Treceți la conținutul principal

Librăria Caroca - cărți pentru copii și adolescenți


Zilele trecute vă vorbeam despre un subiect extrem de important, din punctul meu de vedere, un subiect pe baza căruia am dezvoltat tema lecturii și a influenței pe care părinții și nu numai o pot avea supra copiilor. 
Tot în acel articol, pe care îl găsiți aici, v-am vorbit și despre o librărie online. Librăria Caroca. O librărie de suflet care ne pune la dispoziție o gamă variată de cărți adresate copiilor și adolescenților. Și chiar dacă vârsta adolescenței a trecut pentru mulți cititori, Librăria Caroca este potrivită, deoarece am observat că nu doar adolescenții citesc cărți adresate lor, ci și tu poate, ca cititor, trecut de o anumită vârstă, preferi, din când în când, să te delectezi cu o lectură mai ușurică din punct de vedere al stilului de  scriere. 

De altfel, mulți dintre noi, în virtutea vârstei, optăm și astăzi pentru cărțile pentru copii, tocmai pentru că ochiul nostru este atras de imaginile și de coloristica cărților. Sau, pur și simplu, uneori, ne-am săturat de lecturile serioase și preferăm să ne avântăm în lecturi dedicate anumitor categorii de vârste, pentru a vedea firul epic al poveștilor, dar și morala care, de fiecare dată, în cărțile pentru copii este prezentă.

Chiar și eu dețin cărți pentru copii! Și nu mi-e rușine să afirm acest lucru, pentru că odată testată, să zic așa, lectura, pot spune dacă o pot da sau nu mai departe. Citind și asigurându-mă că cel căruia vreau să i-o dăruiesc o va înțelege, ușurez munca micuțului. Ușurez munca verișorului meu, de exemplu, care s-a bucurat de minunățiile primite de la Caroca. Reacția lui poate fi observată tot în articolul de săptămâna trecută, unde v-am prezentat câteva fotografii cu acesta sau, mai bine zis, câteva încercări, pentru că este destul de greu să-i spui unui copil să stea la poză, mai ales când se bucură de ceea ce a primit. 

După cum am menționat și anterior, așadar, pe Caroca.ro puteți găsi cărți pentru copii și adolescenți și îmi place atât de mult faptul că aceștia au și opțiunea de selectare a categoriei de vârstă. Îmi place faptul că, pentru fiecare carte sau joc în parte, este specificată vârsta. Astfel, în momentul în care te gândești să achiziționezi ceva pentru micuțul tău, prin această variantă, poți fi sigur/ă că nu ai luat ceva nepotrivit, cel puțin pe parte de vârstă.

Ce îmi place mie la Caroca.ro?

Ei bine, există o sumedenie de elemente care mă încântă atunci când vine vorba despre această librărie online. Ce-ați zice, așadar, să le luăm pe fiecare pe rând? Vreau să vă prezint câte un aspect pe care eu îl apreciez, dar și motivul pentru care fac acest lucru.

Au opțiunea Grupe de vârstă - această secțiune ne oferă posibilitatea de a alege un cadou, un joc sau o carte potrivite celui căruia vrem să i-o dăruim. În acest sens, avem mai multe posibilități. Varianta Bebe, varianta Preșcolari, care, de asemenea, cuprinde categoria 1-2 ani și 3-5 ani, varianta Școlari împărțită în 6-8 ani, 9-12 ani, respectiv 12-15 ani și, nu în ultimul rând, secțiunea pentru adolescenți, cu cărți aferente acestei categorii de vârstă. 

Editurile sunt alese cu grijă - partea aceasta de selecție a editurilor cu care vrei să lucrezi mi se pare extrem de importantă. Apreciez această secțiune foarte mult pentru că ea ne pune la dispoziție nu doar o varietate de cărți, ci o varietate de cărți diferite, concretizate pe anumite domenii și subdomenii. 
În acest sens, Librăria Caroca lucrează cu următoarele 10 edituri:
- Frontiera
- Casa
- Nemira
- Humanitas
- Cartemma
- ALL
- Univers
- Corint
- Crișan
- DPH

Adaugă mereu cărți noi - chiar dacă este o librărie la început de drum, evoluția deja se observă, prin suplimentarea, dar și adăugarea de titluri noi atât pentru copii, cât și pentru adolescenți. Astfel, chiar dacă nu ai găsit un titlul care să atragă momentan, nu uita că Librăria Caroca este în plină dezvoltare. Mai încearcă o dată peste puțin timp, atunci cu siguranță îți va atrage ceva atenția. Deși, trebuie să recunosc, există multe cărți care-ți fură ochii încă de la primul contact.

Dispun de o secțiune care vizează partea de știință - pentru cei mici, această parte este extrem de importantă, deoarece, la vârste foarte fragede, curiozitatea invadează conștiința, iar copiii devin foarte intrigați de tot ceea ce ține de această sferă. 

Prin intermediul acestei secțiuni poți hrăni curiozitatea micuțului tău, cu atât mai mult cu cât aici găsești atât cărți, cât și activități care pot să mențină sau să crească capacitatea de învățare. 

Dispun atât de cărți, cât și de activități interactive, respectiv jocuri special create pentru dezvoltare - mi se pare esențial ca librăriile să dispună și de diferite activități care să-i antreneze pe micuți, nu doar de cărți. Da, acestea pot facilita procesul de învățare, formându-i pe micuți, însă, la fel de bine, această caracteristică poate fi atribuită și jocurilor educative. 

Reducerile sunt prezente - în momentul în care anumite cărți sau edituri dispun de reduceri, fie ele de 10%, 20%, 30% sau chiar 50%, majoritatea dintre noi vom fi tentați să găsim ceva de care să ne bucurăm din acea gamă de cărți sau activități. 
În prezent, Caroca.ro are o reducere de 30% la Editura Nemira disponibilă pe site. Nu stați prea mult pe gânduri, stocul se epuizează repede! Ah, da, și nu uitați să prindeți noutățile apărute în materie de exemplare de cărți! Fuguța! Fuguța! 

Transportul este gratuit la comenzi mai mari de 100 lei - ce poate fi mai frumos decât transportul gratuit? Eu când aud sau când văd aceste două cuvinte magice, instant deschis browser-ul și caut! De cele mai multe ori, găsesc ceea ce îmi trebuie și nu plătesc nici transport. 
Vouă cum vă sună această idee de transport gratuit la comenzi de peste 100 lei?

Este disponibilă secțiunea de blog - blogul este extrem de important, deoarece, prin intermediul lui, poți împărtăși diverse idei cu cititorii, îi poți ajuta și, nu în ultimul rând, îi poți îndruma spre alegea corectă! 
Iubesc faptul că Librăria Caroca dispune și de această parte și, mai mult de-atât, pe blog este prezent un articol intitulat Stadii ale cititului, unde puteți afla mai multe informații despre acest subiect. 


Bineînțeles, să nu mai spun de prețurile accesibile pe care le au, dar și de oamenii care se află în spatele acestui proiect! Împreună cu Librăria Caroca ne putem dezvolta pe noi, dar și pe micuții de lângă noi prin intermediul a ceea ce suntem sau urmează să devenim. 

Tu de unde achiziționezi cărți pentru micuțul sau micuții tăi? Știai de această librărie?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Confesiunea unui preot de Sierra Simone - Impresii

Editura: Bookzone
An apariție: 2019
Autor: Sierra Simone
Număr de pagini: 352


Nu vrem să îți creăm așteptări false. În Confesiunea unui preot nu vei găsi o mărturisire religioasă și nici calea spre mântuire. Dar ce vei găsi, cu siguranță te va lua pe nepregătite! Tabuul este dus la un cu totul alt nivel, scenele erotice sunt desprinse din cele mai întunecate fantezii, dar condimentul esențial, în cele din urmă, este povestea unică de iubire, o iubire interzisă. Tyler are 29 de ani, este preot și are parohia lui de 3 ani. A jurat celibat și legământ față de Dumnezeu și de atunci a reușit să-și înfrâneze toate pornirile omenești. Până apare EA. Poppy. O tânără cu buzele roșii, senzuale, ce-i fură mințile pe nevăzute. La propriu. În confesional. Când iubirea vine îmbrăcată în ispită, cum poți să-i reziști? 

Dragii mei, Bookzone vine, de această dată, în întâmpinarea noastră cu o premieră. Cu prima carte tradusă! Este vorba despre Confesiunea unui preot, o carte asupra căreia și în momentul de…

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor!

În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One, un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor.Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces.

Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil.

Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun eu oare? Sunt…

Recenzie - Minunea de R.J. Palacio

Editura: Arthur
Autor: R.J. Palacio
Număr de pagini: 336
Colecția: Cărțile de aur ale copilăriei„Nu vă voi descrie cum arăt. Indiferent ce grozăvie v-aţi imagina, probabil că este mai rău.“
August Pullman este un băiat de zece ani care a avut ghinionul de a se naşte cu o teribilă diformitate facială. Pentru a-l proteja de privirile şi vorbele răutăcioase ale oamenilor, părinţii săi îl educă acasă, dar într-o zi hotărăsc că a venit vremea ca Auggie să meargă la şcoală.

Minunea este o poveste emoţionantă despre curaj şi bunătate, despre integrare şi acceptare, scrisă cu sensibilitate şi umor. „Nu judeca după aparenţe" pare să fie ideea de la care porneşte R.J. Palacio, iar una dintre cheile de lectură este dată de replica vulpiţei din Micul prinţ: „Nu poţi vedea bine decât cu inima. Esenţialul e invizibil pentru ochi."Cine s-ar fi gândit că, de fapt, o carte dedicată copiilor nu este doar o carte pentru acei copii care se remarcă prin vârstă? Cine s-ar fi gândit, măcar o clipă, că…