Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Interviu cu Bogdan Ispas #3

Interviu

L-am descoperit pe Bogdan Ispas prin intermediul cărții Fiicele Lunii. Atingerea. Am lecturat acest prim volum din serie cu sufletul la gură sau, mai bine zis, exact după ce l-am primit, l-am și devorat, chiar dacă, în momentul acela, citeam alte cărți. Nu regret că am citit-o, ci dimpotrivă, o recomand cu cel mai mare drag și aștept cu nerăbdare și următoarele volume. Can't wait!
După cum v-am comunicat deja, am ales să creez cât mai multe interviuri pentru a oferi posibilitatea atât mie, cât și vouă, cititorilor, să aflați cât mai multe despre îndrăgiții autori contemporani ai literaturii române.


1. În primul rând, vreau să te felicit pentru minunata carte scrisă. Cum a luat naștere totul?

Răspuns: Mulțumesc  pentru apreciere. Totul a luat naștere când am simțit nevoia să mă exprim altfel.  Aveam nevoie de o altă modalitate de a mă descărca emoțional așa că am început să scriu, deși nu o mai făcusem până atunci. Bineînțeles, scriam cu convingerea că nu o să public niciodată. De fapt, nici nu aveam de gând să ofer cuiva cartea spre a fi citită. La început a fost jurnalul meu diferit, apoi a devenit un țel.

2. Ce senzații ai avut atunci când ai ținut pentru prima dată propria carte în mână?

Răspuns: Este greu de explicat în cuvinte. Până în acel moment totul părea ireal. Faptul că manuscrisul a trecut prin mâinile unui redactor care s-a declarat încântat de idee, coperta, perspectiva unei lansări. Toate astea făceau parte dintr-un vis din care așteptam să mă trezesc la un moment dat. În momentul în care am primit acasă varianta pentru bun de tipar și am văzut numele meu scris pe copertă am conștientizat cât de adevărat este. Am simțit mândrie, fericire. Ca să fiu total sincer, am simțit și un fel de de panică ce s-a instalat la gândul că munca mea va ajunge în mâinile unor oameni pe care nu îi cunosc și care vor avea păreri pro și contra. Dacă îmi este permis să fac o analogie, aș spune că am simțit ceea ce simte o mamă când își ține pentru prima dată copilul în brațe.

3. Cu ce personaj te-ai identifica cel mai bine? Un personaj din cartea ta.

Răspuns: În fiecare personaj sădesc o bucățică din mine. Însă dacă ar fi să aleg atunci aș spune că Ana deține cea mai bună candidatură pentru acest rol. Pentru că ei i-am atribuit trăsăturile mele în cea mai mare parte.

4. Pe lângă scris, ce alte activități obișnuiești să mai practici?

Răspuns: Îmi place foarte mult să joc tenis de câmp, evident că îmi place să citesc cât de mult pot și, dacă săptămâna ar avea măcar o zi în plus, probabil că aș relua și cursurile de dans pe care le-am intrerupt acum ceva timp.

5. Cu toții știm că există oameni care nu văd profunzimea cărții și acest lucru se soldează cu păreri negative, chiar dacă respectiva carte nu a fost citită în întregime. Ce părere ai despre aceștia?

Răspuns: Nu obișnuiesc să judec reacțiile cititorilor. Faptul în sine de a exista o reacție este îmbucurător pentru că înseamnă că munca mea a fost destul de apreciată încât să nască dorința de a fi citită. Fiecare om are preferințele lui și, implicit, anumite așteptări atunci când decide să citească o carte. Și eu le am pe ale mele și, în aceeași măsură, și eu am fost dezamăgit de unele cărți pe care le-am citit. Însă am continuat să apreciez autorul pentru că, indiferent dacă mie mi-a plăcut sau nu, el a depus același efort ca să o scrie. Încerc să rămân cu picioarele pe pământ și îmi repet mereu că trebuie să fiu pregătit pentru orice părere. Sunt conștient că nu am cum să mulțumesc pe toată lumea. Însă este de apreciat acel cititor care își exprimă opinia, fie ea pozitivă sau negativă, dar vine și cu argumente solide cu care să susțină acea opinie.

6. Bănuiesc că orice autor, pe lângă scris, mai și citește. Care sunt genurile tale preferate? Autorii favoriți?

Răspuns: Îmi plac foarte mult cărțile polițiste, cele din categoria thriller, evident fantasy, fiction dar nu numai. De obicei, decizia de a cumpăra o carte se bazează pe subiect. Dacă subiectul cărții mă atrage atunci o cumpăr indiferent de categoria din care face parte.  Iar ca autori preferați trebuie să menționez Dan Brown, Agatha Christie, Rodica Ojog Brașoveanu, Jeffery Deaver, Kate Morton, J.K.Rowling (căreia îi voi fi pe veci recunoscător pentru universul pe care l-a creat).

7. Preferi să scrii ziua sau noapte? De ce?

Răspuns: De obicei mă așez la birou în prima parte a zilei pentru că atunci mintea mea este limpede și odihnită. Dar am momente în care scriu și seara, atunci când liniștea se așterne în jurul meu.

8. Cum preferi să îți petreci timpul liber? În familie? Citind? Scriind? De ce?

Răspuns: Pentru că în cursul săptămânii nu prea reușesc să scriu atunci prefer ca în weekend să fac acest lucru cât mai mult.

9. Ce plănuiești să publici în viitor?

Răspuns: Momentan, întreaga mea atenție este axată pe finalizarea seriei Fiicele Lunii, pentru care lucrez deja la volumul al treilea. Dar am și alte idei care sper să se materializeze în viitor.

10. Ca să încheiem acest interviu într-o notă comică, vreau să mă raportez puțin și  la copilărie. Care este momentul cel mai amuzant de care tu îți aduci aminte?

Răspuns: Primul care îmi vine în minte este acela în care am mers pentru prima dată la mare. Cred că aveam vreo șapte ani. Părinții mi-au spus să nu adorm pe drum ca să văd și eu traseul. Evident că am adormit iar când m-am trezit i-am întrebat pe ai mei foarte senin “Unde este traseul?”. Habar nu aveam ce înseamnă noțiunea de traseu.  Au râs de mine și o fac și acum când își amintesc.

Mulțumesc, încă o dată, autorului pentru timpul acordat și pentru răspunsurile sincere!

Noi ne citim data viitoare.

Comentarii

  1. WOW! Întrebările sunt frumoase, răspunsurile pe măsură. M-ai făcut curios în ceea ce privește cartea autorului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc tare mult pentru aprecierile facute!
      Iti spun sincer ca mie mi-a placut mult cartea. Mi-a plăcut faptul că este misterioasa. Conține acel ceva, acea doză de suspans care nu te lasa sa o lasi din mana. Ti-o recomand cu draga inima.

      Ștergere
    2. Eu iubesc genul acesta de cărți. Tot ce sper eu este să pot să o achiziționez cât mai repede. Doar că mereu, mai mereu, apar alte și alte cărți pe listă și este greu să te hotărăști când ai doar o anumită sumă de bani

      Ștergere
    3. Stiu cum este:)) ma confrunt mereu cu asa ceva

      Ștergere
  2. Felicitari pentru interviu! Nu am auzit de acest autor si nici de cartea lui, dar uite ca prin tine am avut acest prilej

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am putut face asta. Iti recomand cu drag primul volum din serie. Eu le astept pe următoarele

      Ștergere
  3. Felicitări pentru frumosul interviu, Dana! Succes cu noua rubrica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie-mi plac toate interviurile. Te felicit pentru acesta! Așa am putut afla mai multe despre autor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi plac, de aceea m-am gandit ca ar fi o idee buna sa creez chiar eu o rubrica pentru asa ceva.

      Ștergere
  5. Foarte frumos a parcurs interviul. O sa ma interesez de carte, sunt curioasa cum e.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi plac lucrarile cu doze de mister si suspans, cred ca voi cauta cartile Fiicele Lunii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un interviu tare simpatic. Nu știam de această carte, dar o pun pe lista de to read. :3

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am citit cartea așa că mă bucur să citesc interviul acesta. Nu găsesc recenzia pe blogul tău. Aș dori să citesc ce părere ai despre carte pentru a-mi da seama dacă e pe gustul meu sau nu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am găsit recenzia. Nu se încărcase mai devreme. Intru să citesc despre ce este vorba.

      Ștergere
    2. Mă bucur că ați găsit-o!

      Ștergere
  9. Uite asa mai aflu despre autori contemporani si titluri interesante. Felicitari si mult succes cu noua rubrica!

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmm..un nou interviu interesant! Chiar iti ies foarte bine. Nu am auzit de aceasta carte pana acum. Felicitari si mult succes!😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! Vor urma și altele. <3
      La fel iti doresc si eu tie!

      Ștergere
  11. Ce interesant! Chiar nu cunosc prea multi autori români contemporani, dar acest articol mi-a trezit interesul în legătură cu seria de cărți 😍

    RăspundețiȘtergere
  12. E prima data cand aud de aceasta carte. O sa ma uit dupa ea sa vad daca ma atrage si pe mine. Cat despre interviu, good job! ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesant interviu. Multumesc pentru posibilitatea de a descoperi, macar un pic, omul din spatele unei cărţi. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare mare drag! Imi place sa fac acest lucru, de aceea am zis sa deschid aceasta rubrica

      Ștergere
  14. Ma bucur ca acum pot patrunde scriitori tineri pe piata cartii. Mai demult cei tineri nu aveau aproape niciodata loc de figurile consacrate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Adevarul este acesta pr care l-ati spus. Și eu mă bucur că am găsit o astfel de persoana, care, până la urma, scrie bine

      Ștergere
  15. Un interviu cu adevărat interesant, însă spre rușinea mea nu îl cunosc pe acest Bogdan Ispas.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Niciodată nu este tarziu pentru ceva nou. De aceea am creat aceasta rubrica cu interviuri pentru a face cunoscuți prin talentul lor, cat mai multi autori romani

      Ștergere
  16. Ma bucur sa-l cunosc prin intermediul tau pe Bogdan si am o intrebare- ce gen este cartea (sau cartile, daca sunt publicate primele doua)?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este publicată doar prima carte si anume Atingerea, primul volum din Fiicele lunii. Cartea este un fel de fantasy, împletit cu romance.

      Ștergere
  17. Autorul pare foarte misto iar tu chiar ai skilluri de jurnalist.

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitări pentru interviu! Nu mă așteptam să fie atât de plăcut la citire. Ultima întrebare mi-ar smulge și mie un zâmbet de pe buze. Felicitări pentru munca depusă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie mi-a desenat un zâmbet pe față. Multumesc pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe