Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?


Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier, respectiv despre cele mai bogate legume în fier. 



Ce este fierul?


Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară. 



Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți, doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg. 



Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru că, în esență, îmi plac și sunt delicioase. 

Spanacul 


Spanacul este o leguminoasă frunzoasă, cu un conținut scăzut de calorii, care oferă foarte multe beneficii sănătății organismului, fiind, totodată, o sursă foarte bogată de fier. 



Se cunoaște faptul că 100 g de spanac gătit conține până la 3,6 mg de fier. Fierul pe care îl conține spanacul nu este foarte bine absorbit de organism, însă acesta aspect nu reprezintă o problemă, pentru că spanacul conține foarte multă vitamina C, vitamină care crește semnificativ absorbția de fier. 



Eu prefer să-l consum crud, însă nu mă deranjează nici dacă este gătit. Astfel, în cazul în care alegeți să optați pentru o salată, trebuie să știți, neapărat, că automat v-ați administrat porția zilnică de fier. 


Broccoli


Broccoli este o legumă foarte hrănitoare, o sursă excelentă de fier, respectiv o legumă care conține o varietate de nutrienți esențiali, precum vitamina C, vitamina K și magneziu





În altă ordine de idei, prin conținutul său ridicat de fibre, acid folic și vitamina K, broccoli este un aliment bun pentru persoanele cu anemie. 



Eu prefer să-l servesc adesea la cuptor, alături de conopidă și morcovi, cu puțină sare și piper. 
Chiar dacă înainte nu era leguminoasa mea preferată, în prezent a ajuns să-mi placă foarte mult. 



Lintea

Lintea nu doar că este bogată în fier, ci ea este și sursă de proteine, fibre și potasiu



În cazul acesteia, se consideră că dacă se adaugă o cană de linte în supă sau în salata preferată, ea poate fi echivalentul a 230 de grame de friptură. 



Cum am luat decizia de a nu mai consuma carne, lintea este soluția perfectă, mai ales atunci când o prepar sub formă de supă cremă. 


Năutul 

Când ai nevoie de o gustare crocantă, năutul poate fi soluția perfectă. Chiar dacă nu sunt de acord cu această gustare, pentru cei interesați, el se poate prăji în ulei de măsline și astfel, poți obține o gustare pe care să o ronțăi. 

Pe mine mă încântă partea sănătoasă și anume năut alături de brânză feta, castraveți și roșii. 
Oricum ar fi, nu este de omis faptul că năutul este foarte bogat în fier, astfel că o cană de năut poate oferi până la 4,7 mg fier, mai mult decât jumătate din doza zilnică recomandată pentru adulții de sex masculin. 

Fasolea roșie Kidney

Din punctul meu de vedere și al multora, din câte am observat, fasolea roșie este percepută ca fiind un înlocuitor perfect al cărnii, mai ales când vine vorba despre vegetarieni. 

De reținut este faptul că o cană de fasole roșie poate conține până la 3-4 mg de fier. 

Eu îndrăgesc foarte mult aceste alimente și prin intermediul lor, organismul meu poate trăi într-un mod sănătos. 

Voi consumați aceste legume? Știați că sunt foarte bogate în fier?











Comentarii

  1. Consumam toate aceste produse, printre preferatele fiica-mii se numara si brocoli.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc nautul in salate si este foarte bun. Spanac nu preagatesc, dar mananc la mama si imi place. Desi obisnuiesc sa fiu atenta la ce legume cumpar nu stiam ce cantitate de fier au.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De multe ori cumsumăm alimente fără a ști neapărat valoarea energetică etc.

      Ștergere
  3. Da, incerc sa le introduc in dieta cat pot de mult. Multumim pentru articol. E tare util! ^_^

    RăspundețiȘtergere
  4. Si sfecla rosie este foarte bogata in fier. Merci pentru recomandari! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu tare îmi place. O să încerc diferite rețete și sper să mă răzgândesc în privința ei.

      Ștergere
  5. Din pacate nu consum aproape deloc spanac, naut si linte nu am vazut in viata mea decat in poze (sau nu am stiut ce este, daca am vazut la piata), iar fasolea rosie nu-mi place (si nici cea alba, sa spun drept). Totusi am hemoglobina ceva mai mare decat normal,. deci am fier sa dau si altora :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Știi ce-am observat? Că dacă mănânc mai sănătos (eventual, dacă merg undeva, îmi iau un morcov drept snack), TOATĂ lumea mă întreabă „ești la dietă?” :))) I mean, dacă vreau să mănânc cât mai sănătos și să adopt un stil de viață cât mai OK, înseamnă că-s la dietă? :))))) Adică doar la „dietă” trebuie să mănânci sănătos? ȘI mi se pare aiurea. Eu am năut, linte, spanac, broccoli, conopidă mereu în casă (ultimile 3 în general în formă congelată) și primele la conservă (năutul trebuie să fiarbă enoooorm de mult) și mereu mă joc cu ele, adică fac „rețete” după cum mă taie capul. Spor și merci pentru articol. E exact genul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haha. De câte ori mi s-a întâmplat. Știu exact prin ce treci:)) e funny, dar și trist în același timp.

      Mersi și eu de vizită! Te pup!

      Ștergere
  7. Fasolea roșie, iarăși, o ador, mai ales în sos tomat. Și tofu mămânc regulat, humus (care este un fel de pastă de năut), spirulină (tablete/pudră) și altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu vreau să încerc spirulină. Chiar am adăugat-o în coș pentru a o achiziționa. 😜

      Ștergere
  8. Avem in alimentatia noastra multe ingrediente cu Fier, m-as bucura ca lumea sa renunte la suplimente si sa adopte o tinuta sanatoasa prin alimentatie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Diam ca sunt bogate în fier. Le consum, mai puțin năutul.

    RăspundețiȘtergere
  10. Util articolul tau, incerc sa introduc in dieta cat mai multe legume.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu incerc sa le introduc toate aceste legume in alimentație. �� ��

    RăspundețiȘtergere
  12. Broccoli mananc destul de des, dar din pacate restul cam rar. Ar trebui sa le introduc in meniul meu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai sunt și altele, bineînțeles.

      Mă bucur ca îți place broccoli. Și eu îl iubesc!

      Ștergere
  13. Merci de info! Eu chiar banuiesc ca am un deficit de fier, asa ca urmeaza sa imi fac analizele cat de curand. Dar nu strica sa incerc sa corectez si din alimentatie!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte util acest articol! Am aflat multe informații noi, de care voi ține cont.

    RăspundețiȘtergere
  15. Da, stiu de toate aceste surse de fier si le consumam destul de des. Broccoli imi cam da batai de cap in meniul celui mic :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Legumele sunt sursa de energie și sănătate, trebuie doar să știm cum să le consumăm. Unele dintre ele le consum și eu, cu mai puțină plăcere, dar fac tot felul de combinații :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Doar cu brocolli sunt eu prietenă dar nu știam ca este bogat în fier. ��

    RăspundețiȘtergere
  18. Stiam ca sunt bogate in fier si ar trebui sa imi impun sa le consum mai des. Chiar am nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  19. Intr-adevar sunt produse pe care le consumam de cateva ori pe an, dar nu in fiecare zi, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Cu fasolea rosie ma înțeleg tare bine, pot spune ca pregătesc frecvent mâncăruri care o contin

    RăspundețiȘtergere
  21. Iubesc Broccoliul :) Iar azi am sa fac o tocanita de linte :) Deci da, incerc sa le introduc cat de mult in alimentatia noastra

    RăspundețiȘtergere
  22. Super utile informatiile! Musai dat mai departe, ca sa afle cat mai multa lume!

    RăspundețiȘtergere
  23. În ultimul timp am inceput sa pun accent din ce in ce mai mare pe un stil de viață sănătos, așa ca articolul tau a venit la fix.

    RăspundețiȘtergere
  24. Legumele astea chiar nu le consum des, din pacate. Cred ca ar trebui sa fac combinatii mai noi in alimentatie pentru a lua necesarul d efier din legume si nu suplimente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Categoric nu sunt singurele. În acest articol le-am amintit pe cele cu care cochetez eu.

      Ștergere
  25. Stiam doar de spanac, din pacate nu consum atat de des pe cat ar trebui iar unele nu imi plac deloc, iau suplimente sa acopar acest neajuns :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Știu de ele, as avea nevoie de ele în viața mea, dar nu ne iubim. Multumesc pentru recomandări.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu le consum pentru ca au Fier, ci pentru ca imi este pofta sau pentru ca merg in anumite combinatii culinare

    RăspundețiȘtergere
  28. Foarte util articolul tău. Știu importanta fierului în organism, dar toate legumele enumerate de tine nu prea sunt pe placul meu, trebuie sa ma documentez mai mult și sa vad ce alternative am��

    RăspundețiȘtergere
  29. Dream big little girl12 septembrie 2019 la 01:28

    Foarte util articolul tau, mai ales ca eu chiar am o deficienta de fier. O sa incerc sa consum si eu alimentele enumerate de tine

    RăspundețiȘtergere
  30. Foarte util articolul. Fierul e foarte bine sa il putem lua din alimentatie deoarece suplimentele pot incarca ficatul din cate am inteles. Mersi pentru sfaturi! 😘😘

    RăspundețiȘtergere
  31. Semintele de susan si ciocolata neagra au si ele cantitati importante de fier. Ca medic stiu ca exista alternative in ceea ce priveste carnea, daca ne referim strict la fier. Sfaturi utile pentru cei care vor sa cocheteze cu renuntarea la carne.

    RăspundețiȘtergere
  32. Recunosc ca nu stiam de toate aceste legume ca ar avea fier si m-ai convins sa pun accent pe cateva

    RăspundețiȘtergere
  33. Si eu prefer alimentele efectiv care au vitamine in detrimentul pastilelor! Incerc sa le consum cat de des

    RăspundețiȘtergere
  34. Fierul este tare important, iar noi femeile mai ales trebuie sa avem grija la pierderile sale.
    Fasole, naut, linte imi place sa consum, dar cu broccoli nu m-am putut impaca niciodata.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe