Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Aventurile Zânei Dovlecel și alte povești din Poiana Soarelui

Aventurile Zânei Dovlecel și alte povești din Poiana Soarelui

Autor: Irina Vasilescu
Editura: Floare de iris
Număr de pagini:  23


5 povești vesele, despre cum poti găsi soluţii creative în situaţii dificile
O carte plină de povestiri amuzante și pline de tâlc, numai bună de citit la ceas de seară copiilor cuminți și curioși. Întâmplări cu zâne curajoase și poznaște, care mai fac mici năzbâtii și cărora li se întâmplă lucruri minunate!


Le veti cunoaste pe cele cinci zane
Zâna Dovlecel, cea … pofticioasă
Zâna Clopoțel, cea… curajoasă
Zâna Rândunică, cea… inimoasă
Zâna Bobocel, cea… rușinoasă și frumoasă
Zâna Muguraș-de-brad, cea… ingenioasă
si va veti imprieteni cu… insasi Regina Zanelor!Despre autoare:

Irina Vasilescu este life&business coach, trainer, antreprenor și profesor de limbi străine. Preocupată de găsirea formulei care să ducă la o viață fericită și la relații armonioase, a studiat tehnici de mediere și a urmat un masterat în Mediere de conflict și familia internațională la Universitatea din Alicante, Spania. Din 2014, Irina este facilitator al programelor de dezvoltare personală pentru adulți „Bootcamp University”, „Speaker Elite” și „Persuasion Elite”, create de Andy Szekely. Pasionată de domeniul educației și al limbilor străine, Irina a obținut titlul de Doctor în Filologie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și este autoare a patru cursuri de predare a limbii spaniole. În calitate de traducător, a publicat prima traducere integrală a romanului spaniol din secolul al XVI-lea, Viața lui Lazarillo de Tormes.

Cărțile pentru copii sunt comori ce trebuie păstrate într-un loc special, chiar dacă înaintarea în vârstă succede excesiv de rapid. Ele sunt avertizorii, care ne atenționează că, niciodată, nu trebuie să ne aruncăm înainte cu capul și să criticăm o carte după copertă sau după categoria în care este încadrată, categoria din care face parte. 
Într-un univers bazat doar pe plăcere, aceste cărți vin pentru a ne aminti să credem în ceea ce reprezentăm, în ceea ce suntem noi, de fapt, să ne reparăm dacă prezentăm denivelări și să accentuăm, să umplem, acolo unde sunt lipsuri. 
Aceste cărți sunt liantul dintre prezent și trecut, dintre cine eram odată și cine suntem acum. Mai mult sau mai puțin, ele ne coordonează și ne arată că, fie ele și micuțe, moralele se pot extrage cu ușurință, deoarece, până la urmă, o morală este concluzionată de către o minte matură. Această premisă mă determină să accentuez faptul că aceste cărți pentru copii se adresează atât micuților, cât și oamenilor mari, care au uitat ce înseamnă să fii copil, ce înseamnă să capturezi orice informație utilă, ca mai apoi, să o pui în practică și să conștientizezi că și oamenii maturi au ce învăța de la copii. 
Cartea Aventurile Zânei Dovlecel și alte povești din Poiana Soarelui este lectura perfectă pentru orice anotimp, dar este și un medicament pentru sufletele care au uitat cum e să ajuți, cum este să te bucuri alături de prieteni și cum este să înveți din greșeli. Atât pentru copii, cât și pentru adulți, această lectură este ușor de digerat, în condițiile în care poveștile sunt pe gustul tuturor, dar mai mult de atât, aceste povești sunt însuflețite în viața reală, zânele fiind înlocuite cu oamenii. Prin prisma poveștilor consemnate, orice cititor va avea prilejul de a conștientiza că greșelile pot fi reparate, atât timp cât, acestea sunt  demne de iertare. Ameliorarea lor nu reprezintă o problemă, cât timp se spune adevărul, iar în cazul de față o să mă raportez la Zâna Dovlecel, care prin greșeala ei a învățat o lecție, în condițiile în care a fost iertată. Iertarea faptelor involuntare s-a realizat doar datorită faptului că ea și-a recunoscut fapta greșită, a recunoscut că a greșit și, astfel, a primit ceva în schimb. Ce să fi primit aceasta, mai ales că după această eventuală recompensă, Zâna Dovlecel și-a recăpătat zâmbetul pe buze, considerându-se, din nou, o zână fericită?
Dovada unor calități, însărcinarea cu nenumărate misiuni, acestea sunt cele care stau la baza fiecărei povești. Fie că ești mic, fie că ai ajuns la o vârstă înaintată, curajul nu trebuie să își piardă adevăratul sens. Curajul se demonstrează doar trecând prin situații precare, iar Zâna Dovlecel este cea care face dovada acestei calități.

"Și iată cum zâna cea mică și albastră cu glas de clopoțel a primit o însărcinare foarte importantă, datorită curajului și veseliei sale. "

De asemenea, ținând cont de faptul că la baza cărții se împletesc mai multe povești, doresc să mă raportez și la Zâna Rândunică, astfel că, în ceea ce o privește pe aceasta, povestea ei este una melancolică, în primă instanță, inducând cititorului o stare de tristețe. 

" Uita, se pare, Zâna Rândunică, de faptul că și celelalte zâne, nu doar rândunelele, îi erau prietene.
Tocmai de aceea, văzând că toată veselia Zânei Rândunica se risipea precum ceața tomnatică, iar tristețea i se așterne în suflet precum zăpezile din decembrie, Regina Zânelor s-a hotărât să ia măsuri."

Ce măsuri va lua aceasta, astfel încât Zâna Rândunica să nu mai fie animată de tristețe? Sunteți curioși în privința aceasta? 
Cum nici această povestioară nu se poate pierde în van, în inimă se construiesc idei ce ne anunță că orice problemă are o rezolvare, că orice însărcinare este binevenită, mai ales din perspectiva celor mici. Autoarea, însă, ne învață multe prin prisma personajelor și a povestirilor, oferindu-ne, totodată, prilejul de a ne pune într-o postură asemănătoare cu cea prezentată în volum. Într-o altă ordine de idei, prin aceste istorisiri, Irina Vasilescu ne comunică faptul că tristețea nu are șansă în fața activității. " Cel mai bun remediu împotriva tristeții este acțiunea! "

Autoarea se raportează și la termenul de rușine și ne învață că acesta nu ar trebui să existe, deoarece datorită rușinii, expunerea în fața altor persoane este mai dificilă. Zâna Bobocel este cea care ne îndeamnă să lăsăm rușinea la o parte și să luptăm ploaia și cu vântul pentru că doar așa, calităților li se oferă prilejul de a acoperi defectele. 

" Iată cum, dragi copii, atunci când ești curajos și vrei să ajuți, găsești singur metodele cele mai potrivite, și chiar și Regina Zânelor poate fi impresionată! "

Și totuși, cum s-ar realiza toate acestea fără ajutorul prietenilor? 
Într-o ultimă întâlnire cu cele cinci zâne este important să spun că la finalul lecturii o să avem parte de cea mai de preț învățătură. Autoarea, prin intermediul personajelor ne face cunoștință cu o putere magică, puterea prieteniei adevărate. 

" Iată cum prietenia și lucrul în echipă pot face minuni și salva situații dificile. "
Sunteți pregătiți pentru cea mai aventuroasă poveste? Luați-vă cu voi curajul, prietenii și porniți într-o călătorie echivalentă cu o lecție de viață. Micuții vor fi încântați ce această carte și, mai mult de atât, au toate motivele să o facă. Grija cu care este scris acest volum, fac din el un manuscris conturat cu acuratețe, cu vorbe sincere și cuvinte ce pătrund adânc în mădularele sufletului.

Recomand cu mare drag această lectură, atât celor mici, cât și celor mari. Cartea se poate achiziționa cu doar un click aici

Mulțumesc, Irina Vasilescu și Editura floare de iris pentru exemplarul oferit spre recenzare.

Steluțe:

Lectură plăcută!Comentarii

 1. Îmi place mult cum.ai surprins evenimentele din carte. Chiar dacă aceasta carte este prea copii, tu ai surprins aspecte definitorii atat pentru copii, cât și pentru adulți.

  RăspundețiȘtergere
 2. Bravo! Nu prea citesc cărți de copii, deoarece am depășit acea vârstă, însă îmi place cum ai ai surprins aspectele.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce draguta pare cartea. Ilustratiile sunt foarte faine. Te atrage doar cand o vezi

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daaaa. Acest aspect e foarte important. Cartea e minunata.

   Ștergere
 4. Foarte bună recenzia,şi cartea are nişte ilustraţii colorate frumoase! Chiar dacă este pentru copii cu vârste mai mici,ai reuşit ca întotdeaună să faci o recenzie frumoasă,felicitările mele încă o dată!😊

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Și mă bucur tare mult ca iti place cum am realizat recenzia! Pupici!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Catifel.ro - trăiește bucuria fiecărei role de hârtie

Bună, dragilor! Pentru că este duminică, este timpul pentru un nou articol. Un articol în care vă voi spune părerea mea despre Catifel.ro , despre produsele pe care aceștia le au pe site-ul lor și despre hârtia igienică în posesia căreia am intrat în urmă cu ceva timp. Dacă sunteți curioși să vedeți ce părere am despre tot ceea ce își propune Catifel România să aducă pe piață, rămâneți pe-aproape, deoarece în rândurile care urmează o să vă povestesc despre experiența mea cu produsele Catifel. Ce-ar fi, totuși, să începem cu câteva detalii generale despre Catifel România? Catifel România - trăiește bucuria fiecărei role de hârtie  Catifel nu este doar un magazin care se ocupă de comercializarea hârtiei igienice, ci și a prosoapelor de bucătărie (pe care sper să am posibilitatea să le testez, deoarece hârtia igienică îmi place foarte, forte mult). Ca și brand, Catifel este un brand tânăr pe piață, iar produsele sunt disponibile în magazine mici doar în Oltenia. Puteți,

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Dopamina de Daniel Z. Lieberman si Michael E. Long

Titlu original: The Molecule of More Număr de pagini: 336 Editura: Publica  Autor: Daniel Z. Lieberman, Michael E. Long "Farmecul e o minciună." Dopamina este substanța chimică a dorinței, care cere întotdeauna mai mult – mai multe obiecte, mai multă stimulare și mai multe surprize. În căutarea acestor lucruri, nu se lasă intimidată de sentimente, teamă sau morală. Dopamina este sursa fiecărei nevoi imperative pe care o avem, acea fărâmă de biologie care-l determină pe omul de afaceri ambițios să sacrifice totul pe altarul succesului sau care o face pe soția fericită să riște liniștea căminului său de dragul emoției resimțite în prezența unui necunoscut. Pe scurt, este motivul pentru care pornim în căutare și reușim, descoperim și prosperăm. Dar este și motivul pentru care ne avântăm în joc și ne risipim banii.  În această carte, profesorul și psihiatrul Daniel Z. Lieberman și conferențiarul Michael E. Long vin cu o teorie care are potențialul de a ne schi