Treceți la conținutul principal

3 măști pe bază de ulei de cocos pentru un păr sănătos


Părul a fost și este, mai ales pentru femei, o adevărată comoară. Este cunoscut faptul că, de asemenea, femeile tind să acorde o mare importanță părului, tocmai pentru că acesta oferă acel vibe de feminitate. Iar cum majoritatea tind să se îndrepte spre un păr mediu spre lung, este extrem de important modul în care părul unei femei este tratat. 

În prezent se folosesc foarte multe produse pentru stilizarea părului, iar măștile, în cazul de față, sunt mai mult decât necesare. Fie că vrem sau nu, acesta se despică și se degradează cu timpul, datorită factorilor pe care nu îi putem evita. În timpul verii, spre exemplu, razele soarelui pot deteriora firul de păr, făcându-l să arate lipsit de vitalitate și chiar neîngrijit. Și să fim serioși, nicio femeie nu își dorește asta, nu?

Datorită acestui fapt, respectiv din pricina unor probleme cu care mă confrunt și eu, am decis ca astăzi să vă prezint trei măști care au la bază uleiul de cocos

În ceea ce privește uleiul de cocos, acesta poate fi utilizat în diferite moduri, datorită multiplelor beneficii pe care le are. Încă din timpuri străvechi, uleiul de cocos a fost folosit atât în bucătărie, cât și în medicina tradițională, deoarece s-a constatat că acesta are grijă de sănătatea și frumusețea întregului corp.

Care sunt beneficiile pe care le are uleiul de cocos pentru păr?

Uleiul de cocos este bogat în nutrienți, conținând, totodată, o cantitate mare de acizi grași, care hrănesc profund rădăcina și firul de păr. Acestea nu sunt singurele acțiuni benefice pe care uleiul de cocos le are, ci el mai are și proprietăți antibacteriene și antifungice puternice, care îl transformă într-un remediu excelent pentru tratarea mătreții. Conținând vitamina E și acid lauric, acesta hrănește, hidratează, întreține și îmbogățește podoaba capilară. 

Iară, așadar, care sunt cele trei măști pe care vreau să vi le prezint:

Mască de păr cu ulei de cocos, banană și miere, pentru un păr lipsit de vitalitate 


Mod de preparare:


1. Se pune banana într-un bol și se pisează până când devine o pastă;
2. Se adaugă o linguriță de ulei de cocos și două lingurițe de miere, după care se amestecă;
3. Cu ajutorul unei pensule, se aplică această mască pe păr, de la rădăcină până la vârfuri;
4. Se lasă să acționeze între 30 de minute și două ore, în funcție de timpul care vă stă la dispoziție;
5. Ca un ultim pas, se clătește părul cu apă călduță și se spală cu șampon. 

Este recomandat ca pentru efecte vizibile, această mască să se folosească, dacă se poate, chiar și o dată pe săptămână. 

Mască de păr cu ulei de cocos, aloe vera și ulei de rozmarin, pentru creșterea părului

Mod de preparare:

1. Se pune o linguriță de ulei de cocos într-un bol, peste care se adaugă o linguriță de gel de aloe vera;
2. Se adaugă, mai apoi, cinci-șapte lingurițe de ulei de roz marin esențial;
3. Se amestecă ingredientele și se aplică pe păr pentru 15 minute, masând zona rădăcinilor pentru o absorbție mai bună;Pentru un păr des, lung și fortificat se recomandă aplicarea acestei măști o dată pe săptămână.

Mască de păr cu ulei de cocos și lămâie, pentru eliminarea mătreții 

Mod de preparare:

1. Se pune zeama de la o lămâie într-un bol;
2. Peste aceasta se adaugă o lingură de ulei de cocos;
3. Se aplică pe scalp prin mișcări circulare și se lasă să acționeze 15 minute.

Pentru prevenirea mătreții și alte probleme ale scalpului, se recomandă folosirea acestei măști o dată pe săptămână.

Voi cum folosiți uleiul de cocos? Pentru ce măști optați pentru a mențiune sănătatea scalpului, dar și a părului vostru?
Comentarii

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Am/ N-am

Astăzi am revenit cu ceva diferit!
Enjoy!

1. Am/ N-am citit o carte de Roald Dahl.
 N-am. Nu am citit nicio carte de la acest autor, însă din câte știu scrie mai mult literatură pentru copii. Nu este exclus faptul că vreau să încerc cărțile lui, dar nu în limba română, ci în limba engleză.

2. Am/ N-am citit cărți 14+.
 Am. Ținând cont că am depășit de mult această vârstă, răspunsul este evident afirmativ. Nu am ținut niciodată cont de vârsta care era menționată pe copertă, deoarece gândirea mea înclina mereu spre ceva matur.

3. Am/N-am citit o carte pe care am judecat-o după coperta acesteia.
N-am. De obicei, îmi place ca biblioteca mea să fie cât mai colorată și să cuprindă cărți frumoase din punct de vedere interior, nu din punct de vedere exterior. Totuși, coperta atrage într-un anumit fel cititorul.

4. Am/N-am citit o carte în altă limbă decât engleza și româna.
N-am. De obicei, citesc foarte mult în română, pentru că așa lecturarea cărților este mai rapidă, iar într-un timp cât mai…