Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Împăratul muștelor de William Golding

Împăratul muștelor

Editura: Humanitas Fiction
Colecția: Raftul Denisei
Anul:
Limba: Romana
Coperta: Broșată (paperback)
Număr pagini: 230 



Am prilejul de a vă prezenta într-o manieră specifică mie, unul dintre cele mai cutremurătoare romane, care tind să își îndrepte atenția spre umanitate, spre un punct bine țintit, un punct îndreptat spre cea mai fragilă parte a ceea ce reprezintă lumea. Copiii se preconizează ca fiind una dintre cele mai inocente, frumoase și sensibile părți ale creației. Ei sunt cei care aduc soarele pe pământ prin voința lor și prin puterea de convingere. Însă într-un univers complet paralel, inocența, fragilitatea și sensibilitatea dispar și sunt înlocuite cu ură, trufie și o scurgere a timpului mult prea timpurie.

William Golding este cel care a creat o lume total opusă, față de ceea pe care o știm noi. El se raportează la copii, însă maniera în care acesta îi surprinde, tinde să impresioneze și să ducă spre întrebări ce, cu greu și cu momente de cugetare, se lasă înțelese. Poate nimeni nu va înțelege această operă în totalitate, însă timpul poate vă surâde și vă permite să o recitiți sau să o lecturați, în așa fel încât, să nu vă scape nicio informație și, nu uitați, că un astfel de subiect este foarte sensibil și, totodată, surprins într-un mod brutal, impresionează, cucerește.

De ce am ales că citesc un clasic? Doresc să mă delectez cu o serie de opere, care după finalizarea lor să își lase o amprentă în viața mea și să mă facă să nu consider timpul acordat lecturării pierdut. William Golding, asta este. Un clasic. Un clasic care m-a introdus într-o lume construită atât de bine, încât mi-a luat timp să conștientizez unde mă aflu. Mi-a plăcut atât de mult maniera în care m-a captat, încât nu o să uit niciodată stările și emoțiile pe care acest roman mi le-a stârnit. Este de datoria mea să vă comunic faptul că nu mă dădeam în vânt după autori clasici și asta se datora faptului că îmi era teamă de faptul că nu le voi înțelege operele. Îmi era teamă de o imposibilă conexiune între mine și autor, între stilul lui și ceea ce prefer eu. Citesc cât mai diversificat și o fac bine, pentru că nu vreau să pierd nicio secundă din viață regretând că nu am intrat în universul unui anumit gen. Am ales Împăratul muștelor pentru că simțeam cum îmi șoptește că dorește să fie al meu. Simțeau cum îmi promite că are să îmi arate o lume pe care nu am cunoscut-o, dar pe care o voi îndrăgi, de îndată ce o voi descoperi.

Adevărul este, fără alte abateri de la subiect, că exact așa a fost. Împăratul muștelor a ajuns să reprezinte pentru mine o surpriză literară în care autorul a creat o lume precum niște zaruri aruncate în ruleta inspirației. Cum frica se învinge prin încercare, așa mi-am învins-o și eu și, sincer vorbind, îmi doresc să citesc cât mai multe astfel de lecturi, în condițiile în care abia le-am descoperit gustul.

Știți vorba aceea, nu? Încercarea, moarte n-are. Acest proverb sau zicală s-a adeverit și în cazul meu.
Acestea fiind spuse, vreau să introduc în scenă și stilul autorului. Acesta este oarecum greoi, dar, totodată, simplist. De ce spun asta? La început, totul părea mai greu de digerat, iar fiind prima carte de acest gen pe care urma să o citesc, am pornit cu pași timizi spre ceea ce înseamnă această operă. Mi-au trebuit doar câteva pagini pentru a mă declara o adevărată devoratoare de literatură clasică, deoarece alături de Orwell, William Golding mi-a oferit șansa de a vedea și dincolo de YA sau alt gen.

Povestea care stă la baza acestei cărți  este extrem de amplă, chiar dacă este consemnată doar pe parcursul câtorva pagini. Aceste pagini sunt, relativ, puține, însă esența și ceea ce ele surprind nu se poate descrie în cuvinte. Încă din primele pagini se poate observa lejeritatea cu care autorul relatează evenimentele, dar se poate pune accent și asupra locului pe care îl prezintă, respectiv a personajelor. Așadar, acțiunea se petrece în mijlocul Pacificului, însă autorul are dreptul de a crea, așa că nu se oprește aici. După un zbor cu avionul, o multitudine de copii se prăbușesc  pe o insulă, o insulă lipsită de viață, un loc unde mișună, în mare parte, doar porci și vietăți nesemnificative, aparent. Când nu mai există nicio speranță în materie de supraviețuire, William Golding te surprinde introducând în peisaj, doi dintre cei mai curajoși băieți pe care o minte i-ar putea concepe. Piggy și Ralph ne sunt alături la un dezastru cum nu s-a mai pomenit. Ceea ce le rămâne lor, în schimb, de făcut este să încerce să găsească și pe altcineva pe insulă. Într-o manieră elegantă și profundă, autorul plasează o cochilie la îndemâna celor doi. Cu experiența de viață a lui Piggy și cu acel curaj de neînvins a lui Ralph, cochilia prinde viață în mâna lor și, treptat, se transformă într-un obiect semnificativ ce are rolul de a-i conduce spre idei geniale. Cu un suflu în ceea ce, aparent, părea nimic, Ralph speră să cucerească oceanul și să scoată la suprafață o viață nouă, o viață libertină, chiar dacă situația precară nu le garantează, în tocmai, acest concept.

Din acest moment, ni se oferă oportunitatea de a pedala spre noi descoperiri, spre o nouă însemnătate a vieții. Într-un loc în care inocența se pierde în fața brutalității, William Golding reușește să străpungă orice inimă și să avânte un cuțit înghimpat spre cel mai sensibil colț al sufletului. Nimic nu este suficient pentru el, ci, prin fiecare pagină, aduce ceva nou, o nouă doză de teamă, deoarece, trăind alături de personaje, teama ajunge să se instaleze cu ușurință. 
Viața lui Piggy, a lui Ralph, dar și a lui Jack sau Simion este în mâinile autorului, iar acesta se joacă cum dorește. Sunt momente în care le oferă doar un fir de ață pe care să calce, momente în care drumul este unul larg și nepredispus pericolelor, dar și momente în care, efectiv, ție îți taie respirația și te resuscitează, doar pentru a te cufunda, din nou, într-un ocean de gânduri negre.

Chiar dacă aceste caractere pe care el le-am proiectat într-o astfel de poveste sunt doar copii, caracteristicile, personalitățile lor sunt mult peste limită, deoarece în anumite pasaje, ei ajung să se comporte precum o minte matură. Sau să fie doar unul care tinde spre maturitate? Trebuie să descoperiți despre cine este vorba și care sunt acele calități pe care autorul le-a pictat în personalitatea celui despre care vă vorbesc. Acest aspect mi-a plăcut extrem de mult și, din nou, s-a observat imaginația și stăpânirea pe care autorul o posedă.

Acestea nu sunt singurele gânduri care mă animă, însă cheia spre un cufăr plin de surprize stă în mâna voastră și voi decideți cât de mult sunteți dispuși să descoperiți. Cât de mult doriți să vă afișați statutul de cercetaș și căutător prin minele clasicismului? 
Mi-a atras atenția, de asemenea, și curajul de care dau dovadă unele personaje și, deși unii sunt curajoși, alții tind să fie brutali sau, poate, prea imaturi pentru vârsta lor. Dar ce reprezintă copilăria, de fapt, în mâinile autorului?

Frică și suspans, ură, trădare și nu numai. Câteva cuvinte care trezesc fiara din noi, care strigă necontenit. Dar, oare, în poveste, fiara de care frica se lipește, există?

" - Ascultați-l. Are cochilia! strigă Ralph.
- Vreau să spun că... poate că fiara suntem noi. " 

Lupta care se va da între personaje nu este deloc întâmplătoare. Sunteți pregătiți pentru a vă înrola într-o creație ce nu ține cont de limite? Pregătiți-vă sufletul! Faceți un scut în jurul lui și avertizați-l că urmează să aibă parte de cea mai cutremurătoare poveste. Sunteți pregătiți pentru a face cunoștință cu împăratul? Cu împăratul muștelor? Cine este acesta, de ce i se spune așa și ce dorește, de fapt, veți afla doar prin lecturarea acestui roman. Împăratul muștelor este un roman care te clatină, indiferent de stabilitatea de care dispui. Poți să fii clădit pe nisip sau poți să fii clădit pe stâncă. Consecința se rezumă la faptul că vei cădea, indiferent de soliditatea fundației tale. 

Vă recomand cu dragă inimă acest timp de lectură și, în special, acest roman. Motivele pentru care mi-a plăcut atât de mult le-ați aflat mai sus, iar, în momentul de față, tot ceea ce mai pot să vă comunic este să achiziționați romanul. Nu vă va părea rău, ci, dimpotrivă, veți considera că trebuia să îl citiți mai repede. Dar nu este târziu nici acum, nu? Pregătește-ți sufletul și avântă-te în cea mai profundă poveste clasică. Pentru doritori, romanul se poate achiziționa cu doar un click aici.

Mulțumesc, Târgulcărții.ro pentru exemplarul oferit spre recenzie. De asemenea, nu uitați faptul că, pe site-ul lor, găsiți o sumedenie de cărți la prețuri foarte reduse.  

Steluțe: 

Vă doresc lectură plăcută!

Comentarii

  1. Un articol tare fain! Imi plac mult recenziile tale. Mereu gasesc o carte interesanta.😊

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu as zice ca e un clasic in sens obisnuit, dar ai dreptate cand te referi la cartea lui drept una de luat aminte si ca punct de reper pentru multi.
    Imi place ca ai gusturi eclectice. Apreciez enorm acest lucru la bloggerii care scriu recenzii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu citesc mai mult carti care sunt mai...mediatizate, sa zic asa. SI printre ele, am gasit destul de multe care mi-au placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur să aud acest lucru. Mulțumesc că ai trecut pe aici!

      Ștergere
  4. Subiectul este complex si ma atrage genul acesta de carti. Nu am citit-o, sper sa imi cada in mana curand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este. Este o carte demnă de lectură.
      Lectură plăcută!

      Ștergere
  5. Am citit-o acum multa vreme. O lectura minunata. Cred că o voi relua :):*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că ți-a plăcut. M-am încântat și pe mine😚

      Ștergere
  6. Acest articol contine una dintre putinele recenzii care ma convinge cu adevarat sa citesc o carte. Ai detaliat partile principale si mai ales ai scris in acel mod care convinge cititorii. O sa o caut in format pdf, daca nu o gasesc o voi comanda. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru cuvintele minunate! Mi-ai adus un zâmbet pe buze! Mă bucur că am reușit să te conving!
      Îți doresc lectură plăcută!
      Pupici si pentru tine!

      Ștergere
  7. Dacă aș vi văzut-o în librărie cu siguranță nu m-ar fi atras cu nimic, însă după recenzia ta m-ai făcut curioasă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că am reușit prin acest articol să te fac curioasă!

      Ștergere
  8. Si mie imi plac cartile ale caror autori reusesc sa te transpuna in actiune si sa te faca sa traiesti ceea ce citesti. Am trecut-o pe wishlist, multumesc pentru recomandare! O zi frumoasa sa ai! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu pentru ca ai ales sa vizitezi blogul!
      Mă bucur, de asemenea, ca am reusit sa te conving in legatura cu aceasta carte.
      Zi frumoasa iti doresc si eu! :*

      Ștergere
  9. M-ai făcut curios în privința acestei cărți. Am trecut-o și eu pe lista mea.
    Felicitări pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult!

      Îți doresc lectură plăcută și ma bucur ca am putut sa mai atrag un cititor spre un astfel de gen!

      Ștergere
  10. Dat ce bine sună! Îmi plac lecturile care abordează un subiect mai complex. Aș citi-o!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cartea in sine nu stiu cat m-ar atrage, insa recenzia este wow, imi place foarte mult cum ai scris.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase!

      Te pup cu drag! 😗

      Ștergere
  12. O recenzie interesanta. N-am citit cartea

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe