Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, tot...

Mindfulness de Ed Halliwell - Cum să trăiești bine dând dovadă de atenție


An apariție: 2016
Autor: Ed Halliwell
Categoria: Dezvoltare Spirituală
Editura: ACT ȘI POLITON
Număr de pagini: 256





Viața se întâmplă, dar ne alegem noi într-adevăr drumul? Și când ne facem alegerile, în ce măsură sunt ele alegeri înțelepte, care să ne exprime adevărata intenție? Mulți oameni își trăiesc viața în fiecare zi pe fugă, simțindu-se conduși în loc să țină frâiele. Ritmul vieții și numărul de lucruri pe care oamenii trebuie să le facă sau în privința cărora trebuie să se îngrijoreze constituie o cauză majoră a stresului, nefericirii și bolilor. Pe măsură ce oamenii devin mai stresați, capacitatea mentală scade – se simt copleșiți și nu mai pot gândi clar.
Ed Halliwell ne dezvăluie în lucrarea sa, secretele din spatele practicii mindfulness din ce în ce mai populare, împreună cu cele mai eficiente metode pentru atingerea stării de mindfulness.
Cartea de față este organizată ca un manual de antrenament, dus săptămână cu săptămână, fiecare dintre cele nouă capitole explorând aspecte ale stării de mindfulness. Sunt incluse exerciții-cheie, o prezentare generală a descoperirilor științifice care dovedesc beneficiile stării de minfulness, și studii de caz urmărind experiențele a patru persoane care au învățat să practice mindfulness în ultimii ani.
Este important să nu vă grăbiți să „obțineți” starea de mindfulness, căci aceasta nu poate fi obținută grăbindu-vă. Acesta este un antrenament în care nu sunteți încurajați să vă concentrați pe obținerea rezultatelor.

"Pe când aveam în jur de douăzeci și cinci de ani, am devenit foarte confuz. Munceam frenetic și duceam o viață hedonistă, încercând să reprim senzația supărătoare de îndoială că stilul de viață și cariera pe care le alesesem erau în dezacord cu valorile și aspirațiile mele. Căutam fericirea alergând după plăcere și poziție socială, dar cu cât mă străduiam mai mult să obțin mulțumirea sufletească, cu atât părea mai imposibil de atins.", acestea este paragraful care mi-a captat atenția, paragraful cu care m-am identificat în totalitate. Acesta a fost paragraful decisiv, momentul în care am fost convinsă de faptul că Mindfulness este, fără îndoială, cartea de care am nevoie. 

Uneori nu este nevoie de recomandări pentru a citi o carte. Uneori este nevoie doar de un citat, un paragraf care să-ți atragă atenția, așa cum a fost și în cazul acesta. Nu știam de existența cărții Mindfulness, până de curând. Dar și când am văzut-o, nu mi-a inspirat prea multe. Coperta nu prea era pe gustul meu, însă puțină atenție la detalii m-a condus spre răsfoirea în online a acesteia. Atunci, citind chiar primul paragraf din prima parte a cărții, am realizat că, de fapt, Mindfulness va fi cartea care mă va impacta într-un mod plăcut. 

Este adevărat, nu am împlinit încă vârsta de 25 de ani, însă relevanța cuvintelor scrise de autor, esența și profunzimea lor au aprins un beculeț ticăitor, care nici în momentul de față nu și-a pierdut din luminozitate, ci, dimpotrivă, aceasta este mult mai intensă. 

Am ales, așadar, Mindfulness, o carte pe care o iubesc. Declar cu cea mai mare sinceritate că nu eu am citit cartea, ci aceasta m-a citit pe mine. Cum? Prin intermediul unor secvențe definitorii, prin structură, dar și prin mărturii. Mindfulness m-a cucerit prin redarea experiențelor a patru oameni care au apelat la mindfulness, prin relevanță și realism, având, în același timp, un puternic efect de convingere. Pactul dintre mine și această carte a fost simplu. Te citesc și sunt convinsă că mă vei ajuta. 

Care a fost, totuși, prima mea intenție în ceea ce privește Mindfulness? Să o citesc în întregime într-o zi. Și chiar puteam să fac asta, dacă nu apărea conștientizarea. Mindfulness este, în cele din urmă, o carte nu foarte amplă și chiar dacă inițial voiam să o finalizez într-o zi sau câteva ore, brusc mi-am propus cu totul altceva, deoarece, după primele capitole, am realizat că am uitat de răbdare. 



Fără răbdare, aproape nimic nu este posibil. Aceasta este cheia multor reușite și tocmai din acest motiv, pentru că Mindfulness nu trebuie doar citită, ci și digerată, iar ideile aplicate, mi-am dat seama că este nevoie de timp pentru a înțelege esența care o alcătuiește. 

Dacă este să fac o retrospectivă, chiar dacă am citit cartea în decursul a aproximativ patru zile, în momentul de față, consider că puteam să o citesc mai încet. Chiar dacă am văzut lucrurile, am simțit ideile evidențiale și am pus în practică anumite exerciții, cărții Mindfulness trebuia să îi acord și mai mult timp. Eram curioasă, recunosc. Curioasă de experiența lui  Ann, a lui Andy, Catherine, respectiv Simion în legătură cu mindfulness-ul, motiv pentru care o să-mi fac timp să recitesc cartea. 

Cuvintele mele nu pot fi decât de laudă la adresa acestei cărți și tocmai din acest motiv este o reală plăcere pentru mine să împărtășesc câteva impresii despre carte cu voi. 
De reținut ar fi faptul că autorul, prin stilul lui, dar și prin informația pe care o transmite, care pentru mine a fost complet nouă, nu plictisește, ci stârnește interesul. Nu sunt adepta cărților de dezvoltare spirituală, pentru că întotdeauna mi s-a părut că acestea sunt mult prea generaliste. Mindfulness, însă, a rupt această barieră, calificându-se cu ușurință în topul preferințelor mele literare. 

O să vedeți în momentul în care o să parcurgeți paginile că Ed Halliwell este un adevărat maestru al stării de mindfulness, un autor echilibrat care nu dezvăluie nici prea mult, nici prea puțin, ci oferă exact doza de lectură și de informații necesară, oferindu-ți în același timp rolul de cercetător. De ce? Pentru că atunci când vrei să descoperi ceva ce ți-a stârnit interesul, cauți. 

Informația, exercițiile care se pot derula pe parcursul a opt săptămâni, dar și experiențele celor care au practicat mindfulness fac din această carte o adevărată esență a răbdării, a conștientizării, dar și a eficientizării lucrurilor din viața de zi cu zi.

"Mulți dintre noi trăim viața precum prietenul din această scenă: trăind fiecare zi pe fugă, simțindu-ne conduși în loc să ținem frâiele. Viața se întâmplă, dar alegem noi într-adevăr drumul? Și când ne facem alegerile în ce măsură sunt ele alegeri înțelepte, care să ne exprime adevărata intenție?"

Este o adevărată plăcere să te delectezi cu o astfel de lectură, dar și o reală provocare care constă în descoperirea unei versiuni mai bune a ta. O versiune cumpătată, răbdătoare și echilibrată care să facă față tuturor provocărilor vieții. 

www.mindful.org


Într-o lume în care stresul este pretutindeni pentru că nu știm cum să-l diminuăm, într-o eră în care graba este la ordinea zilei, Mindfulness este o metodă de evadare, o lecție pentru toți aceia care, de multe ori, acționăm fără să cântărim lucrurile. Chiar dacă de cele mai multe ori este extrem de ușor să vedem partea goală a paharului, Ed Halliwell ne învață cum să vedem binele, unde să-l căutăm și, cel mai important, cum să-l practicăm, tocmai pentru a ne simți împliniți cu noi înșine. 

"Observăm cum creează stres întreprinderile noastre greșite - o tensiune între felul în care sunt lucrurile și cum le percepem noi în mod greșit, sau cum am vrea să fie ele. Acest stres produce gânduri involuntare care se învârt de jur-împrejur, reaprinzând senzații neplăcute și ducând la chiar mai multe gânduri - un cerc vicios care continuă să ne atragă în reacții și distracții."

Dacă și tu ești mereu pe fugă, iar timpul în loc să-ți fie prieten, îți este dușman, cu certitudine această carte este pentru tine. Și ține minte, nu te grăbi. Acordă-ți timp, meditează și pune în practică tot ceea ce ai citit. 



Eu categoric voi căuta un curs de mindfulness, pentru că-mi doresc foarte mult să pot gestiona de fiecare dată situațiile exact așa cum trebuie, ci nu raportându-mă la primul impact pe care acestea îl au asupra mea. 

Dragă cititorule, nu doar că îți recomand această carte, ci te și provoc să o citești! Dacă o să-ți placă Mindfulness, recitește-o! Dacă nu o înțelegi, recitește-o! Oricum ar sta lucrurile, asigură-te că ai înțeles-o în esență, ci nu la suprafață. 

De asemenea, țin să mulțumesc foarte mult editurii Act și Politon pentru exemplarul oferit spre recenzare! Mindfulness poate fi achiziționată cu doar un click aici

Lectură plăcută! 

Comentarii

  1. Suntem într-o agonie continuă: să facem cât mai multe lucruri deodată, să avem succes în carieră, să obținem cât mai mulți bani, dar uităm esențialul vieții, uităm să fim noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna foarte interesante ideile din carte. Intr-adevar, si eu simt ca sunt intr-o fuga continua...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ți-o recomand cu mare drag! Sunt sigură de faptul că ți-ar plăcea!

      Ștergere
  3. Pare o carte interesantă. Chiar dacă nu e genul meu de lectură zilnică, trebuie să o trec pe lista de dorințe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să știi că uneori mai avem nevoie și de lecturi de acest gen. Uneori chiar ne trezesc la realitate.

      Ștergere
  4. La urmatoarea mea comanda, o voi lua si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit cateva despre acest subiect, chiar ma intereseaza cartea!

    RăspundețiȘtergere
  6. In cazul cartilor similare acesteia imi rezerv ceva mai mult timp pentru ca de obicei recitesc capitole, asta ca sa nu spun de cate ori ma intorc la anumite pagini. Dupa ce termin de citit toata cartea imi iau o pauza de 1-2 saptamani si pe urma o citesc iar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e. Necesită un anumit timp de procesare. Informația nu poate fi citită și atât.

      Ștergere
  7. Pare o carte foarte interesanta. Nu am citit impresii pana acum despre ea dar mi-ai stranit interesul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aș vrea să citesc și eu această carte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt utile cartile de acest gen. Uneori, chiar simti ca ai nevoie de ceva ca mindfulnessul si atunci, este bine sa ai cartea la indemana. Altfel spus, "de la ficap vine totul" :)
    Mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Suntem in secolul vitezei si tot timplul suntem in contra timp.Cel putin mie una nu imi ajunge niciodata si mereu sunt pe fuga

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, pentru mulți dintre noi este adevărată această premisă.

      Ștergere
  11. O carte pe care mi-ar placea si mie s-o citesc. Sunt sigura ca ar fi pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am patit si eu ceva asemanator cu o carte tare draga mie. Una ce m-a facut sa vad altfel cele ce ma inconjoara. Cred ca fiecare poveste, fiecare carte ne gaseste la momentul potrivit. Si cu rabdare avem doar de castigat!

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai punctat un lucru esential - rabdarea! De multe ori, chiar si atunci cand vine vorba de lectura, parca ne inscriem intr-un maraton, sa facem totul pe repede inainte! Pe langa subiectul propus, se pare ca aceasta lectura si-a atins scopul secundar

    RăspundețiȘtergere
  14. Mi se pare o carte interesanta si mi-as dori sa ma interesez si eu de un astfel de curs

    RăspundețiȘtergere
  15. Asa este, uneori un citat care sa rezoneze cu ceea ce crezi este tot ce trebuie. Si mie imi atrage atentia chiar cu acela. Ma bucur ca am descoperit cartea prin intermediul articolului tau.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Am vizionat Split. Ce impresii mi-a lăsat?

Split. Impresii. Parcă mă aflu mereu într-o continuă căutare. De această dată, m-am gândit să aleg un film, pe care să nu-l vizionez doar de dragul de a mai adăuga încă un film pe care să îl trec alături de altele.  Având puțin timp liber, dar fiind, totodată, puțin obosită, aveam nevoie de ceva care să mă țină trează, să mă facă să vreau să continui ce am început.  Întâmplător, cu ceva vreme în urmă am dat peste o secvență din acest film Split . Din câte știu eu, acest film a fost creat după cartea Mințile lui Billy Milligan . Nu știu dacă este adevărat, însă la baza acestora se află un personaj care suferă de personalitate multiplă.  Evident, subiectul este unul sensibil și de aceea am decis că acesta este filmul pe care trebuie să îl vizionez. Ca personaj principal îl avem pe actorul  James McAvoy , care îl film se prezintă sub numele de Kevin Wendell Crumb .  Acesta a fost diagnosticat ca având personalitate multiplă sau, din câte am înț...

Review - Produse Base One + o manichiură reușită

Bună, dragilor! În urmă cu puțin timp am primit de la cei de la Base One , un kit cu produsele necesare pentru a realiza o manichiură de succes. Cu alte cuvinte, acest kit conține produse de bază în realizarea unor unghii pe placul tuturor. Nu știu câte dintre voi vă pricepeți să construiți unghii din gel și de aceea vă spun că eu nu știam că mă voi descurca atât de bine. Pasionată de frumos și de îngrijirea unghiilor sunt de când mă știu și mereu mi-am dorit să dețin produse care să mă ajute să mă descurc singură, să nu mă mai programez la manichiură, respectiv pedichiură și să cheltuiesc o sumedenie de bani pe acest proces. Kit-ul Base One a fost și este o provocare pentru mine și datorită ambiției pe care mi-a dat-o, pot spune că am ajuns să îmi realizez manichiura de una singură. Cu îndemânarea a fost destul de greu la început, însă după construirea primelor două unghii, parcă m-am mai îndreptat și acest lucru a fost vizibil. Ce probleme am întâmpinat? Cum să vă spun ...

Blogatu.ro împlinește 11 ani de activitate

Când simți că ai ceva de spus și consideri că unele dintre gândurile tale ar putea fi idei folositoare pentru alții, alegi să împărtășești aceste gânduri în mediul virtual, creându-ți un blog, o pagină unde să te exprimi și unde să fii înțeles.  Un blogger reprezentativ în acest sens, care a ales să împărtășească cu noi idei care să ne ajute în viața de zi cu zi este Marius Călugăru . De aceea, vă anunț cu drag că Blogatul.ro împlinește 11 ani de activitate. A trecut mult timp de când a fost postat primul articol pe site și acest timp a adus cu el perfecționarea. Ce m-a impresionat cel mai mult pe mine? Care a fost articolul care mi-a atras cel mai mult atenția? Articolul Cum am slăbit 31 de kg în 12 luni fără dietă - 7 pași pentru o slăbire sănătoasă este cel care m-a intrigat cel mai mult. Știu că trăim într-o țară în care ne confruntăm tot mai mult cu kilogramele în plus, România fiind printre primele țări în care mâncarea nesănătoasă și grasă aduce urmări nefa...