Treceți la conținutul principal

Recenzie - Discreție garantată (Volumul I) de Alex Turner


Poate erau destinaţi să fie împreună. Poate era un plan ancestral ce-i aducea unul lângă altul sau, dintr-o altă perspectivă, un joc de zaruri, aleatoriu, nimic altceva decât o glumă a Universului.
Alex și Amelia. El scriitor, ea escortă. Două destine intersectate în trecut, o iubire crudă, nedigerată de rațiune, ce renaște printre amintiri anapoda, printre clipe neobișnuite, dar sub o singură deviză: orice poveste merită o carte.
Va putea Alex să treacă peste prejudecăți și să creioneze povestea reală a acestei femei?
Multe vieți răscolitoare rămân nepovestite. Acesta este pilonul de sprijin al noului roman „Discreție garantată” de Alex Turner, un roman care ne învață că prejudecățile și ideile preformate pot distruge vieți.
Știi acel moment când imaginea unui om îți rămâne pe retină și de fiecare dată când închizi ochii o vezi fără să-ți dai seama? Pe Amelia nu o poți uita. Și nu o uiți pentru că trebuie să afli care e adevărul despre sentimentele pe care ți le trezește.
Cine e fata asta? Te provocăm să afli povestea Ameliei!

"Când miezul nopții a bătut
În râs de punem o-ntrebare:
Anume ce-ntrebuințare
I-am dat noi zilei ce-a trecut?"

Bookzone mi-a pus la dispoziție, și de această dată, o lectură, pentru care deși nu manifestam interes, mi-a tras cu ochiul în momentul în care am văzut-o stând alături de celelalte cărți pe noptieră. 
În acest mod, am avut posibilitatea de a descoperi povestea dureroasă din spatele paginilor a unei protagoniste care știe foarte bine cum se prezintă în prezent și, la fel de bine, știe ceea ce a fost și ceea ce nu va mai fi. 

Discreție garantată, așadar, se poate defini ca fiind un volum de carte lejer și totuși, cu o morală destul de bine fixată. O morală puternică despre care nu aș vrea să vă comunic prea multe și vă spun și motivul pentru care am ales să abordez situația astfel. În momentul în care alegi să citești o carte, despre care, poate, nu știi prea multe detalii, alta va fi satisfacția când parcurgi traseul de unu singur, fără prea multe indicii din exterior. Singurele indicii de această dată, trebuie să fie doar cele pe care autorul Alex Turner le oferă.

El știe să îmbine foarte bine subtilitatea cu acea notă a tristeții, dar și a realității, motiv pentru care Discreție garantată se dovedește a fi o surpriză literară.

Nu pot să spun, însă, prea multe despre complexitate. Eu, ca cititor, prefer mereu detaliile. Îmi place să aflu cât mai multe informații despre personaje, despre situația lor, pentru că în acest fel, s-ar putea să mă identific cu vreun personaj anume. Descrierea făcută protagoniștilor din această carte nu este extrem de amplă, autorul oferindu-ne posibilitatea de a afla mai multe detalii despre Amelia, ci nu despre Alex.

Înțeleg într-un fel abordarea, cu atât mai mult cu cât, pe parcursul întregii cărți, accentul este pus în mare parte pe experiențele Ameliei, respectiv pe cine a fost ea în trec și cine este acum.

Trecerea aceasta de la trecut la prezent și invers mi se pare de apreciat și, sincer vă spun, o consider ca fiind necesară, o trecere fără de care cursivitatea poveștii ar fi fost altfel sau nu ar mai fi fost cursivitate.

În esență, însă, Discreție garantată este un cumul de experiențe, o fărâmă din trecutul dureros al Ameliei, dar și un avertisment și o înștiințare că mereu există variante.

Ceea ce îți rămâne ție de făcut este să asiști atât la o poveste care te va purta de colo-colo, cât și la o decizie importantă. A cui decizie? Decizia lui Alex. Va scrie al o carte despre ceea ce este Amelia? O să apară pe parcurs o sumedenie de întrebări, însă răbdarea, ca de fiecare dată, este cheia care va rezolva și va elucida orice incertitudine.

"Tu poate vrei să pari altcineva, dar ochii tăi îmi vor spune mereu adevărata poveste."

Emoții peste tot și o poveste halucinantă, asta caracterizează volumul de carte Discreție garantată.

Tu ești pregătit să aflii povestea Ameliei?

Mulțumesc, Bookzone.ro pentru exemplarul oferit spre recenzare! Nu uitați că aici găsiți o gamă largă de cărți, din toate domeniile!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…