita pentru casatorie, un accident le schimba viata si ii face sa pretuiasca mult mai mult ceea ce au. Desi doare uneori, iubirea invinge intotdeauna…

Prima mea întâlnire cu stilul de scriere al autoarei Jamie McGuire a fost în urmă cu aproximativ doi ani, când am citit unul dintre volumele ei celebre, Fericirea mea ești tu. Am rămas surprins plăcută de ideile pe care aceasta tinde să le expună, dar și de modul în care relatează fiecare întâmplare. Într-un mod cu totul diferit, ea dă viață fiecărui cuvânt și îl transformă, în cele din urmă, într-o poveste de neuitat. Ținând cont de faptul că mi-a plăcut atât de mult prima carte citită de la ea, mi-am propus să mai lecturez încă o carte scrisă de aceasta, deoarece îmi era tare dor de stilul ei liric și de modul în care  alege să contureze acțiunea, conflictele și personajele. 

Trebuie să recunosc că autoarea are un stil aparte și datorită imaginației de care dispune, creațiile ei ajung să fie îndrăgite peste tot în lume. 

Opera care mi-a atras atenția de data aceasta este Iubirea doare, un roman sensibil, dar și puternic în același timp. Un roman care, prin simplitate, atrage priviri, dar demonstrează și anumite aspecte. Când vine vorba despre dragoste, despre sentimentul de iubire, Jamie McGuire este o maestră adevărată a profunzimii și a tot ceea ce se particularizează prin iubire. Dacă ești în căutarea unei lecturi în care să predomine sacrificiul, dragostea și respectul, atunci Iubirea doare este romanul perfect pentru tine. 

În ceea ce privesc primele pagini ale cărții aș putea spune că, inevitabil, acestea ne cufundă într-o lume adolescentină, în care iubirea se găsește în aer, iar încrederea încearcă să-și găsească un suflet în care să se instaleze. Atât prologul, cât și următoarele pagini după acesta tind să stârnească curiozitatea, prin faptul că sunt oferite informații foarte abstracte și siropoase dintre doi adolescenți, care, inevitabil, ajung să se cunoască într-un liceu.

Îmi era foarte dor de o astfel de carte și de aceea m-am bucurat pe deplin de fiecare cuvânt și informație pe care autoarea a ales să o consemneze. La un moment dat există o doză atât de mare de curiozitate, încât cu greu te poți abține să nu răsfoiești paginile următoare, din dorința de a afla cât mai repede răspunsul.
Subiectul este unul foarte tentant, dar este și obișnuit. Strălucirea operei, cred că tocmai în asta constă: în simplitate și în fapte reale sau foarte apropiate de realitate, căci dacă ar fi să dăm timpul înapoi, foarte mulți ne-am regăsi în povestea de dragoste dintre cei doi tineri, America Mason și Shepley Maddox.

Mi-a plăcut, din nou, foarte mult, contrastul dintre popularitate și simplitate. Chiar dacă America este o adolescentă destul de populară, frumoasă și deșteaptă, asta nu înseamnă. în ochii autoarei, că aceasta trebuie să fie și fițoasă. Iubirea doare este o carte diferită, o carte care se aseamănă foarte puțin cu acele cărți de ficțiune pentru adolescenți pe care le-am citit până acum. În virtutea tuturor acestor lucruri, acest roman se diferențiază de altele, nu neapărat prin calitatea cuvintelor, cât prin conceptele pe care le surprinde.

Pe parcursul cărții se va observa, de asemenea, și o evoluție în ceea ce privește relația de dragoste dintre cei doi, dar și sacrificiile pe care aceștia aleg să le facă în numele iubirii. Atracția pe care o simt unul față de celălalt este primordială, însă apropierea este puțin pripită și exagerată, dar drăguță. Nu deranjează foarte mult și s-ar putea ca pentru unii dintre voi aceasta să fie chiar esența. Pentru mine, însă, evoluția relației a fost destul de pripită, dar am apreciat modul în care a decurs din momentul în care cei doi și-au conștientizat sentimentele.

America? Este o fată pe care am apreciat-o și am iubit-o, chiar. Mi-a plăcut modul în care aceasta a fost construită, dar și calitățile de care dispune. Sinceritatea, maturitatea și puterea ei fac din acest roman, o poveste ce se imprimă în suflet, fără prea mult sacrificiu.

Shepley? Un adolescent, la fel de matur, înnebunit după o dragoste sinceră, dar conștient de ceea ce se întâmplă în jurul lui. Faptul că iubirea nu întunecă gândurile celor doi este un plus, cu atât mai mult cu cât dragostea, de fapt, îi determină să lupte.

Ceea ce se va petrece în continuare nu este deloc plăcut, iar aceștia vor trece printr-o încercare extrem de periculoasă. Vor reuși să supraviețuiască? Va mai avea Shepley posibilitatea de a o cere pe Amerca în căsătorie sau va fi prea târziu pentru alte cuvinte? Care va fi destinul lor? Cine le va fi alături?

Iubirea doare este o carte pe care am avut prilejul de a o vedea pe Libris.ro și am știut, încă de la început, că va fi o lectură ușoară, savuroasă, dar și importantă. Da, romanul acesta este o scriere frumoasă, cu o importanță deosebită, deoarece sacrificiul este cel care ia locul iubirii într-un final. Dar oare sacrificiile nu sunt o dovadă de iubire?

Recomand acest roman tuturor iubitorilor de ficțiune pentru adolescenți. Iubirea doare a fost o lectură drăguță, care mi-a adus zâmbetul pe buze, iar Jamie McGuire este, categoric, una dintre cele mai apreciate autoare ale ficțiunii dedicate adolescenților.




Comentarii

  1. Am citit de la Jamie MgGuire „Fericirea mea ești tu” și „Fericirea începe azi”. Au fost niște lecturi ok, ușoare, și-aș vrea s-o citesc și pe-aceasta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine, aceasta este a doua lectură de la această autoare.
      Eu zic sa încerci și această lectură. Este una drăguță și ușor de citit!

      Ștergere
  2. Foarte interesantă cartea ��

    RăspundețiȘtergere
  3. interesanta poveste, multumim pentru recenzie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am citit cartea dar subiectul pare interesant desi eu sunt mai mult pe fantasy :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu citesc foarte mult fantasy si lectură aceasta chiar mi s-a părut drăguță.
      Simțeam nevoia de o lectură mai lejeră, așa că am zis că această este potrivită.

      Ștergere
  5. Am mai auzit multe cuvinte bune despre cartea asta si sunt sigura ca este exact genul de carte pe care eu aleg mereu sa il citesc. Cu siguranta o voi comanda si eu. Hihi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag ti-o recomand. Mai mult decât atât, sper să îți placă.

      Ștergere
  6. Imi place genul asta de carte asa ca o pun pe wishlist chiar daca nu prea mai am loc, dar cred ca merita citita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o carte drăguță și ușor de citit. Povestea care stă la baza ei Este, de asemenea, axată pe sacrificiile pe care le putem face din iubire.

      Legat de lista de dorințe, știu cum este. Și a mea se mărește pe zi ce trece :D

      Ștergere
  7. Chiar pare a fi o poveste bună acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestea care stă la baza cărții este una chiar foarte drăguță. Sper să te încânte.

      Ștergere
  8. Inițial am zis ca văd eu greșit. Nu ma gândeam ca un personaj poate fi numit America. Mi-a plăcut recenzia și-ninsoarea. Sa citesc și eu cartea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este frecvent folosit în alte locuri. Mi se pare un nume drăguț.

      Îți recomand cu mare drag această lectură!

      Ștergere
  9. Hmmm... Ce carte buna! Sper sa-mi pot face timp ca sa o citesc si eu, sa o savurez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O recomand cu mare drag! Sper și eu să îți poți face timp pentru ea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe