Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...

Fii o influență pozitivă pentru micuțul tău


Bună, dragii mei! Articolul de astăzi nu va fi o recenzie de carte sau de produs, nu va fi nici un articol informativ, ci, din punctul meu de vedere, va fi un articol mai diferit. Un articol pe care l-am gândit de mult timp, ideea în sine venindu-mi stând și analizând puțin mediul familial, dar și oamenii din jur, în special copiii. 

Vă întrebați despre ce este vorba și ce v-am pregătit mai exact? Sper din tot sufletul ca mulți dintre voi să rezoneze cu acest articol și, mai mult decât atât, să ajungă cât mai departe. Nu va fi cel mai lung articol, sau așa cred, dar va fi un articol care vizează foarte mult partea sentimentală, respectiv partea educațională. 

Pentru mine, este un articol important, scris din suflet pentru alte suflete! 

Pentru a nu lungi foarte mult acest articol, o să trec cumva direct la subiectul care vizează partea de influență și anume influența pe care o au părinții, rudele, apropiații în viața celor mici. 


Vreau să abordez acest subiect nu doar la nivel general, ci și la nivel personal, cu exemple relevante din viața de verișoară mai mare a unui băiețel de șapte ani. Și mai mult decât atât, vreau ca acest subiect să cuprindă nu doar vârsta celor micuți, ci și momentul în care aceștia trec printr-o schimbare de la mediul preșcolar la mediul primar. 




Mai explicit, astăzi vreau să vă vorbesc despre trecerea de la grupa pregătitoare sau, cum este numită mai nou, grupa zero, ceea ce din punctul meu de vedere este o asociere invalidă, la clasa întâi. Protagonistul acestui subiect este atât verișorul meu, cât și toți copiii și părinții care se identifică cu această situație. 


De ce sunt eu conștientă și de ce ar trebui să fie conștienți toți părinții sau cei care au în grijă micuți cuprinși cu vârste între 5 și 7 ani? Sunt conștientă de faptul că trecerea aceasta de la grădiniță la învățământul primar este destul de grea pentru ei, în condițiile în care schimbările nu încetează să apară. Educatorii nu mai sunt și apar învățătorii, apar în mod automat calificativele care au rolul de a evalua performanța micuților, respectiv cunoștințele pe care aceștia le dețin. 


De cele mai multe ori, aceste schimbări nu sunt întâmpinate neapărat cu brațele deschise de către micuți. Aceștia vor fi mult mai solicitați, iar timpul pe care îl vor avea la dispoziție pentru joacă va fi limitat. 


Nu sunt rea, ci doar realistă când afirm faptul că sistemul în ceea ce privește învățământul din România nu este neapărat cel mai favorabil. Atât cadrele didactice, cât și informațiile puse la dispoziție prin prisma manualelor vin ca un sprijin pentru micuț, însă nu-l pot influența pe acesta într-un mod major. Dacă acesta va fi sau nu pasionat de un anume subiect va dori să se informeze mai mult, fără a implica prea mult învățătorul. 


Schimbarea și adaptarea lui la un nou mediu depinde în totalitate de noi, cei apropiați sau de părinți. Și mai ales de părinți. 


Cu toții suntem conștienți de asta, nu-i așa? Ei bine, sunt sigură că și tu ești de acord cu mine. Doar analizând din umbră și petrecându-mi timp cu verișorul meu am realizat o sumedenie de lucruri pe care vreau să le împărtășesc cu voi și sper să fim pe aceeași lungime de undă până la capăt. 


În cele ce urmează, așadar, vreau să vă spun cum consider eu că se poate comporta un apropiat sau părinții pentru a fi o influență pozitivă asupra micuților. Vreau să împărtășesc cu voi câteva idei esențiale, dar și câteva activități pe care fiecare dintre noi le-am putea întreprinde, dacă am acorda mai mult din timpul nostru și nu am fi mereu pe fugă, împreună cu micuțul sau micuții din jurul nostru. 

Mai puțin televizor și internet, mai mult timp alături de micuțul tău


Din câte am observat și din câte mi-au comunicat anumiți părinții, copiii tind, adesea, să se uite foarte mult la televizor. Evident, fiecare dintre noi mai aveam momente când suntem interesați de noutăți, însă pentru un copil, timpul petrecut în fața televizorului ar trebui să se rezume undeva la maxim două ore pe zi. 

Din punctul meu de vedere, chiar și două ore este destul de mult. Este adevărat, prin prisma desenelor care au diferite morale, copiii pot învăța multe, însă, în zilele noastre, nici măcar desenele nu mai sunt ceea ce au fost cândva. Dimpotrivă, uneori te miri cât de subtile sunt anumite scene ale anumitor episoade și mai că-ți vine să nu mai pornești televizorul niciodată. 

Ceea ce aș încuraja eu în această direcție, dacă optați pentru varianta program la televizor două ore sau mai mult, este să căutați acele programe cu desene animale în limba engleză, maghiară sau rusă. Este important pentru micuț să-și dezvolte anumite abilități, chiar dacă, în primă instanță, s-ar putea să nu înțeleagă absolut nimic. 

Asocierile pe care, însă, copiii tind să le facă prin prisma imaginilor pe care le vizualizează sunt de necrezut, astfel că, unui copil, îi va fi mult mai ușor să învețe o limbă străină, decât unui adult trecut de o anumită vârstă. 

Aceeași premisă este valabilă și pentru partea de internet. Cu o tehnologie atât de dezvoltată, uneori nici nu se mai optează pentru televizor, ci copilului i se oferă telefonul mobil sau tableta de unde își poate selecta singur videoclipurile pe care vrea să le vadă. 

Nu aș merge, totuși, atât de departe, ci aș selecta eu desenele sau alte videoclipuri potrivite pentru o vârstă atât de fragedă. De ce? Pentru că în acest fel pot contribui la educația micuțului, oferindu-i, involuntar, posibilitatea de a-și dezvolta abilități care îmbrățișează partea de învățare. 

De ce aș spus, în altă ordine de idei, că aș contoriza eu tot? Pentru că în acest fel, pot fi alături de el. Îmi pot petrece mai mult timp cu el, ajutându-l în acest fel să-și îmbunătățească capacitatea și abilitățile de comunicare prin prisma întrebărilor care pot fi puse pe parcurs. 

Chiar dacă această parte vine cu avantaje, cea mai prielnică variantă ar fi să ne răpim mai mult din timpul nostru și să mergem cu micuțul la teatru sau, de ce nu, la un film. Să construim și să clădim momente de neuitat, amintiri. Să avem un impact pozitiv asupra micuțului. Să eliminăm din orele petrecute în fața ecranului televizorului sau telefonului și să ieșim la o plimbare, în parcul de distracții sau pur și simplu în fața blocului sau a casei pentru a-l ajuta pe micuț să se integreze mai ușor în societate, pentru a-l ajuta să-și facă conexiuni. 

Spun asta pentru că, de cele mai multe ori, vecinii au copii de aceeași vârstă și în acest mod, micuțul tău se va adapta altfel în mediul de învățământ primar știind să are câteva cunoștințe și prieteni cu care își poate petrece timpul. 

Fii tu schimbarea de care acesta are nevoie și alege să reduci din orele petrecute la calculator sau în fața televizorului, pentru că aceasta este o variantă de așa da

Citește-i și învață-l să citească



Unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre această trecere de la grădiniță la învățământul primar este ca micuțul tău să știe să citească. 

Trăim efectiv într-o eră a competiției, în acei ani în care tehnologia ne permite să facem atât de multe lucruri. Trăim acele vremuri în care avem totul la dispoziție, însă de prea puține ori ne dăm interesul pentru ceea ce am putea face noi și nu tehnologia. 

Este adevărat, micuțul tău poate viziona desene animate. Se poate uita la diferite videoclipuri, însă dacă copiii au o capacitate aparte de a percepe și învăța lucrurile, de ce să nu dezvoltăm și să nu contribuim și noi? De ce să lăsăm doar tehnologia să-și pună amprenta în această direcție?

Pentru că știm cât de important este impactul pe care îl are un părinte sau un apropiat în viața unui copil, pentru că suntem conștienți de faptul că totul pornește de la puterea  exemplului, astăzi vreau să-ți spun că aș fi mai mult decât încântată dacă ai opta pentru variante sigure prin care micuțul tău poate învăța. Și te implică, bineînțeles, și pe tine. 

Tocmai de aceea, consider că este primordiar să-i citești copilului tău și să-l înveți să citească, pentru că alta va fi satisfacția în momentul în care vei observa că se descurcă singur. 

Dacă simți, însă, că ai nevoie de ajutor în această direcție, dacă nu ești neapărat un adept al cărților, dar îți dorești să deții și să achiziționezi cât mai multe pentru micuțul tău, librăria Caroca îți vine în ajutor prin multitudinea de cărți pentru copii și pentru adolescenți pe care o are. 

Librăria Caroca a venit și în ajutorul meu, pentru că și eu la rândul meu, am vrut să vin în ajutorul vărului meu care, odată cu începerea noului an școlar, a trecut de la grupa pregătitoare, la clasa I. 

În acest sens, în materie de citit, am ales pentru el o cărticică tare simpatică de care a fost mai mult decât încântat. Am ales pentru el cărticica Nu vreau reguli, pe care a și început să o citească. 


Consider că librăria Caroca este varianta potrivită, deoarece varietatea de cărți pentru copii este atent selectată, cărțile fiind pe categorii de vârstă. Mai mult decât atât, fiecare cărticică în parte îmbină atât partea de scris, cât și partea coloristică și de imagini, care vine în ajutorul micuțului, permițându-i să înțeleagă subiectul cărții mult mai bine. 

Mai jos o să vă las câteva fotografii cu verișorul meu pe care am încercat, doar am încercat, să le realizez. Știți cât de greu este să faci fotografii unui copil care este extrem de entuziasmat? Și cel mai important, este entuziasmat când vine vorba despre cărți! 






Și dacă am ajuns până aici, cărticica Nu vreau reguli, care cuprinde o povestioară, în cadrul căreia sunt inserate și câteva sfaturi în direcția depășirii provocărilor copilăriei, nu este singura pentru care am optat. Am vrut să pun puțin la încercare nu doar partea de literatură, ci și partea de matematică. 

Astfel, am ales pentru el și  Adunarea, câteva fișe refolosibile care înglobează calcule matematice. Aceste fișe vin, de asemenea, însoțite și de o cariocă, astfel că pot fi folosite imediat, indiferent de locul în care te afli cu micuțul tău. 





Verișorul meu, Darius, n-a mai stat pe gânduri și a și început să calculeze, de cum a văzut ce a primit. Atât de mult entuziasm și bucurie nu am mai văzut. Și, totuși, vorbim aici despre activități care implică partea școlară. 

Ca urmare, librăria Caroca va fi alături de tine și îl va ajuta pe micuțul tău în dezvoltarea pe acest plan! 


Alege să contribui la integrarea micuțului tău în societatea! Alege înțelept, fii alături de el și ajută-l să facă față mai ușor schimbării sau trecerii de la grădiniță, la învățământul primar. 


Tu știai că librăria Caroca îți vine în ajutor oricând? 

Comentarii

  1. Sincer, din părerea mea proprie, copiii din ziua de astăzi au prea multă libertate nejustificată. Nu știu. Prea mult internet, prea multe „mofturi” făcute... Poate-s deplasat, dar îți spun din ce am văzut în jurul meu și din modul în care planez situația pentru când aș fi eu tătic. Dar, na, fiecare cu „regulile” sale. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmmm. E adevărat. Au foarte multe la dispoziție. Depinde și de părinți și de influențele din jur. De obicei, astea îi conduc spre un drum sau altul.
      Să nu mai spun de puterea exemplului.

      Ștergere
  2. Fetița mea citește, îi place. Nu știam de această librărie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag! Sigur pe găsi ceva pe placul fetiței tale.

      Ștergere
  3. Foarte interesante aceste lecturi, copilașii au nevoie de astfel de activități pentru o dezvoltare optima

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceste lecturi le voi lua si eu pentru nepotica mea, tocmai a intrat in grupa pregatitoare si este tare incantata si doreste sa invete cat mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bune recomandările! În rest, sunt mylți factori care contribuie la formarea copilului în perioada aceasta pe care ai abordat-o. Sunt multe de spus!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineînțeles. Mi-ar fi trebuit pagini întregi să surprind tot.

      Ștergere
  6. Din clasa pregatitoare (clasa zero) elevii sunt supravegheati și indrumati de catre un profesor pentru inv. primar (invatator) pana în clasa a IV-a inclusiv- adică timp de 5 ani! Dacă nu există o legătură strânsă între familie și cadru didactic, copilul va avea de suferit, la un moment dat. Minuate recomandarile făcute! Am să le transmit mai departe elevilor mei! Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, cred ca-i important să le cumpărăm copiilor materiale educative. Pe de alta aprte, dacă adultii din jurul lor nu folosesc carti (pt a le citi), nici ei nu o vor face. Puterea exemplului e graitoare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt foarte multe lucruri de punctat cand vine vorba despre acest subiect. Copiii au nevoie de exemple bune, mereu tind sa facă ceea ce au vazut sau au fost învățați

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte utile aceste sfaturi, eu sunt de acord cu puțin televizor si mai multa educație, fiind si cadru didactic.

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu ma straduiesc cat pot de mult sa respect aceste reguli! Telefonul il primeste doar cu portia, in rest stam cat mai mult pe afara

    RăspundețiȘtergere
  11. Si baietelul meu a inceput sa adore sa ii citesc. Ii plac cartile ilustrate si cautam tot timpul ceva nou.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cartile sunt cele care atarg prin culaore si continut atunci cand cei mici incep sa le descopere.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este foarte important sa ii imprietenim cu cartile. Noi avem casa plina, iar cei mici sunt tare incantati de ele.

    RăspundețiȘtergere
  14. Este important sa avem grija si de cei mici si sa invatam sa-i ascutam. Imi place sa cred ca sunt un exemplu bun, desi si eu am mici lipsuri. Oricum carticelele sunt de apreciat si lucrez si eu cu ea oricat de des pot

    RăspundețiȘtergere
  15. Nepoata mea e clasa zero, dar încă nu avem probleme. Totuși, cu telefonul e jale...

    RăspundețiȘtergere
  16. O, da! E foarte buna ideea, mai ales ca cei mici au tendinta de a ne imita, de a lua de bun ceea ce vad la noi.

    RăspundețiȘtergere
  17. Doua ore maxim de tv mi se pare potrivit daca are alte activitati pe langa sau are cu cine sta. Daca sta "inchis in casa" doar si nu are voie tv..
    O idee buna consider a fi si puzzleurile. Poate fi practicat in doi sau mai multi si este distractiv!

    RăspundețiȘtergere
  18. E bine sa ii inspiram pe cei mici intr un mod pozitiv si placut. 😘😘

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Am vizionat Split. Ce impresii mi-a lăsat?

Split. Impresii. Parcă mă aflu mereu într-o continuă căutare. De această dată, m-am gândit să aleg un film, pe care să nu-l vizionez doar de dragul de a mai adăuga încă un film pe care să îl trec alături de altele.  Având puțin timp liber, dar fiind, totodată, puțin obosită, aveam nevoie de ceva care să mă țină trează, să mă facă să vreau să continui ce am început.  Întâmplător, cu ceva vreme în urmă am dat peste o secvență din acest film Split . Din câte știu eu, acest film a fost creat după cartea Mințile lui Billy Milligan . Nu știu dacă este adevărat, însă la baza acestora se află un personaj care suferă de personalitate multiplă.  Evident, subiectul este unul sensibil și de aceea am decis că acesta este filmul pe care trebuie să îl vizionez. Ca personaj principal îl avem pe actorul  James McAvoy , care îl film se prezintă sub numele de Kevin Wendell Crumb .  Acesta a fost diagnosticat ca având personalitate multiplă sau, din câte am înț...

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor! În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One , un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor. Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces. Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil. Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun ...

Blogatu.ro împlinește 11 ani de activitate

Când simți că ai ceva de spus și consideri că unele dintre gândurile tale ar putea fi idei folositoare pentru alții, alegi să împărtășești aceste gânduri în mediul virtual, creându-ți un blog, o pagină unde să te exprimi și unde să fii înțeles.  Un blogger reprezentativ în acest sens, care a ales să împărtășească cu noi idei care să ne ajute în viața de zi cu zi este Marius Călugăru . De aceea, vă anunț cu drag că Blogatul.ro împlinește 11 ani de activitate. A trecut mult timp de când a fost postat primul articol pe site și acest timp a adus cu el perfecționarea. Ce m-a impresionat cel mai mult pe mine? Care a fost articolul care mi-a atras cel mai mult atenția? Articolul Cum am slăbit 31 de kg în 12 luni fără dietă - 7 pași pentru o slăbire sănătoasă este cel care m-a intrigat cel mai mult. Știu că trăim într-o țară în care ne confruntăm tot mai mult cu kilogramele în plus, România fiind printre primele țări în care mâncarea nesănătoasă și grasă aduce urmări nefa...