Treceți la conținutul principal

Cu Sano Maxima ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME!

Când vine vorba despre curățenie, mă declar o persoană metuculoasă, care pune, în același timp, foarte mare accent pe produsele pe care le folosește. Cu Sano Maxima , însă, ai nevoie de o cantitate mică pentru rezultate... MAXIME! Și nu glumesc când spun acest lucru! Faptul că am încercat foarte multe produse de curățare și parfumare a rufelor, îmi permite să-ți exprim o opinie clară cu privire la produsele Sano Maxima. Sincer, sunt singurele care m-au surprins plăcut, chiar dacă pe piață există mii și mii de produse.  Am fost super încântată când cei de la Sano mi-au dau vestea cea bună. Care anume? Ei bine, ei mi-au propus să testez produsele Sano Maxima , iar dacă voi fi mulțumită să împărtășesc și cu voi ceea ce mi-a plăcut atât de mult la aceste produse. Chiar dacă pe piață se fac remarcate o mulțime de produse destinare spălării rufelor, Sano are ceva special. Acest ceva, de fiecare dată, mă îndeamnă să vă recomand și vouă gama pe care aceștia o au disponibilă. Și, totuși,

Recenzie Ucenicul Vraciului de Joseph Delaney

Primul volum din Cronicile Wardstone

Editura: Corint Junior
Titlu original: The spook's Apperentice
Număr de pagini: 320
Limba: Română



Ucenicul Vraciului este Thomas Ward, un băiat de 12 ani care își face ucenicia la un vraci bătrân și aspru. Ucenicia lui este grea, dar într-o zi va deveni un exorcist care alungă strigoii, prinde și închide duhurile rele și vrăjitoarele. Fiind al șaptelea fiu al unui al șaptelea fiu, el poate vedea lucruri și creaturi pe care oamenii obișnuiți nu le văd. Thomas este pus la grea încercare în confruntarea cu cea mai rea vrăjitoare din ținut, Mama Malkin. Va reuși, oare, să scape din iadul care se dezlănțuie? Povestea este plină de mister și suspans - se citește pe nerăsuflate de la prima până la ultima pagină.

Despre autor: 

Joseph Delaney este un fost profesor de engleză care locuieşte în Lancashire, Marea Britanie. Are trei copii şi şapte nepoţi şi este un orator desăvârşit, gata oricând să participe la conferinţe sau lansări şi prezentări de carte în biblioteci şi librării.
Ideile pentru întâmplările povestite de Joseph Delaney vin de multe ori din poveştile şi legendele locale despre stafii şi vrăjitoare.

Dragoste  la prima vedere, o nemaiîntâlnită atracție față de copertă și de sinopsis, o dragoste eternă, nutrită de mine pentru această carte, căci altfel nu am cum să numesc acest sentiment. Câți dintre voi ați fost atrași de coperta unei cărți? Foarte mulți, am dreptate? Câți dintre voi nu ați fost atrași de un sinopsis, dar așteptările rămâneau la acest statut? Câti dintre voi ați cumpărat o carte care să vă atragă atât din punct de vedere al exteriorului, cât și al interiorului, iar conținutul să vă poarte pe tărâmuri îndepărtate și să vă facă să uitați ce înseamnă realitate? Eu am găsit un volum care m-a fascinat. Ucenicul Vraciului mi-a captat toată atenția, m-a cuprins ca într-o pânză de păianjen. Eram într-o lume fantastică și, totuși, stranie, complexă și înfiorătoare. O lume predispusă nemuririi. Cu alte cuvinte, autorul Joseph Delaney mi-a răpi câteva ore din viață și mi-a promis că nu mă va dezamăgi. Și ce dacă această carte este pentru copii? Copilul din mine nu moare niciodată, iar eu prin intermediul acestui volum i-am dat șansa de a ieși la suprafață, de a reînvia, de a se bucura de aventura vieții lui. 
Am savurat fiecare cuvânt, am fost atentă la detalii și mi-am creat un scenariu, mi-am construit o lume, propria mea lume împânzită de creaturi necurate. Pe mine, însă, m-am protejat, deoarece țineam de mână fantasticul. Totuși, nu am putut rezista vrăjii aruncate asupra mea care mă condamna la dependență. Oricât de puternică am fost, dependența m-a manipulat după bunul plac. Să îmi pară rău pentru asta? Nu, bineînțeles că nu! Spun răspicat faptul că am citit una dintre cele mai spectaculoase creații literare străine citite de mine până în momentul de față. Această carte mi-a marcat viața, mi-a oferit tot ceea ce aveam nevoie. Știți în schimb ce mi-a luat? Aerul. Abia că mi-am permis să respir, de frică, de teama pe care o purtam în suflet pentru personajul principal Thomas Ward. 
În momentul în care vârtejul de cuvinte s-a aruncat asupra mea, am fost prinsă și ținută prizonieră nu ai mult de câteva ore. Aceste ore, însă, le pot considera zile, săptămâni, ani și acest lucru se datorează faptului că am trăit fiecare cuvânt în parte. Am meditat asupra fiecărei întâmplări și am luptat pentru personajul favorit. Am trăit o aventură de neuitat, care va rămâne multă vreme de acum încolo în sufetul meu. Acel loc pregătit pentru fenomene stranii, pentru situații teribile și macabre este ocupat și de acest prim volum din Cronicile Wardstone. 
Efectiv m-am îndrăgostit de poveste, iar faptul că aceasta este puțin mai dark, mai înfricoșătoare mi-a făcut inima să se înmoaie și gura să șoptească ''Asta este seria mult căutată. Citește-o și recitește-o, ori de câte ori ai posibilitatea. " 
Cum începe totul? Răspunsul la această întrebare este unul important pentru că dacă reușește să vă prindă, lectura, cu siguranță, va fi una plăcută pentru oricare dintre voi.
Autorul ne prezintă un Comitat înverzit și plin de viață în care oamenii obișnuiți își duceau viața de zi cu zi așa cum puteau, condițiile existențiale fiind sărace și lipsite. Inițial, când am auzit de Comitat m-am gândit că personajele vor fi particularizate prin intermediul hobbiților sau ceva de acest gen, deoarece acest nume m-a dus direct cu gândul la Hobbitul. Spre surprinderea mea, personajele erau oameni, doar că puțin mai speciali, că dacă n-ar fi fost nu ar fi atras atâtea lucruri neprevăzute după ei. Enigmatice și pline de surprize, personajele m-au atras încă de la prima întâlnire cu ele, dar asta nu este tot, deoarece ele mi-au făcut cunoștință cu fantasticul de care eu nu eram atrasă inițial, dar pentru care am creat o obsesie, greu de stăpânit. Ele mi-au demonstrat și mi-au făgăduit că alături de ele nu o să cunosc termenul de monotonie și m-au prevenit că urmează să am parte de o poveste magică pe care, neapărat, trebuie să o trăiesc din plin, să nu o las să îmi scape printre degete.
Thomas Ward este cel de-al șaptelea fiu al celui de-al șaptelea fiu. El este un personaj special și măreț, atât prin construcția lui, cât și prin faptul că mama lui și-a dorit, cu precădere, să îl nască, deoarece știa, încă dinainte, că va realiza lucruri mărețe.
Suspansul se instalează și te captează în momentul în care Vraciul își face simțită prezența în casa lor, iar Thomas este cel care va trebui, pentru o perioadă nedeterminată, să facă dovadă unor calități, deoarece Vraciul îl dorește alături de el. Din momentul în care celălalt ucenic și-a pierdut viața, Vraciul a rămas fără unul, iar protagonistului îi revine menirea de a se supune regulilor Vraciului și de a-l sluji. Fiind dintr-o familie numeroasă, dreptul asupra fermei și a casei îi revine celui mai mare frate al lui, iar ceilalți, sunt nevoiți să plece în lume, să se stabilească la casele lor sau să muncească în incinta fermei, locul în care vietățile erau crescute pentru a fi sacrificate, apoi.
Ce credeți că va alege Thomas? Neplăcându-i să lucreze în astfel de condiții și fiind, oarecum, împins de la spate, el hotărăște că cel mai prielnic pentru el ar fi să meargă alături de Vraci. Ce rele l-am putea paște alături de un om precum Vraciul?
În primă instanță, numele de vraci m-a făcut să mă înfior, crezând că acesta este o persoană rea, fără scrupule și pusă pe rele, însă autorul a evidențiat faptul că acesta nu este nicidecum așa cum am gândit eu. Deși cunoaște multe lucruri magice, legate de vrăjitoare, el se prezintă ca fiind un învățător perfect, dascălul pe care Thomas nu l-a avut.
Perioada de probă în ceea ce privește ucenicia lui se rezuma și la faptul că eroul trebuie să aprovizioneze casa Vraciul pentru a avea ce să mănânce și pentru a-și menține puterile de care au nevoie. În drumul lui spre piață, însă, Thomas întâlnește un grup de copii care îl ia în derâdere, iar, astfel, în ajutorul lui vine Alice, o tânără vrăjitoare. Ce credeți că dorește această în schimbul ajutorului oferit? Bineînțeles, că va dori, la rândul ei, ajutor, dar mai mult de atât, aceasta îl pune pe Thomas să făgăduiască că o va ajuta atunci când va fi necesar. Zis și făcut. Thomas nu ezită să accepte propunerea.
Când se așteaptă mai puțin, așadar, Alice apare și cere ajutorul. Thomas este obligat să își respecte făgăduința făcută, iar în urma acelei întâlniri, protagonistul trebuie să ducă timp de trei zile, în miez de noapte, câte o prăjiturică pentru Mama Malkin. Cine este Mama Malkin? Ea este una dintre cele mai periculoase vrăjitoare, iar de aceea Vraciul a închis-o într-un puț pentru a apăra poporul de toate necazurile pe care aceasta le-ar pricinui.


Vraciul, pe de altă parte, l-a avertizat în privința ei, însă cum se face că această ispită îl pândește exact în acele momente și zile în care Vraciul nu este acasă? Să fi fost, oare, totul plănuit de Alice? Să fie ea una dintre cele vrăjitoare animate de prefăcătorie?
Puțin naiv și neînvățat, Thomas își respectă cuvântul dat și timp de două zile merge cu prăjiturile pentru a o hrăni pe Mama Malkin în speranța că aceasta își va reveni puțin. A treia noapte, așadar, nu mai apucă să meargă acolo pentru că Mama Malkin a dispărut deja. Puterea pe care aceste prăjituri i-au dat-o este catastrofală, iar după acest eveniment, neprevăzutul nu întârzie să apară, iar belele se țin lanț după Thomas. Viața lui este în pericol. Va izbuti de această dată? Va fi destul de puternic pentru a fi numit Ucenicul Vraciului?
Cartea aceasta a fost pentru mine precum un ceas deșteptător. M-a speriat, nu mi-a oferit prilejul de a adormi, ci m-a fascinat și m-a capturat într-o pânză a fantasticului, loc în care doar eu eram în siguranță. Viața Vraciului, viața lui Thomas, dar și viața familiei lui era în pericol. Ce va face acesta pentru a avea un succes de apreciat? Dar întâi întrebarea este: va supraviețui pentru a i se oferi șansa de a face dovada calităților care îl animă încă de mic? Și, totuși, ce nu știți voi este că el este doar un simplu băiat de doisprezece ani. Ce șanse are el în fața răului?
Treptat răul îi amenință pe toți și în subconștient se naște o întrebare: Cine este, de fapt, Alice? Ce dorește cu adevărat? Chiar are o legătură cu Mama Malkin? Ele două sunt prietene sau rivale?
Când familia lui Thomas este în pericol, el va face tot posibilul ca să îi ajute și să îi ferească de rău. Va reuși? Puterile lui de om vor fi suficiente pentru a o învinge pe malefica vrăjitoare?
Aceste întrebări determină suspansul să se instaleze, iar eu nu pot să vă spun decât să trăiți această carte în timp ce o citiți. Să îi acordați o șansă pentru că merită din plin și vă spun faptul că alături de personaje o să aveți parte de o experiență înfiorătoare. Sunteți pregătiți?
Sincer vorbind, când am deschis această carte și am început să citesc prima pagină am avut impresia că m-am  cufundat într-un puț magic, dotat cu formule magice și vrăjitorii la tot pasul. Am fost animată de frică și de ură, de speranță și de un dram de iubire. Am fost desemnată dependentă atât de personaje, cât și de acțiuni. Un astfel de subiect, consider că trebuie abordat mai des, în principiu pentru că este acel gen care mă determină să nu las cartea din mână până nu o termin.
Ucenicul Vraciului este un volum fantasy de neegalat, presărat cu peripeții și cu fenomene stranii ce vin spre tine ca fulgerul. Trebuie să te ferești de rău și să ai grijă pentru că, oricând, poți deveni un aliat al răului. Dacă riști să clipești, riști să îți pui viața în pericol. Dacă riști să caști în momentul lecturării, s-ar putea ca răul să te cuprindă și pe tine. Și, totuși, cât de mult vei face față pericolului? Vei reuși, chiar tu, să îl ții în frâu?
Acest volum este precum o catapultă ce te izbește din plin exact în plexul solar, te trezește la realitate și să îndeamnă să continui pentru să finalul cărții este, de fapt, doar începutul poveștii. O astfel de scriere este limonada perfectă pentru zilele toride și focul suprem pentru zilele de iarnă. Tu când alegi să o citești?

Vă recomand cu mare drag acest prim volum din Cronicile Wardstone și vă spun cu precădere că abia aștept să le citesc și pe următoarele.

Steluțe:

Lectură plăcută!

Comentarii

  1. Foarte frumoasă recenzia! Cartea sună tentant! Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea pare ca ar avea potențial insa nu mi plac deloc recenziile care sunt de fapt povestiri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu fac recenzii cartilor, insa imi place sa le citesc inainte de a cumpara o carte pe care vreau sa o fac cadou spre exemplu. Insa cred ca de data aceasta, recenzia ta a fost un pic cam prea lunga si m-am pierdut pe drum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt părere. Eu consider că atât timp cât ai ce scrie despre o carte este normal ca recenzia sa fie mai amplă. Și, crede-mă, aceasta nu poate fi considerată o recenzie lungă, în condițiile în care am incercat sa surprind doar esentialul, fără amanunte

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
  4. Putin cam prea fantasy pentru gustul meu, dar intrigant :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este frumoasa cartea! Daca ajungi sa o citesti, nu vei mai tine cont de gen. Oricum, gusturile nu se discuta

      Ștergere
  5. Sună tentant! De obicei, imi place acest gen literar, dar uite ca aceasta carte nu mi-a placut. Am incercat de 2 ori sa o citesc si mi-am pierdut rabdarea. Posibil sa fi incercat intr-un moment nepotrivit pentru ca, asa cum lectura este subiectiva, si perceptia noastra este diferita in functie de trairile noastre emotionale din viata de zi cu zi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine m-a impresionat inca din primele pagini, de aceea am terminat-o în câteva ore.

      Ștergere
  6. Din cat ai scris, se pare ca ti-a placut mult cartea!
    si da, sa stii ca si pe mine ma atrage la carti coperta! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, imi place tare mult ca arata putin mai veche, deși nu este. Mi-a plăcut enorm si abia astept sa citesc si celelalte volume

      Ștergere
  7. Ai pus pasiune in recenzie, se vede ca ti-a placut cartea! Imi plac oamenii care scriu din convingere si nu doar ca sa umple pagina!

    Cartea suna interesant, pare un YA, daca nu ma insel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru cuvintele frumoase! Cartea nu este YA, ci este un fantasy, care are ca personaj principal un tânăr. Totuși, este cu o tentă mai stranie, în contextul în care apar vraci, vrăjitoare si minunății de acest fel

      Ștergere
  8. Povestea pare interesanta si plina de suspans, cate volume sunt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o poveste captivantă! Din cate m-am documentat eu sunt vreo 10 volume ( aceste constituie seria) si mai exista cateva povestiri bazate pe aceste intamplari

      Ștergere
  9. De multe ori m-a atras coperta unei carti si m-a convins sa citesc respectiva carte. La fel ca tine, cand aud despre vraci, parca mi se face frica, insa mi se pare interesanta cartea.
    Imi place mult ca ne-ai acordat foarte multe informatii despre autor, carte si poveste. Ne-ai convins sa citim!

    RăspundețiȘtergere
  10. Rar am citit o carte care sa ma tina cu sufletul la gura tot timpul lecturii. Mie imi plac genul acesta de carti, poate voi avea ocazia sa o citesc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa aveti aceasta ocazie pentru ca acest volum chiar merita citit

      Ștergere
  11. M-ai facut curioasa, am cred toate cronicile, le-am cumparat fie-mii, dar credeam ca-i pentru copii si nu m-am atins de ele. Acum o sa incep sa le citesc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca este primul articol de tip review in care citec atata pasiune pentru o carte! Nu stiu de ce, dar actiune descrisa, ma duce cu gandul la un film. Poate ma insel, dar seamana tare bine. Nu mai tin minte numele filmului :P Oricum, foarte interesant, dar nu pe gustul meu de lecturat <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur că va plăcut!!! Poate vă referiți la filmul The seventh son, este filmul pentru acest prim volum.

      Mulțumesc că ați trecut pe aici! Vă mai aștept!

      Ștergere
  13. Un subiect care ma atrage, trebuie sa caut si eu cartea

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce frumoasa este coperta! Ma duce cu gandul la un grimoire, ascuns pe rafturile unei biblioteci vechi ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, si pr mine tot coperta m-a atras prima dată. Am gasit-o la un pret foarte bun. Cred ca am dat 13 lei pe ea. Am zis, de ce nu? Si uite ca s-a meritat si, astfel,o sa trebuiasca sa imi iau si urmatoarele volume ca sunt tare curioasa de continuare

      Ștergere
  15. Foarte interesanta cartea,la fel si coperta! Foarte frumoasa recenzia,succes pe mai departe,sa o ţi tot asa,ca de obicei pui mult suflet in ceea ce scrii! 😊😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase! Este adevarat, cartea arata Bine, dar și conținutul este unul aparte!

      Ștergere
  16. Wow, Dana! Îmi place cum ai scris. Cartea va trece pe lista mea de dorințe!

    RăspundețiȘtergere
  17. Recenzia îmi place mult, însă cartea nu este tocmai pe gustul meu!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-a plăcut mult recenzia ta. Chiar dacă nu este stilul de carte pe care îl citesc de obicei, m-ai convins să citesc recenzia. Mulțumim că ai împărtășit cu noi.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Părerea voastră contează

Postări populare de pe acest blog

Doza de sănătate. #2 Care sunt cele mai bogate legume în fier?

Salutare, dragilor! Astăzi în cadrul dozei de sănătate vă voi vorbi despre fier , respectiv despre cele mai bogate legume în fier.  Ce este fierul? Fierul este cunoscut ca fiind un mineral esențial pentru buna funcționare a organismului și, mai mult decât atât, este implicat în multiple procese metabolice. Totodată, acesta este indispensabil în transportul oxigenului în organism, respectiv în respirația celulară.  Și tocmai pentru că este atât de esențial pentru organismul nostru, trebuie să menționez faptul că, pentru a preveni carența de fier, ne este recomandat de către medici să consumăm cât mai multe alimente bogate care conțin în compoziția lor fier. Întrebarea, însă, este următoarea: Consumăm cantitatea indicată de fier? Potrivit specialiștilor în domeniul sănătății, pentru adulți , doza recomandată de fier este cuprinsă între 8 și 27 mg.  Iată, așadar, 5 legume bogate în fier pe care eu le consum foarte des și nu doar pentru că trebuie, ci pentru c

Recenzie - Cu toții suntem făcuți din molecule de Susin Nielsen

Autor: Susin Nielsen Colecție: EpicWave Editura: Epica Număr de pagini: 266   Stewart, 13 ani: un geniu, dar total antisocial. Mama lui a murit si ii simte lipsa in fiecare zi. Ashley, 14 ani: fata populara, mai putin printre profesori – are note groaznice la scoala. Tatal ei a marturisit familiei ca este gay si s-a mutat, dar nu foarte departe...     Destinele lor se intersecteaza atunci cand Stewart si tatal lui se muta cu Ashley si mama sa. Stewart e multumit de situatia creata intr-o proportie de 89,9%, chiar daca incearca cu greu sa se adapteze la noua scoala, dar mereu si-a dorit o sora, iar, de partea cealalta, Ashley este 110% ingrozita. A incercat mereu sa ascunda adevaratul motiv pentru care tatal ei s-a mutat; mai mult decat atat, Stewart i-ar putea ameninta statutul social. Cei doi sunt complet diferiti, dar totusi au un lucru in comun; ei sunt — la fel ca toata lumea — facuti din molecule.     In acest roman amuzant si rascolitor, Susin Nielsen creeaza doi

Recenzie - Fantoma Aniei de Vera Brosgol

Autor: Vera Brosgol Editura: ART Număr de pagini: 222 An apariție: 2017 Dintre toate lucrurile pe care se aştepta Ania să le găsească pe fundul unui vechi puţ, o nouă prietenă nu se număra printre ele. Mai ales nu o prietenă care să fie moartă de un secol. Să cazi într-un puţ e şi-aşa destul de rău, dar viaţa Aniei în sine s-ar putea să fie şi mai oribilă. Îi e ruşine cu familia ei, se jenează cu propriul ei corp şi a cam renunţat să-şi mai găsească locul în liceu. O nouă prietenă – fie ea şi moartă – este exact ce are nevoie. Dar prietena Aniei nu glumeşte deloc când zice că are de gând să-i fie alături pentru totdeauna... Caut să-mi lărgesc cât mai mult orizontul de cunoaștere, dar caut, în același timp, povești noi, care să mă impresioneze. Îmi place să experimentez, mai ales atunci când vine vorba despre universul literar și de aceea, în ultima perioadă, am diversificat lecturile și sper să ajung să citesc cărți din orice domeniu. De această dată, am optat pe