Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie - Stone Rider de David Hofmeyer

Stone Rider

Categorie: Sport, Ficțiune, Familie
Număr de pagini: 344
Format: Paperback
Autor: David Hofmeyer
Editura: Storia


Adam Stone își doreș­te liber­ta­te și liniș­te. Își doreș­te să sca­pe din Blackwater, ora­șul pră­fu­it din ini­ma deșer­tu­lui, în care a cres­cut. Cel mai mult însă, Stone o doreș­te pe fru­moa­sa Sadie Blood. Alături de aceas­ta și de pri­mej­di­o­sul out­si­der Kane, Adam par­ti­ci­pă la Raliul Blackwater, o cur­să dură, care le pune la încer­ca­re atât rezis­ten­ța zică, cât și cea psi­hi­că. Numai cei mai puter­nici vor supra­vie­țui.
Premiul pus în joc este un bilet spre Baza Spațială și un trai luxos, din­co­lo de ori­ce închi­pu­i­re. Iar pen­tru o șan­să la aceas­tă via­ță nouă, Adam e gata să riș­te totul…

O cur­să peri­cu­loa­să, a cărei miză e totul sau nimic, se deru­lea­ză într-un ritm ame­ți­tor, într-o dis­to­pie bru­ta­lă. Kirkus Reviews 


Stone Rider este cartea aceea care te antrenează și te introduce într-o lume a rebeliunii, într-o lume în care viața este în pericol la orice pas, iar un tumultum de sentimente te izbește în față, fără milă și te avertizează că trebuie să-ți continui călătoria, deoarece personajele au nevoie de tine. Tu ai nevoie de personaje.
Nimic nu este întâmplător în Stone Rider, iar de aceea consider că acest volum este precum un cub de gheață care se topește, intrându-ți în inimă, un cub ce te răcește, iar în combinație cu focul, produce o bombă, o bombă pe care o pot numi, în cazul de față, talent, dependență, imaginație.
În ceea ce privește personajele, pe de o parte, îi avem pe Wyatt, Red și Levi, trei rideri neînfricați, rebeli și puși pe șotii, iar într-un univers paralel o să facem cunoștință cu Adam, Sadie și Kane, trei rideri ambițioși care vor da tot ce le stă în putere pentru a câștiga cursa. Voi de partea cui sunteți?
Toți, împreună, vor da un alt sens vieții, vor lupta și, chiar și atunci când simt că nu se mai poate, ei luptă, luptă pentru viață, luptă pentru a câștiga cursa, deoarece premiul este unul inedit, un premiu care se soldează cu un bilet pe Baza Spațială. Pentru ceilalți, însă, nu se termină totul aici, ci, la fel ca cel de pe primul loc, ei vor primi o sumă de bani, o sumă de bani care să le ofere condiții optime de a trăi. Dar care vor fi următorii doi câștigători? Va reuși prietenia lor să rămână nefisurată după o competiție atât de strânsă?
Încă din primele pagini am simțit o atracție inexplicabilă atât pentru personaje, cât și pentru locul în care se petrecea acțiunea. De asemenea, acest subiect ce are în prim-plan o cursă, respectiv o serie de rideri, mă atrage, iar faptul că nu l-am mai întâlnit până acum, mă face să consider cartea Stone Rider ca fiind o excelentă și originală creație, brodată cu acuratețe. Stone Rider este o poveste cu un fir epic alert, cu personaje pe care le îndrăgești încă din prima clipă, deoarece știu cum să îți pătrundă în suflet, știu cum să te atragă atât prin ceea ce reprezintă ele în viața reală, cât și prin ceea ce sunt, de fapt, în momentul în care sunt poziționați pe teren.
În ceea ce privește povestea, aceasta capătă o alură magică încă de la început, aducându-ni-l, în prim-plan, pe Adam, unul dintre cei mai iscusiți motocicliști ai Blackwaterului. Până și numele acestui oraș pretinde faptul că ceva rău are să se întâmple, de aceea, suspansul și adrenalina se instalează lejer în inima cititorului.
Vom asista la tot felul de evenimente ce au tendința de a șoca, însă ce mi-a plăcut mie foarte mult este acel moment în care Adam, respectiv Kane poartă o conversație oarecum obișnuită și, totuși, cu o însemnătate majoră, în condițiile în care cei doi au ce discuta, în principiu pentru că motocicletele îi unesc. Caracterele lor, deși nu par, diferă, astfel că pe când Adam este o fire diferită, Kane este cel care dă o notă stranie volumului. El este cel care prin rebeliune cucerește, dar vor exista și momente în care va fi vulnerabil și va avea nevoie de ajutor.
Așadar, discuția dintre cei doi devine una semnificativă, mai ales prin prisma faptului că ei discută, în mare parte, despre cursă, despre șansele pe care le au și despre cine ar putea deveni, dacă ar ajunge învingători.

" - Participarea la curse este singura șansă pentru cei ca noi. Suntem seniori ai prafului și zei ai noroiului. Nimeni și nimic n-o să ne salveze, în afară de noi înșine." 

Riderii înscriși în cursă vor avea parte de povestea vieții lor. Cine va supraviețuii și cine își va lua adio de la viață? După cum bine se cunoaște de către toți participanții, acestora nu li se oferă șansa de a renunța. Renunțarea înseamnă deconectare. Deconectarea înseamnă moarte.. Când doar unul poate câștiga premiul cel mare, care va fi acela?

" - Praștiile și sârmele sunt admise, chiar recomandate. Scopul vostru este simplu: să supraviețuiți suficient ca să puteți câștiga. Nu va fi ușor. Ca să fim drepți, Cursa a fost gândită în așa fel încât numai ușoară să nu fie. Vă va testa priceperea. Numai cel mai bun va putea câștiga." 

Mi-am luat, de asemenea, și eu curajul cu mine și am pornit la drum, căci altă soluția nu mi-a oferit autorul. David Hofmeyer este unul dintre acei autori care m-a cucerit prin ceea ce a scris, iar faptul că acest subiect este unul unic, oferă o autenticitate cărții, fapt ce se relevă pe tot parcursul cărții. Cursa, însă, abia acum începe, iar noi, ca cititori, doar prin intermediul acesteia putem vedea care dintre concurenți este mai puternic. Contează că ești fată sau băiat? Nu. Oricine poate pierde. Doar unul poate câștiga ceea ce își dorește.

" Forjați motoarele, fraților! Goniți până când rămân fără energie. Până când sunt complet goale. Goniți în noapte cât de mult puteți. Premiile pentru victorie sunt nenumărate. Un bilet pentru Baza Spațială pentru câștigător. O mie de dolari în mână și 200 de puncte pentru Bază, pentru primii trei care trec linia de sosire. Fie să trăiți și să ajungeți să vedeți cerul! strigă Crainicul, în uralele dezlănțuite ale locuitorilor orașului. "  

Cursa se anunță lungă, iar zilele în deșert sunt înecăcioase, te lasă fără suflare. Nici nopțile nu sunt mai prejos,  pe cât de cald a fost ziua, pe atât de frig este noaptea. Cine va face față tuturor acestor obstacole? Dar obstacolelor pregătite de către organizatorii cursei?
Adam Stone este cel care atrage atenția asupra lui, fiind un protagonist bine conturat, cu adevărate calități de rider. Alături de Sadie și de Kane va trece prim multe, însă ce nu știu ceilalți este faptul că el nutrește anumite sentimente pentru Sadie. Să fie, oare, aceste sentimente reciproce? Și totuși, chiar dacă își petrece timpul alături de cei doi, aceștia nu sunt prietenii lui cei mai buni, ci singura prietenă, în orice situație, rămâne Longthorn. Adam este Longthorn, iar Longthorn este Adam.

" Se întinde lipindu-se de corpul cald al motocicletei. Își fixează o viteză de croazieră. Își potrivește respirația în funcție de micile urcușuri și coborâșuri ale pistei. Sunt o adevărată echipă - el și motocicleta -, legați printr-o conexiune invizibilă, care stabilește contactul dintre Longthorn și conștiința lui. Rider și motocicletă. O entitate. Singuri împotriva restului lumii. " 

Povestea ia amploare în momentele în care te aștepți cel mai puțin, iar de aceea trebuie să vă spun că Adam va trece prim multe. Ce se va întâmpla cu el când își va pierde un deget? Îl va împiedica acest lucru să continue cursa și să ajungă la destinație? Iar în ceea ce îl privește pe Kane, cine este el cu adevărat?
Trebuie să mă credeți că aceasta a fost o lectură surprinzătoare. Un roman ce m-a lăsat cu gura căscată și nu mi-a permis să îl las din mâna. Paginile se succed repede, însă suspansul rămâne instalat. Tot ceea ce mai pot eu să fac este să îmi exprim admirația față de această carte, deoarece este una cât se poate de originală. O carte ce te ține în suspans și îți oferă exact ceea ce ai nevoi. În Stone Rider nimic nu se intuiește, iar în momentele în care te aștepți la ceva, se petrece cu totul altceva.
Am trăit alături de aceste personaje, clipe de neuitat, clipe în care m-a animat nostalgia, dar și mândria. Clipe emoționate și un amalgam de trăiri ce pot fi simțite doar prin lecturarea cărții Stone Rider. Fiți pregătiți pentru cea mai zguduitoare poveste. Fiți pregătiți pentru a învinge moartea.
Pot spune, cu precădere, că acest volum nu are puncte slabe, iar de aceea o recomand cu mare drag atât tinerilor pasionați de creații literare Young Adult, fantasy, aventură, cât și celor trecuți de vârsta adolescenței. Stone Rider este o carte ce nu ține cont de vârstă. Stone Rider nu se devorează,se trăiește.

Țin să menționez că am câștigat această carte prin intermediul unui concurs și încă sunt entuziasmată, în condițiile în care a fost o lectură plăcută și pe gustul meu.

Vă doresc lectură plăcută!

Steluțe:

Comentarii

  1. Foarte frumoasă recenzia! Cartea a trecut pe lista mea de dorințe!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Eu multumesc ca m-ai instiintat despre aceasta carte!

      Ștergere
    2. De fiecare data cand imi place o carte, am tendința de a împărtăși cu alții. Pana la urma, asta face parte din pasiunea mea, din obiceiurile mele

      Ștergere
  2. Felicitări pentru această recenzie! De unde poate fi comandată cartea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul editurii Storia. De asemenea, cred ca mai este disponibilă pe alte site-uri precum elefant.ro, libris.ro, dar și în librăria Carturesti

      Ștergere
  3. Foarte bună recenzia şi frumoasă în acelaşi timp! Felicitări! Îmi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc tare mult, draga mea! Cartea mi-a placut mult . Ti-o recomand.

      Ștergere
  4. Îmi plac mult titlurile apărute la editura Storia, pentru simplul fapt că aleg să publice cărți cu un subiect mai unic, mai profund, Un subiect care sensibilizează.
    Felicitări pentru frumoasa recenzie! Tine-o tot așa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și mie îmi place acest aspect foarte mult. Consider că datorită acestui aspect o sa aiba mult succes de acum incolo. Plus, nu prea găsești astfel de carti altundeva. Eu m-am bucurat din plin de aceasta lectură pe care am castigat-o la un concurs pe Youtube. Am fost atât de entuziasmată ca abia asteptam sa o tin in mana. Sa nu mai vorbesc despre cat de mult mi-a placut. Și astept si continuarile

      Ștergere
    2. P.s multumesc mult! O s-o tin tot asa sau,poate, chiar mai bine .

      Ștergere
    3. Cât noroc pe tine! Bravo! Este frumos să câștigi orice carte, dar entuziasmul este mult mai mare atunci când ți-o dorești cu mare drag respectivul volum. Eu nu am câștigat nimic până acum, dar încă sper :))

      Cu mare drag!

      Ștergere
    4. Da, am fost foarte entuziasmată. Încă mai sunt. Mi-a facut placere sa citesc aceasta carte

      Ștergere
  5. Super poveste de iubire :) fix genul meu de carte 💞

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti doresc spor la citit,în cazul în care o s-o achiziționezi! 💙

      Ștergere
  6. Foarte interesanta cartea si captivanta. O sa o pun in whishlist 😄.

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasa recenzie, felicitari! Pare interesanta si cartea, o sa ia un loc pe lista mea :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Ma bucur ca am reusit sa va fac curioasa in privinta ei!

      Ștergere
  8. Din nou ai scris o recenzie foarte faina! Si aceasta carte va trece pe lista mea!😊

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări pentru recenzie! Am pus această carte pe lista mea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc! De asemenea, si eu ma bucur ca am reusit sa te conving in ceea ce priveste aceasta carte!

      Ștergere
    2. Da! Chiar m-ai convins! De altfel, aștept cu drag să văd ce părere ai și despre celelalte cărți Storia.

      Ștergere
  10. Felicitări pentru recenzie! Este minunată! În ceea ce privește cartea, mi-o doresc. Ca urmare, este pe wishlist-ul meu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur! Chiar ma bucur! Spor la citit sa ai. Cartea merita din plin sa fie cumpărată!

      Ștergere
  11. Frumoasă recenzie! Îmi place stilul tău!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pare ceva ce m-ar fi incantat tare mult in perioada liceului. Poate am sa ii acord o sansa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merita! Chiar dacă este o carte mai adolescentina nu se pune mare accent pe dragoste. Nu e clișeică, ci, dimpotrivă, abordează un subiect mai altfel

      Ștergere
  13. Imi place actiunea cartii, cred ca si mie mi-ar face placere sa o citesc. Este genul meu. Ti-as recomanda sa imparti si textul de la inceputul articolului in paragrafe, ca sa fie mai usor de citit. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Subiectul mi se pare cunoscut. Cred ca am citit cartea acum 1-2 ani, nu mai stiu exact. Adam e un pusti de 15 ani, nu? Familia lui a scapat de munca in mina pentru ca se ocupa de curse rapide, iar el parca a mostenit motocicleta de la fratele lui? Da, primul loc castiga posibilitatea de a trai departe de planeta toxica unde traiau toti, al doilea si al treilea loc primeau bani si puncte ca sa isi poate lua/cumpara singuri locul pe Sky Base. Ce imi mai aduc aminte? Stai sa ma gandesc...parca iti creeaza impresia ca e vorba de un fel de western, nu? Plus ca seamana multe lucruri cu cele descrise in Jocurile Foamei.
    Nu mai stiu detaliile, memoria ma lasa ...
    Frumoasa recenzie. Imi place cum ai argumentat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca este asta cartea despre care vorbiti. Aceasta a aparut foarte recent la o nouă editura, editura Storia. Nici nu are un an vechime. Suna, totusi, asemănător ceea ce ați relatat mai sus, însă nu se regăsesc sub aceasta forma in carte. Poate cum ati citit cartea respectiva, de aceea aveti tendința de a le asemăna.

      Multumesc frumos si pentru cuvintele frumoase!

      Ștergere
  15. O recenzie foarte buna! E interesanta povestea cartii, pot spune ca genul acesta de carti ma atrag si pe mine, mai ales ca este vorba si de o poveste de dragoste pentru romantica din mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! Cred ca fiecare dintre noi avem partea aceea. O astfel de carte este binevenită cand vrei sa citesti ceva mai lejer!

      Ștergere
  16. Eu sunt curioasa ce se intampla pe Baza Spatiala de vrea toata lumea sa fie acolo? E un fel de Gradina Raiului pe alta planeta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu, nu se menționează. E un fel de spatiu cosmic sau ceva
      Cred ca vom afla mai multe in volumele care urmează

      Ștergere
  17. Wow. Mă atrag astfel de cărți chiar foarte mult. Datorită acestei recenzii, sunt sigură că voi citi și eu cartea, mai ales că nu am citit nimic de la Storia până acum. Nu este niciodată târziu, nu?
    O să mă documentez să văd ce alte titluri au mai tradus, asta în cazul în care nu mă ajuți tu.
    Mulțumesc!
    Felicitări pentru recenzie, de asemenea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa este. Nu este prea tarziu pentru o astfel de lectură.
      Multumesc pentru cuvintele frumoase.
      Ce pot să spun este că editura aceasta nu are traduse tare multe titluri. Printre ele se numără aceasta, Unghere si cotloane, Cea mai transmită excursie cu clasa din ultimul catralion si ceva de ani, O fată din bucăți, Salvand-o pe Francesca, Inimi chimice, Spune-mi trei lucruri despre tine.
      Nu stiu daca am omis-o pe careva, dar tare am vaga impresie ca asa s-a intamplat. Oricum, poți să atunci o privire pe site-ul lor si acolo iti vor apărea toate titlurile traduse de ei.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe